Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Κομήτης χτύπησε την Ρωσία η κάτι άλλο έπεσε από τον ουρανό…;







Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης + Ο.Ε.Α.Φ.




Στις 15 Φεβρουαρίου 2013, μετεωρίτης εκρήγνυται στην Ρωσία πριν χτυπήσει στο έδαφος με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων  ανά δευτερόλεπτο στα Ουράλια Όρη.

Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν εγκατασταθεί σε τρία σημεία γύρω από την πόλη Chebarkul στην περιφέρεια  Chelyabinsk και επίσης στην πόλη Zlatoust.

Ένα από τα κομμάτια που έπεσε κοντά στην λίμνη της πόλης Chebarkul άνοιξε ένα κρατήρα διαμέτρου 6 μέτρων.



 Στην περιοχή υπάρχουν επίσης πυρηνικές εγκαταστάσεις όπου γίνονται πολλές μυστικές επιστημονικές δοκιμές (Mayak) , όπως αναφέρθηκε από το  τηλεοπτικό δίκτυο ( RT ), κάτι το οποίο και κίνησε τις πρώτες υποψίες πολλών μετά την έκρηξη…

Τα επίπεδα ακτινοβολίας μέχρι στιγμής είναι σε φυσιολογικά όρια αναφέρει η κυβερνητική μονάδα που αποτελείται από 21.000 άτομα που έχουν σταλθεί στις περιοχές όπου έπεσαν τα κομμάτια του μετεωρίτη…





Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1.200  τραυματίες και ο αριθμός μπορεί να ανέβει.. Δυο ηλικιωμένη είναι σοβαρά τραυματισμένοι εκ των οπίων μια κυρία 52 ετών  υπέστη κάταγμα στην σπονδυλική στήλη από θραύσμα μετεωρίτη .

Από τα θραύσματα μετεωριτών έχουν καταστραφεί 2.962 κτίρια συμπεριλαμβανομένων 34 εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, 11 φορείς κοινωνικής ασφάλισης και 361 σχολεία, εκπαιδευτικά και ιδρύματα, είναι πάρα πολλές οι υλικές ζημιές που φτάνουν τα 33 εκατομμύρια δολάρια δήλωσε ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Ρωσίας Vladimir Puchkov.

Οι περιοχές που  έχουν υλικές ζημιές από την έκρηξη υπολογίζονται στις δέκα περιοχές: Chelyabinsk, Yemanzhelinsk, Etkul, Kopeisk, Korkino, Chebarkul, Yuzhnouralsk, Zlatoust, Troitsk, Uvelsky και Krasnoarmeisky καθώς και το χωριό Rose.

Το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε πως μπορεί να υπάρχουν και άλλες περιοχές που να έχουν πληγεί περισσότερο από τα κομμάτια του μετεωρίτη και την καταστροφική έκρηξη. ( Το θέμα αυτό βρίσκεται ακόμα υπό έρευνα).


 




Οι εμπειρογνώμονες που έχουν φτάσει στα σημεία πρόσκρουσης των θραυσμάτων δήλωσαν πως πρόκειται για ένα βράχο όπου η περιεκτικότητα του αποτελείται από σίδηρο.

Η περιοχή όπου έχει πέσει  απ΄ ότι φαίνετε το μεγαλύτερο κομμάτι είναι μέσα στην παγωμένη λίμνη Chebarkul  όπου έχει άνοιξη μια μεγάλη τρύπα και μια ομάδα δυτών έχει αναλάβει την εξερεύνηση του βυθού της λίμνης.

Η πρώτες εκτιμήσεις των δυτών αναφέρουν πως δεν βρήκαν κανένα ίχνος του κομήτη στον βυθό της λίμνης…..








Επίσης έχουν ληφθεί δήγματα νερού από την λίμνη για μετρήσεις ραδιενέργειας ή για εξωγήινο άγνωστο υλικό ή χημικό στοιχείο…

Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μετεωρίτη.

( Σύμφωνα όμως με τις επιστημονικές εκτιμήσεις παγκοσμίως όταν ένα αντικείμενο από το διάστημα δεν έχει τεχνογενή προέλευση  τότε μπορεί να θεωρηθεί ως ένας μετεωρίτης……. )





Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, το αντικείμενο ζύγιζε περίπου 10 τόνους πριν από την είσοδο του στη γήινη ατμόσφαιρα.




Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin ο οποίος εποπτεύει την ρωσική αμυντική βιομηχανία  δήλωσε πως την Δευτέρα θα μιλήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ για να τον ενημερώσει  για την κατάσταση στα Ουράλια Όρη και για τους κινδύνους που πλησιάζουν την γη, δήλωσε ο Dmitry Rogozin.



Οι κάτοικοι της πόλης Yemanzhelinsk, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Chelyabinsk είπαν πως είδαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο να περνά πάνω από την περιοχή τους με χαμηλή ταχύτητα και ξαφνικά ξέσπασαν φλόγες και άρχισε να διασπάτε και να πέφτει στην γη

Οι κάτοικοι της πόλης Yemanzhelinsk αναφέρουν επίσης πως εκείνη την ώρα ένας μαύρος καπνός απλώθηκε πάνω από όλη την πόλη χωρίς να μυρίζει κάτι ιδιαίτερο..

Στην πόλη Chelyabinsk όλοι δηλώνουν για έναν άσπρο καπνό και την μυρωδιά μπαρουτιού στην ατμόσφαιρα, όπως παρακολουθούμε και σε πολλά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από την περιοχή αυτή.





Από τις αρχές του νέου έτους 2013 υπάρχουν πολλές αναφορές και βίντεο  για Α.Τ.Ι.Α.  (UFO) στα Ουράλια Όρη. Οι κάτοικοι στην περιοχή Τσελιάμπινσκ έχουν αναφέρει πολλές φορές για περιέργους δυνατούς ήχους χωρίς να γνωρίζουν από πού προέρχονται και άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα με διάφορα φώτα πάνω από την λίμνη Smolino..

Κάποιοι κάτοικοι αναφέρουν πως η περιοχή τους δέχεται επισκέψεις από εξωγήινους ή γίνονται πειράματα από την κυβέρνηση, και αυτό  μπορεί να αποδειχθεί καθώς όλοι έχουν να διηγηθούν μια περίεργη ιστορία τους τελευταίους μήνες για την περιοχή τους και ότι κάτι συμβαίνει και το κρατάει μυστικό η ρωσική κυβέρνηση.. 


 



Τα ΜΜΕ αναφέρουν πως αυτό το περιστατικό έχει συμβεί άλλες 4 φορές σχεδόν στην ιδία περιοχή, «δηλαδή να εκραγεί ένα θραύσμα από κομήτη λίγο πριν πέσει στο έδαφος», και συζητούν για την περιοχή Tunguska στην Σιβηρία το 1908.

Το θέμα ή το ¨φαινόμενο¨ αυτό, μπορεί να μην συσχετίζεται.
Μόλις πριν από  5 χρόνια βγήκε ολοκληρωτική απόφαση για το τι ακριβώς είχε συμβεί  στην Tunguska και είχαν ισοπεδωθεί 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μια δασική έκταση και  η απόφαση ήταν πως επρόκειτο για μετεωρίτη που εξεράγει πριν την πρόσκρουση του  στο έδαφο....

Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές πως ο ρωσικός στρατός ανατίναξε με πυραύλους τον κομήτη ή το αντικείμενο πριν ακουμπήσει στο έδαφος…

Μέχρι στιγμής ο ρωσικός στρατός και το υπουργείο άμυνας δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στα ΜΜΕ..





Το μυστήριο εξακολουθεί να αυξάνεται με τις αναφορές του DonaldK. Yeomans από την NASA. Όπου αναφέρει πως «Το αντικείμενο που εξεράγη πάνω από την Ρωσία μπορεί να μην συσχετίζεται με τον αστεροειδή (2012 DA14)  διότι πρώτα απ’όλα είχαν διαφορετική φορά και κατεύθυνση όποτε δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται όντως για κομμάτι από αστεροειδή που έπεσε στην γη η κατι αλλο »…


 




Πόσο τυχαία μπορεί να είναι τα περιστατικά που δείχνουν σημάδια για κάτι που θα συμβεί μέσω ταινιών , τραγουδιών , μέσω της μουσικής τη κρύβει η καλλιτεχνική φύσει και πρέπει να αποκωδικοποιηθεί  πρώτα πριν αποκαλυφθει…  



Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός πως την ιδία μέρα της συνάντησης των G20 στην Μόσχα έπεσε στην γη το άγνωστο αντικείμενο από τον ουρανό…



Τι σχέση έχει η περιοχή εκεί και δέχεται συχνά τέτοιου είδους περιστατικά το ίδιο με  περιοχές του  Καζακστάν …

Αυτά είναι λίγα από τα ερωτήματα που απασχολούν το ερευνητικό κοινό…
Σενάρια επιστημονικής φαντασίας και συνομωσιολογίας τα ονομάζουν μερικοί αυτά που βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια και ακούνε με τα ίδια τους τα αυτιά… μόνο που όσο προχωράμε στον χώρο η φαντασία θα γίνεται πραγματικότητα …
 


 
 Ο.Ε.Α.Φ.