Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Το Ιράν επιθυμεί θέση στο διάστημα!!! Ιάπωνας Πρέσβης επαινεί την ταχεία επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο του Ιράν




Τεχεράνη  (FNA) – Ο Ιάπωνας Πρέσβης στην Τεχεράνη Kinichi Komano γνώριζε για την  ταχεία πρόοδο του ιρανικού έθνους σε διάφορους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
"Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει σημειώσει ραγδαία και τεράστια πρόοδο της επιστήμης, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια", είπε ο Komano στο FNA.

Εν τω μεταξύ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες ορισμένων χωρών να εμποδίσουν την επιστημονική πρόοδο του Ιράν, ειδικά στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας, και είπε: «Βεβαίως, ως μέλος της Συνθήκης Μη Διάδοσης (NPT) και του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) , το Ιράν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την πυρηνική ενέργεια. "



Το Ιράν έχει κάνει τεράστια επιτεύγματα σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, από τις πυρηνικές γνώσεις για την εξέλιξη  των κυττάρων και την νανο-τεχνολογία.

Στην προσπάθεια να εμποδίσουν την πρόοδο του Ιράν, η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοι τους κατηγορούν το Ιράν ότι προσπαθεί να αναπτύξει πυρηνικά όπλα υπό την κάλυψη ενός πολιτικού πυρηνικού προγράμματος, ενώ δεν έχουν παρουσιάσει κανένα ενισχυτικό στοιχείο για να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους. Το Ιράν αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι για ειρηνικούς σκοπούς μόνο.



Η Τεχεράνη τονίζει ότι η χώρα έχει πάντα μια πολιτική πορεία για την παροχή ενέργειας και για τον  αυξανόμενο αριθμό του ιρανικού πληθυσμού, των οποίων τα ορυκτά καύσιμα στερεύουν.

Παρά τους κανόνες που περιλαμβάνονται στην (ΝΡΤ) δικαίωμα κάθε κράτους μέλους, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν, έχει το δικαίωμα χρήσης εμπλουτισμού ουρανίου, η ίδιοι που απειλούν το Ιράν του έδωσαν αυτό το δικαίωμα.

Η Τεχεράνη απειλείτε με κυρώσεις από το  Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (UN) για να κλείσουν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις και η χρήση εμπλουτισμού ουρανίου.

Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τα αιτήματα της Δύσης ως πολιτικά απαράδεκτο και παράλογο, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις και οι πιέσεις απλώς την εδραιώνουν και  αποφασισμένα θα συνεχίσουν την πορεία τους και για την διασφάλιση του Ιρανικού Έθνους.

Πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παραμείνει πολύ καιρό σε πολιτική  σύγκρουση με το Ιράν, για την ανεξάρτητη πυρηνική τεχνολογία της Τεχεράνης, η οποία δίνει στην ¨Ισλαμική Δημοκρατία¨ τη δυνατότητα να μετατραπεί σε παγκόσμια δύναμη και ένα πρότυπο για τις άλλες χώρες του τρίτου κόσμου.
Το Ιράν έχει μεγάλους και μακρινούς στόχους καθώς εδραιώνει το διαστημικό του πρόγραμμα και θέλει μια θέση στο διάστημα.  



Η Ουάσιγκτον συνεχίζει την μεγάλη  πίεση στο Ιράν για να δώσει πληροφορίες για την προηγμένη τεχνολογία που κατέχει, για το εμπλουτισμένο ουράνιο και για την διαδικασία που χρησιμοποιεί για την παράγωγη πυρηνικών καυσίμων και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.






 Ο.Ε.Α.Φ.