Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (1)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ STRANGE - ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 1

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ
Η ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
(Α' ΜΕΡΟΣ)


Ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το συναρπαστικό νέο βιβλίο του Ιωάννη Φουράκη με τον τίτλο Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα, και ο γνωστός συγγραφέας παραχώρησε στo Απαγορευμένο Περιοδικό Strange αυτήν την αποκαλυπτική συνέντευξη που παρουσιάζεται σε δύο μέρη και θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τεύχος...

Παντελής Γιαννουλάκης: Μίλησέ μας για το καινούργιο αυτό έργο σου, για το οποίο πολλοί από τους φίλους που το ανέγνωσαν είπαν ότι πρόκειται για ένα νεοελληνικό «θούριο»!
 Στο προηγούμενο βιβλίο σου, Ιχνηλάτησις εις τον Λαβύρινθο του Παρελθόντος-Μέλλοντος, είχες σημειώσει πως δεν θα γράψεις άλλο βιβλίο, και μέσα σε δυο χρόνια όχι μόνο έγραψες ένα από τα καλύτερα έργα σου αλλά ανήγγειλες και την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου που ο τίτλος του θα είναι Ουράνια Ελλάς...

Ιωάννης Φουράκης: Μετά τη συγγραφή και κυκλοφορία του προηγούμενου βιβλίου μου, είχα περίπου αυτοπεισθεί ότι δεν θα έχω πλέον τις απαιτούμενες βιολογικο - πνευματικές δυνάμεις για να ξαναγράψω. Η προχωρημένη μου ηλικία και κυρίως οι πολλαπλές ταλαιπωρίες και στερήσεις κάθε είδους, με είχαν κουράσει πάρα πολύ. Και την κούρασή μου αυτή, την επέτεινε το γεγονός της αναπόφευκτης ανάγκης που επιβάλλει να πραγματοποιώ -όπως πάντα- εγώ μόνος μου όλη τη διαδικασία που απαιτεί η συγγραφή και η έκδοση ενός βιβλίου, όλη την έρευνα, τη διαλογή και επιλογή, τη σύνταξη και συγγραφή, σελιδοποίηση, φιλμοποίηση, μεταφορά, κ.λ.π., κ.λ.π., για τη δημιουργία και κυκλοφορία κάθε μου έργου. Δεν είχα και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω βοηθό ή συνεργάτες σε όλα αυτά. Όλες μα όλες τις απαιτούμενες έρευνες και μελέτες, και όλες τις σχετικές εκδοτικές διαδικασίες έπρεπε και πρέπει να τις κάνω ολομόναχος. Τις κάνω μόνος μου διότι, όπως και εσύ γνωρίζεις, δεν έχω κανένα μα κανένα ακίνητο ή κινητό περιουσιακό στοιχείο ή άλλο έσοδο, και οι μοναδικοί οικονομικοί μου πόροι είναι εκείνοι που μου αποδίδουν οι πωλήσεις των έργων μου.
 Για όλους αυτούς τους λόγους, είχα σχεδόν αυτοπεισθεί να μη ξαναγράψω άλλο βιβλίο. Ένας άλλος επιπρόσθετος λόγος και πολύ σημαντικός για μένα, που ενίσχυε αυτή μου την τάση, ήταν και είναι η ψυχική μου ανάγκη να εξοικονομήσω επιτέλους λίγο χρόνο, για να αναγνώσω -και όχι απλώς να διαβάσω- έστω και μερικά από τα σημαντικά έργα των προγόνων μας.
 Βέβαια, έχω διαβάσει δεκάδες φορές όλα τα περισσωθέντα έργα των: Αισχύλου, Ησιόδου, Ομήρου, Πλάτωνος, Αριστοτέλους, Πλουτάρχου, Θουκυδίδου, Αρριανού, Λουκιανού, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Ιουλιανού, Ιπποκράτους, και πάρα πολλών άλλων, αλλά δεν τα έχω αναγνώσει. Επομένως. όχι μόνο δεν έχω κατανοήσει αλλά δεν έχω ούτε απλώς εννοήσει τις διδαχές, τις γνώσεις και τα διαχρονικά μηνύματα των σοφών αυτών προγόνων μας...


Π.Γ.: Και τελικά τι σε παρακίνησε να γράψεις το Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα;
Ι.Φ: Oπως είπα, είχα σχεδόν αποφασίσει ότι δεν θα έγραφα άλλο. Επειδή τότε επιθυμούσα και επεδίωκα να αναχωρήσω από τη Χθόνα και να επιστρέψω στο Άστρο από το οποίο, όπως πιστεύω, κατάγομαι. Πρέπει να ομολογήσω και να τονίσω ότι όχι μόνο η ιδέα αλλά και η δύναμη και το κουράγιο για τη συγγραφή του βιβλίου μου, καθώς και το πνεύμα και μήνυμα που διαχέουν οι σελίδες του, ανήκουν στις Ελληνοπούλες και τα Ελληνόπουλα, που συγκροτούν τον «κύκλον της των Ελλήνων Αυτογνωσίας». Αυτές και αυτά μου επέβαλλαν, αιχμαλωτίζοντάς με κυριολεκτικά, την αναστολή της αναχώρησής μου, αλλά και με ανάγκασαν να διατυπώσω και να διακηρύξω με το δικό μου γραπτό λόγο, τη δική τους λατρεία προς την Ελλάδα και το ακατανίκητο όραμα της ανακαίνισής της και της αναγέννησης του Ελληνισμού. Σ' αυτά τα Ελληνόπουλα οφείλεται αφενός η παροχή της δυνατότητας να συνομιλούμε τώρα. και αφετέρου η συγγραφή του νέου έργου μου, ή πιο σωστά του έργου τους, καθώς και της Ουράνιας Ελλάδος που θα ακολουθήσει, όπως έχω αναγγείλει.
Π.Γ.: Ποιο είναι το βασικό μήνυμα του βιβλίου και γιατί το χαρακτηρίζεις «Ε-λλήνων Αυτογνωσία»;

Ι.Φ.: Το βασικό του μήνυμα, όπως εγώ πιστεύω, είναι κυρίως η επιτακτική και αναπόφευκτη πλέον πολυμέτωπη και πολυδιάστατη επίθεση των Ελλήνων και ελλαδιτών εναντίον της λεπροφόρας Δύσης. Θέλω να πιστεύω πως γνωρίζω ότι οι Έλληνες και ο Ελληνισμός - και όχι οι ελλαδίτες και το δυτικότροπο κρατίδιο που ονομάζεται Ελλάδα- είναι προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση και όχι μόνο. Η μεταξύ Ανατολής (των Ελλήνων και του Ελληνισμού) και Δύσης τελική σύγκρουση, δεν επέρχεται απλώς αλλά και είναι αναπόφευκτη, επειδή είναι προδιαγραφή της Ειμαρμένης. Το «Ανατολικό Ζήτημα» συνεχίζει να ζητά τη λύση του. Το γιατί επέρχεται η σύγκρουση αυτή, και γιατί είναι αναπόφευκτη, αναφέρεται στις σελίδες του έργου μου αυτού... Ένας από τους λόγους για τους οποίους επιθυμούσα την εσπευσμένη αναχώρηση μου από τον πλανήτη, είναι ότι δεν θα μπορούσα και δεν θα μπορέσω να δω και να ανεχτώ αυτό που ετοιμάζουν οι καταχθόνιοι μισέλληνες, τη μεγάλη και μεθοδευμένη -εάν όχι και ολοκληρωτική και «τελική»- ταπείνωση και αλλοτρίωση της Παν-Γαίας Μητρός Ελλάδας. 

Δηλαδή αυτό που μεθοδεύουν να γίνει, με τους αποκαλούμενους «Ολυμπιακούς Αγώνες», οι οποίοι, εκτός από τον προγραμματισμένο ευτελισμό των ιδανικών, οραμάτων και πανανθρώπινων αξιών και μηνυμάτων του Ολυμπιακού ιδεώδους και πνεύματος, τα οποία έχουν μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη της Κόκα-Κόλα, είναι προγραμματισμένοι να φέρουν εκτεταμένο και πολυδιάστατο μακελειό. Μάλιστα, ένας από τους αντικειμενικούς στόχους αυτού του μακελειού, είναι η παραπέρα και βαθύτερη κοινωνική, οικονομική, πολιτική και στρατιωτική αποδυνάμωση της Ελλάδας, ώστε να αναπτυχθούν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες του γεωγραφικού και δημογραφικού της κατακερματισμού. Πιστεύω ότι, με «αιχμή του δόρατος» αυτούς τους δήθεν Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν σχεδιάσει και μεθοδεύουν αυτό το μακελειό, με σειρά προκαταρκτικών «τρομοκρατικών επιθέσεων» αλλά και με κατασκευασμένες επιδημίες, μία πρόβα των οποίων παρακολουθήσαμε με τον πρόσφατο υποτιθέμενο ιό Κοξάκι.
 Όλα αυτά είναι εναλλακτικά σενάρια των παρασκηνιακών υπερδυνάμεων για μακροπρόθεσμη εθνική καταστροφή. Το πρώτο βήμα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα σε ανεπανόρθωτο εθνικό χρέος με τους δανεισμούς για τα ολυμπιακά έργα. να μολυνθεί από κατασκευασμένους ιούς και να χαρακτηριστεί ως βασικό πεδίο δράσης τρομοκρατών με στημένα τρομοκρατικά χτυπήματα, και στόχος τους είναι μία μεγάλη εθνική τραγωδία όπως εκείνη του 1897, με προκατασκευασμένες συνέπειες. Το μεθοδευόμενο γεωγραφικό και δημογραφικό κατακερματισμό της Ελλάδας, μπορεί κανείς να τον διαπιστώσει - και όχι απλά να τον επισημάνει- αν μελετήσει και συνδυάσει, αναλύσει και ερμηνεύσει, τα όσα συμβαίνουν και τα όσα θα συμβούν, μέχρι το 2010, στη Μέση και στην Εγγύς Ανατολή και τον ευρύτερο Καύκασο. Όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στις περιοχές αυτές, σε συνδυασμό με αυτά που διαδραματίστηκαν και θα διαδραματιστούν στην Κοιλάδα του Αίμου (στα Βαλκάνια) και στη Μεσόγειο (κυρίως στην ανατολική), έχουν ως έναν από τους αντικειμενικούς τους στόχους την κατασκευή του λεγόμενου «Μακεδονικού Κράτους του Αιγαίου», στο οποίο θα «εγκατασταθούν» και θα κυριαρχήσουν οι Εβραίοι Σεφαραδίμ που εκδιώκονται από την Παλαιστίνη και από το λυόμενο κρατίδιο του Ισραήλ. Το αν θα επιτύχουν να πραγματοποιήσουν αυτά τους τα σχέδια, αναμφίβολα εξαρτάται από τους Έλληνες και τους ελλαδίτες.. Εάν εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε ή και υποψιαζόμαστε αυτά τους τα σχέδια, τότε ίσως έχουμε και τη δύναμη, πνευματική, ψυχική και υλική, αλλά και το ιδιαίτερα όπλα για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους και να τα αντιστρέψουμε... Αργότερα, θα συζητήσουμε για αυτούς τους Σεφαραδίμ και για όλα τα σχετικά με αυτούς...Π.Γ.: Ναι, θα ήθελα στην πορεία αυτής της συνέντευξης να τα συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες όλα αυτά, για να μπορέσουμε να τα καταλάβουμε κι εμείς. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο: Αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενά σου, πιστεύεις πως έχει αρχίσει να εμφανίζεται μία νέα «πυραιθέρια» ανθρώπινη φυλή;


Ι.Φ.: Ναι! Το πιστεύω. Το πέμπτο "ανθρώπινο γένος» (αυτό που κατά τον Ησίοδο είναι το « σιδηρούν») έχει κλείσει - ή έστω φαίνεται πως έχει κλείσει - τον κύκλο του. Έρχεται το έκτο γένος. Με μόνη διαφορά πως αυτό το νέο γένος δεν έρχεται απλώς, αλλά επανέρχεται... Αυτό είναι, όπως το αναφέρει και ο Ησίοδος, το «χρυσούν», εκείνο των Ημιθέων και των Ηρώων. Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, η ανθρωπότητα έχει κολλήσει σε ένα βιολογικό τέλμα, θα λέγαμε σε ένα στάδιο Νεοτονίας, σε στάδιο νυμφιακό.
 Οι θεοί μας εποίησαν για να εξελιχθούμε και να ξεπεράσουμε το στάδιο των βρωτών και θνητών και να ενωθούμε με το λαό μας στα άστρα, και μια ξένη παρέμβαση ανέκοψε και κλείδωσε την εξέλιξή μας, διότι ο κόσμος μας βρίσκεται υπό κατοχή από τις αρνητικές δυνάμεις. Οι προπομποί και ανιχνευτές ενός νέου ανθρώπινου είδους ήταν πάντοτε ανάμεσα μας, αλλά τώρα πλέον, στην εποχή που διανύουμε, τελείται η επιστροφή των θετικών δυνάμεων που εποπτεύουν την εξέλιξη και απελευθέρωση μας, και αυτό είναι που οι αρνητικές δυνάμεις βιάζονται τόσο πολύ για να το ανακόψουν και έχουν αρχίσει να κάνουν όλες αυτές τις έκδηλα εσπευσμένες κινήσεις και την επίσπευση των αιωνόβιων σχεδίων τους. Τα νέα «σπέρματα» έχουν ήδη αρχίσει να μπολιάζουν τη Γη, όπως τότε που τη μπόλιασαν με την πτώση κάποιων μετεωριτών και κομητών και δημιούργησαν τη ζωή στον πλανήτη.
 Η «πυραιθέρια» φυλή επιστρέφει και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την προέλαση της. Έχω έντονη την αίσθηση και τη βεβαιότητα, πως στον ευρύτερο γεωσυμπαντικό χωρόχρονο της Γαίας (Αιγαίας) και Αίας, έχουν ήδη κατέλθει 49 Ημίθεοι και Ήρωες και 49 Ημίθεες και Ηρωίδες. Όσο για το πότε και γιατί ήλθαν, αναφέρεται ήδη, έστω και μόνο για τους μυημένους αλλά και τους «ψυλλιασμένους», στις σελίδες του τελευταίου μου έργου με τον τίτλο Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα. Ναι, πιστεύω πως έχει ήδη αρχίσει η εμφάνιση μίας «νέας ανθρώπινης φυλής», ανεξάρτητα από το τι ακριβώς δηλώνουμε και προσδιορίζουμε με την έννοια φυλή. Γι΄ αυτό και είναι καλύτερα να πούμε ότι έρχεται ένα νέο ανθρώπινο Γένος...Π.Γ.: Κατά τη γνώμη σου, όλα αυτά άραγε υποδεικνύουν έναν κάποιο «αντιστασιακό πυρήνα» στον κόσμο μας, που ζει ήδη ανάμεσά μας; Ποιος θα μπορούσε να είναι ο σκοπός του; Τα μέλη του άραγε γνωρίζουν συνειδητά το ρόλο τους; Πώς λειτουργούν αυτή τη στιγμή και πώς θα λειτουργήσουν στο μέλλον; Τι υποστηρίζεις για όλα αυτά;


Ι.Φ.: Αν όντως ισχύουν όλα αυτά, τότε δεν θα έπρεπε να συζητάμε πολύ γι' αυτά. Ό,τι γνωρίζω ή συμπεραίνω, το έχω γράψει στο βιβλίο μου. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα αυτήν τη στιγμή είναι απλά αυτό: Υπάρχει και δρα αυτό που ονομάζεις «αντιστασιακός πυρήνας». Ζουν ανάμεσα μας. Επίσης, υπάρχει και λειτουργεί ένα απόκρυφο συντονιστικό όργανο Ελλήνων,
 Χριστιανών και θετικών Ισλαμιστών. Διαδραματίζεται η ένωση και λειτουργία ενός νέου απόκρυφου ιερατείου, που σχηματίζεται από τους Έλ-ληνες και τις δυνάμεις των απροσδιόριστων Έψιλον, των Ορθοδόξων και των Σούφι. Διαισθάνομαι πως η δράση του θα προετοιμάσει το έδαφος για αυτόν τον «αντιστασιακό πυρήνα» των προπομπών ενός νέου ανθρώπινου Γένους, σε όλα τα επίπεδα, θα μας δοθεί αργότερα η ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά...Π.Γ.: Μάλιστα... Τότε, πες μας, τι είναι όλη αυτή η ιστορία για τις κοσμικές ακτινοβολίες από το διάστημα, οι οποίες «μεταλλάσσουν» το ανθρώπινο DΝΑ, κ.λ.π. ; Επίσης, γιατί θεωρείς ότι αυτές εστιάζονται στον ελληνικό χώρο; Ποια είναι τα νεότερα συμπεράσματά σου για όλα αυτά; 

Ι.Φ.: Οι «κοσμικές ακτινοβολίες» δεν είναι μία κάποια ιστορία. Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, μόνο που δεν είναι ούτε ακτινοβολίες ούτε κοσμικές. Επειδή, νομίζω, ότι δεν μιλάς για τις κοσμικές ακτινοβολίες» όπως π.χ. τις υπεριώδεις, αλλά για κάποιες «άλλες». οι οποίες όπως επεσήμανες, «μεταλλάσσουν το ανθρώπινο DΝΑ». Δεν είναι θερμοηλεκτρικές ηλιακές ακτινοβολίες. Δεν είναι θερμοηλεκτρικά ή θερμομαγνητικά μικροσωματίδια, τα οποία εκπορεύονται από τον ήλιο μας, δηλαδή από τις υδρογονικές εκρήξεις του. Δεν είναι ούτε κοσμικές, διότι δεν προέρχονται ούτε από τον ήλιο μας ούτε από κάποιον άλλον ήλιο του «κόσμου» (δηλαδή του ουράνιου αστρικού θόλου, το κόσμημα του ουρανού), δηλαδή των άστρων και των αστρικών συγκροτημάτων που βλέπουμε. Όταν λες «κοσμικές ακτινοβολίες από το διάστημα», είναι μάλλον σαφές πως δεν εννοείς το ηλιακό μας σύστημα αλλά όλες τις πολλές χιλιάδες ηλιακά συστήματα, τα οποία συνθέτουν και συγκροτούν τον «κόσμο», τον ορατό ουράνιο θόλο. Οι «ακτινοβολίες» αυτές, όπως εμείς τις ονομάζουμε, δεν εκπορεύονται ούτε από το «διάστημα», δηλαδή το δικό μας γαλαξία, ούτε και από το συμβατό υλικό Σύμπαν, (εκείνο που συγκροτείται από τους ορατούς δώδεκα γαλαξίες), αλλά από Σύμπαν αντι-ύλης, ή από το αποκαλούμενο «παράλληλο Σύμπαν» ή αντι-Σύμπαν. Από τον Αντίκοσμο. 
Δεν είναι σμήνη θερμοηλεκτρικών (με μάζα) σωματιδίων, πρωτονίων, φωτονίων, ηλεκτρονίων, κ.λ.π., ούτε εκπορεύονται από το ορατό υλικό Σύμπαν, και δεν διαχέονται πάνω σε όλον τον πλανήτη μας. Οι «ακτινοβολίες» αυτές είναι άυλα, δηλαδή άμαζα, ψυχροχημικά μεσόνια, ή νετρίνα, τα οποία εκπορεύονται από το πνευματικό Σύμπαν (και όσο για το ποιο ή τι είναι αυτό, έχω καταθέσει κάποιες σηματοδοτικές σημειώσεις στο βιβλίο μου Ιχνηλάτησις εις τον Λαβύρινθο του Παρελθόντος - Μέλλοντος), και διαμέσω συγκεκριμένων διαύλων φτάνουν και διαχέονται μόνο στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας, και περισσότερο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, με κύρια εστίασή τους το Αιγαίο. Το γιατί "εστιάζονται στον ελληνικό χώρο» όπως λες, άρα κάτι θα ξέρεις γι' αυτό, είναι ένα ζήτημα που εγώ δεν το ξέρω, αλλά και να το ήξερα δεν θα μιλούσα ποτέ γι' αυτό, και ειδικότερα αυτήν την περίοδο...Π.Γ.: Όλα αυτά, έχουν άραγε κάποια σχέση με τα πειράματα που γίνονται στην Πύλο;
Ι.Φ.: Α, αυτό είναι ένα ερώτημα που πάρα πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να κατέχουν την απάντησή του. Νομίζω πως ο πιο σωστός τρόπος για να προσεγγίσουμε ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι να του επιτεθούμε με ακόμη περισσότερες ερωτήσεις. Ας επιχειρήσω κάποιες απ' αυτές: 
Μπορούν οι αρμόδιοι να απαντήσουν τι ακριβώς είναι και από πού προέρχονται τα «νετρίνα» που προσπαθούν να συλλάβουν στην Πύλο, ξοδεύοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές για το μεγαλύτερο και τελειότερο υποθαλάσσιο αστεροσκοπείο του πλανήτη μας ; Ποιες συγκεκριμένες χώρες, ή ποια ιδρύματα και τράπεζες χρηματοδοτούν το «Πρόγραμμα Νέστωρ»; (και ποιος ήταν ο Νέστωρ;) και είναι οι ίδιες που χρηματοδοτούν το αντίστοιχο πρόγραμμα της Χαβάης
Γιατί ο υπεύθυνος-διάσημος πλέον Έλληνας καθηγητής της αστροφυσικής - των πειραμάτων στην Πύλο, είναι έξι μήνες στη Χαβάη και έξι μήνες στην Πύλο; Αν απαντηθούν αυτά τα δημοσιογραφικά ερωτήματα από τον αρμόδιο επικεφαλής επιστήμονα, τότε ίσως θα μπορέσω κι εγώ να αποκαλύψω ένα μέρος των στοιχείων που προς το παρόν γνωρίζω. (Όσο για το ποια περίπου είναι αυτά τα «νετρίνα» που εστιάζονται στο Αιγαίο, ο συνεπής αναγνώστης μου μπορεί να το επισημάνει στο τέταρτο κεφάλαιο του τελευταίου μου βιβλίου). Για ρωτήστε και τον ερευνητή ωκεανολγο, τον κ. Άγγελο Αριβάνη, τι ξέρει για όλα τα παραπάνω; Εσείς που έχετε επαφές μαζί του, πρέπει να το διερευνήσετε, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε μαζί του όλα αυτά...Π.Γ: Ναι, θα το προσπαθήσουμε αυτό, με τον τρόπο του έχει αναφερθεί και ο κ. Αριβάνης στο ζήτημα. Αλλά, τι συμβαίνει με την Πύλο αυτή τη στιγμή; Σε μια παλαιότερη συνέντευξή μας, ήσουν ο πρώτος που μίλησες για το παράξενο αυτό ζήτημα σχετικά με την Πύλο, κι έφτασαν τελικά έπειτα από χρόνια να αναφέρονται σ' αυτό οι τηλεοπτικές ειδήσεις, κάποιες εφημερίδες, κ.λ.π. Τώρα μιλούν επιτέλους κάπως ανοιχτά για το θέμα…

Ι.Φ.: Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί απέτυχαν μέχρι τώρα, έχουν αποτύχει να ποντίσουν το αστεροσκοπείο. Μας λένε ότι τα νετρίνο δεν είναι σωματίδια φορτισμένα, μάλιστα, οι υπεύθυνοι επιστήμονες δήλωσαν σε συνέντευξη τους ότι πρόκειται για στοιχεία από άλλα σύμπαντα. Και τα ίδια λένε άλλοι και για τα έργα στην Αργεντινή, για τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω, όπου θέλουν να παρακολουθήσουν συμβάντα από άλλες διαστάσεις. Το εργαστήριο στην Ιαπωνία καταστράφηκε μυστηριωδώς, πήρε φωτιά όπως λένε, ένα αντίστοιχο εργαστήριο όπως αυτό της Πύλου, με μία τεχνητή λίμνη που υπάρχει εκεί...
 Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο, τα νετρίνο μπορούμε να τα ονομάσουμε Μεσόνια. Είναι τα Μεσόνια, που είναι μεταξύ των φωτονίων και των πρωτονίων, ας πούμε σε μία ενδιάμεση κλίμακα, τα οποία τώρα έχουν αρχίσει να τα ανακαλύπτουν.
 Όλα αυτά έχουν σχέση με την περιβόητη «Σκοτεινή Ύλη, του Σύμπαντος», που τώρα τελευταία διαρρέουν περίεργες ανακαλύψεις περί αυτής. Αυτή η Σκοτεινή Ύλη, σχετίζεται με αυτό που εγώ ονομάζω Παράλληλο Σύμπαν ή Αντι-Σύμπαν, το οποίο θεωρώ ότι είναι το «Πνευματικό Σύμπαν», το μη-υλικό Σύμπαν- ενώ το δικό μας Σύμπαν είναι υλικό. Εκτός των άλλων, επιμένω ότι αυτό σχετίζεται και με την Αργοναυτική Εκστρατεία, η οποία αναφέρεται σε ταξίδι μη-γήινο, και έχει να κάνει με «αντικατοπτρισμούς» των αστρικών σημείων και άστρων που διακρίνονται από εδώ. 
Η Αργοναυτική Εκστρατεία έγινε για να φέρουν το «Χρυσόμαλλο Δέρας» (ψάξτε τι είναι η Νεφέλη, τι είναι ο Αδάμας, ο πατέρας του Φρίξου και της Έλλης, ψάξτε για τους γάμους θνητών και θεών και τις τεκνοποιήσεις τους). Η Αργοναυτική Εκστρατεία γίνεται στο Αντι-Σύμπαν, και ο πλανήτης μας βρίσκεται στο σημείο εκείνο του γαλαξία μας όπου εφάπτεται το Σύμπαν μας με το Αντι-Σύμπαν. Γι' αυτό και ο πλανήτης μας αποτελεί και λειτουργεί ως ένα ιδιόμορφο «Κέντρο Διερχομένων»... Έχω αναπτύξει τη θεωρία στο βιβλίο μου, ότι ο πλανήτης μας είναι χώρος εξορίας και τιμωρίας. Υποστηρίζω ότι τα όντα που βρίσκονται εδώ, τα ανθρώπινα και όλα τα άλλα, προέρχονται από διαφορετικούς αστρικούς χώρους, αν θέλετε, από άλλους πλανήτες με διαφορετικές φωτοχημικές ενώσεις, γι' αυτό και έχουμε όλες αυτές τις διαφορές στη σκέψη, στη ζωή, στο φαινότυπό μας και στο DNA μας. Είμαστε εξορισμένοι εδώ. Είμαστε σε ένα Κέντρο Διερχομένων. Κι έτσι αρχίζει το μεγάλο θέμα των «Πυλών», αλλά θέλουμε μήνες για να συζητήσουμε σωστά για όλα αυτά, κι η ανθρώπινη αντοχή δεν επαρκεί...
 Τέλος πάντων, στην Πύλο αναζητούν να φαλκιδεύσουν τα νετρίνα, τα οποία εγώ θεωρώ ως Μεσόνια, το οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάποια όντα που είναι εδώ αλλά που προέρχονται από συγκεκριμένα αστρικά συστήματα, να είναι -ας το πούμε έτσι- η πνευματική τους τροφή ή η ενίσχυση της πνευματικής τους ανάπτυξης. Υπάρχουν «άνθρωποι» που, μέσω συγκεκριμένων εστιών, τρέφονται ενεργειακά και πνευματικά με αυτές τις εκπομπές από αλλού...Π.Γ.: Ο κ. Αριβάνης παλαιότερα είχε αναφερθεί σε «πύλες» που υπάρχουν στο Αιγαίο. Εσύ τι λες γι' αυτό;

Ι.Φ.: Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, για το οποίο απαιτούνται πιο ειδικοί από εμένα για να μπορεί να συζητηθεί ικανοποιητικά. Μπορώ όμως να το σχολιάσω με κάποιες πληροφορίες που οι έχοντες γνώση μπορούν να συνδέσουν και να αναλύσουν. Με όλη εκείνη τη φασαρία που έγινε σχετικά πρόσφατα, ότι υπάρχει ένα βυθισμένο πλοίο με θησαυρούς των Εβραίων, έξω από την Καλαμάτα, και ψάχνανε να το βρούνε, στην πραγματικότητα ψάχνανε να βρούνε έναν αγωγό, μία πύλη, ένα υποθαλάσσιο τούνελ, που από την περιοχή του κόλπου της Καλαμάτας φτάνει στην Πύλο. Ναι, ίσως υπάρχουν αυτές οι «πύλες», και αν υπάρχουν, θα είναι κόμβοι που συνδυάζουν υποχθόνιες, υποθαλάσσιες, αιθέριες, επικοινωνιακές, ενεργειακές και γεωμαγνητικές γραμμές.

Είναι βέβαιο, και μπορώ να πω ότι έχω ιδίαν αντίληψη, ότι από τη νήσο Γαυδοπούλα δίπλα στη Γαύδο, ξεκινά ένα τεχνητό τούνελ και βγαίνει στην Κυρήνη της Λιβύης. Το τούνελ αυτό έχει διάμετρο 15 μέτρα, αυτό θέλουνε να χρησιμοποιήσουνε κάποιοι για διαφόρους λόγους και είναι γνωστές οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, και είναι υποθαλάσσιο. Από την ίδια ευρύτερη περιοχή περνάνε τα καλώδια των οπτικών ινών που συνδέουν το δυτικό κόσμο με τον ανατολικό. Είναι τεράστια υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών με τα οποία συνδέονται τηλεπικοινωνιακά τα κράτη μεταξύ τους, όπως π.χ. το Ιντερνετ. Τη μεγάλη εργολαβία των βυθίσεων των καλωδίων αυτών την έχει πάρει η FIAT, γνωρίζω τον άνθρωπο που είναι ο υπερ-εργολάβος αυτών των έργων για την Ελλάδα, ο οποίος είναι και ο εφευρέτης του εκσκαφέα βαθυσκάφους που χρησιμοποιείται γι' αυτές τις δουλειές, ένα ρομπότ που το κατευθύνει με κομπιούτερ. Αυτές οι γραμμές οπτικών ινών, κατασκευάζονται υποθαλάσσια για να ακολουθούν τις ενεργειακές γραμμές του γήινου ενεργειακού πεδίου.
 Οι εξελιγμένες οπτικές ίνες, όπως αναφέρω στο βιβλίο μου, ξεκίνησαν από μια δική μου ιδέα σχετικά με κάποια μυστικά της Πεντέλης. Οπτικές ίνες φτιάχνανε εδώ και χρόνια, όμως χρησιμοποιούσαν κάποιες πλαστικές συνθέσεις που δεν ήταν και τόσο επιτυχημένες, αλλά τώρα σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τη λατύπη της Πεντέλης για τις οπτικές ίνες. Η λατύπη των μαρμάρων, είναι τα υπόλοιπα, η σκόνη, των μαρμάρων από τα λατομεία, που τα πήρε τώρα ο εργολάβος Σαραντόπουλος (ο οποίος αγόρασε πρόσφατα την Απογευματινή), αυτός έκανε τις εξορύξεις όλες, τις φορτώσανε και πήρανε χιλιάδες τόνους, όλη αυτή η φασαρία που γινότανε για την Πεντέλη κατά καιρούς, για τα φοβερά τούνελ που είχανε ανοίξει, έγινε για να πάρουν την ιδιαίτερη αυτή λατύπη και να τη χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή των νέων οπτικών ινών. Κι εμείς λέγαμε τότε, και είχαμε κάνει λάθος, ότι τη λατύπη της Πεντέλης την παίρνανε οι Εβραίοι για την ανακατασκευή του Ναού του Σολομώντος, αυτή ήταν η πρώτη μας εντύπωση, όμως αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν λάθος, όπως επίσης και με τα κινητά τηλέφωνα, τέλος πάντων...

 Εκεί τώρα, στη Γαυδοπούλα, θα πρέπει να ανατρέξεις τουλάχιστον στην Οδύσσεια του Ομήρου, διότι η Γαυδοπούλα ήταν το Νησί της Καλυψούς, να ψάξεις τι ήταν η Καλυψώ, τι αντιμετώπισε εκεί πέρα ο Οδυσσέας, και θα βρεις ένα πλήθος παράξενων πληροφοριών στη συνέχεια, όταν θα κάνεις αναλύσεις των ιδιοτήτων και δυνατοτήτων της Καλυψούς, και στις αρχαίες περιγραφές θα βρεις εκεί πληροφορίες για τα "Πλοία των Φαιάκων», που κινούνται μόνο με το λόγο, δεν έχουν καπετάνιο, δεν έχουν πηδάλιο, και σε μεταφέρουν σε όποιο σημείο θέλεις, αρκεί να «πεις» στο πλοίο πού θέλεις να πας. Και ερχόμαστε μετά στα σημερινά αυτόματα πλοία και αεροπλάνα, στους αυτοματοποιημένους δορυφόρους με τους οποίους επικοινωνεί λεκτικά το προσωπικό εδάφους, κ.λ.π…
 Η θεωρία μου είναι πως ένα σημαντικό μυστικό κρύβεται στον Τσούτσουρο της νότιας Κρήτης, όπου έχετε πάει κι εσείς να εξερευνήσετε το μέρος, λοιπόν, εκεί έγινε το μεγάλο παιχνίδι, εκεί βρήκανε τα πιο απίστευτα πράγματα, κι εκεί -έχω βρει όλες τις σχετικές αρχαίες αναφορές- ήταν οι Άρπυιες, οι οποίες «εχάθησαν στα δάση της Κρήτης» και εξαφανίστηκαν, πρέπει να βρεις ποιες ήταν οι Άρπυιες, τι περιγράφεται γι' αυτές, ότι τρώγανε το φαγητό του τυφλού Φινέα, το μάτι του Φινέα, κ.λ.π., κ.λ.π. Εσείς έχετε πάει στον Τσούτσουρο και ξέρετε, όπως σας είχα πει, ότι η περιοχή φυλάσσεται από στρατό χωρίς διακριτικά και αναγνωριστικά εθνόσημα...Π.Γ.: Νωρίτερα έλεγες ότι θα μας πεις για κάποια έργα στην Αργεντινή, όπου γίνονται για να παρακολουθήσουν συμβάντα από άλλες διαστάσεις...


Ι.Φ.: Πριν μερικά χρόνια, στην Αργεντινή, στήθηκε το μεγαλύτερο αστεροσκοπείο του κόσμου, το οποίο αποτελείται από τεράστιες μεταλλικές πλάκες, σε μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, ένας παράλογος αριθμός, το οποίο είναι ένα τεράστιο αυτί πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη, που ο σκοπός του είναι να εντοπίσει τη δημιουργία Μαύρων Τρυπών, στη στρατόσφαιρα και στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, από την κάθοδο των κοσμικών ακτινών που συγκρούονται με τα νετρίνα, κ.λ.π., κι ο σκοπός τους υποτίθεται ότι είναι για να δουν κατά πόσο οι κοσμικές ακτινοβολίες επηρεάζουν καθοριστικά τον πλανήτη, ένας εντοπισμός ακτινών που έρχονται εδώ από πολύ μακριά. Είπαν όμως, ότι για να δουλέψει αυτό το «αυτί» χρειάζεται ένα παρόμοιο αντιδιαμετρικό αστεροσκοπείο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στους αντίποδες της Αργεντινής. Όσο και αν ψάξεις όμως, π.χ. στο Ιντερνετ, δεν θα βρεις να αναφέρεται πουθενά η ακριβής τοποθεσία αυτού του άλλου «τηλεσκοπίου», παρ' όλο που αναφέρονται στην ύπαρξη του. Σας ανακοινώνω ότι αυτό βρίσκεται στην Ινδονησία, όπου και εργάζονταν πριν οι άνθρωποι που κάνουν τώρα τις βυθίσεις των οπτικών ινών στη Μεσόγειο.
Π.Γ.: Σε μια προσωπική συζήτησή μας, είχες αναφερθεί στον Αλντεμπαράν. Μίλησε μας γι' αυτό...

Ι.Φ.: Ο Αλντεμπαράν, το άστρο αυτό, είναι ο Λαμπαδίας, ονομάζεται και έτσι. Αν ψάξετε τη χριστιανική μυθολογία, θα δείτε ότι ο Λαμπαδίας είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Και αν ψάξετε περί Λαμπαδία και Μιχαήλ, θα βρείτε ότι υποτίθεται πως εστιάζεται ως ουράνιο σώμα αόρατο ή ως «νέφος», μόνο στο Αιγαίο Πέλαγος, πάνω από το Αιγαίο. Εγώ, επιπλέον, πιστεύω ότι στο Αιγαίο εστιάζονται ειδικές αστροφυσικές και χημικές ενώσεις, και δημιουργούν μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο.
 Η Δήλος, η «φανερωμένη», και τα νησιά που επιπλέουν στο Αιγαίο, είναι τοποθεσίες πολύ ιδιαίτερες... Πάντα υποστήριζα ότι τα νησιά των Κυκλάδων δεν είναι γήινα τμήματα άλλα είναι μετεωρίτες που έχουν πέσει στο Αιγαίο, είναι ξένα σώματα στον πλανήτη μας. Έχω εντοπίσει αναφορές σε εκατοντάδες αρχαία κείμενα, αλλά και σε χριστιανικά, που υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι, μετά από αυτό που λέμε Αρμαγεδδώνα ή παγκόσμια καταστροφή, μόνο όσοι φτάσουν στα νησιά των Κυκλάδων θα σωθούν, διότι δεν μπορούν να βυθιστούν. Έχω όλες τις πηγές και είναι στη διάθεσή σας...
 Δεν είναι τυχαίο που ο Λαμπαδίας πάντα εμφανίζεται λαμπρός πάνω από το Αιγαίο κατά την περίοδο του Πάσχα, και γι' αυτό έλεγα πάντοτε ότι δεν πρέπει να λέμε τη γιορτή αυτή «Πάσχα» αλλά πρέπει να τη λέμε «Λαμπρή». Ο ανήσυχος αναγνώστης πρέπει να ψάξει τι εννοούμε όταν λέμε «λαμπάδα» και γιατί γίνεται η λαμπαδηφορία την Λαμπρή, τι είναι το «Δεύτε Λάβετε Φως», κ.λ.π., κ.λ.π. Και να σας θυμίσω τη μεγάλη σύνοδο των πλανητών που συνέπεσε με την Ανάσταση φέτος, για την οποία δεν αναφέρθηκε σχεδόν τίποτε στα μέσα ενημέρωσης...Π.Γ.: Ποια είναι η προσωπική σου σχέση με το Αιγαίο;

Ι.Φ.: Για μένα είναι χώρος κάθαρσης. Το ξέρω αυτό και από προσωπική πείρα. Από τον καιρό που πείστηκα για κάποια πράγματα, μετά από ό,τι είδα και αντιμετώπισα στον Όλυμπο, μπήκε μέσα μου η πεποίθηση, φαινομενικά παράλογη, ότι για να επισκεφτείς ιερούς τόπους πρέπει πρώτα να πας στο Αιγαίο να καθαρθείς. Εγώ μόνο πάρα πολύ σπάνια κάνω μπάνιο στη θάλασσα, τα τελευταία δέκα χρόνια είχα κολυμπήσει στη θάλασσα μόνο μία φορά. Και πήγα σχετικά πρόσφατα στην Κάλυμνο, και έκανα δέκα μπάνια, και ένιωσα τελείως εξαγνισμένος, ανανεωμένος, τελείως καθαρός ψυχικά και πνευματικά. Και θυμάσαι που σου έλεγα ότι δεν πάω στο Άγιο Όρος γιατί δεν νιώθω καθαρός. Για να επισκεφτείς ιερούς τόπους, είτε ο Όλυμπος είναι αυτός είτε το Άγιο Όρος, πρέπει να καθαρθείς πρώτα, αλλιώς είσαι ξένο σώμα...
 Κι έτσι πήγα στο Άγιο Όρος και βρήκα εκείνο το σύμβολο που λέγαμε...

Π.Γ.: Θέλεις να μας διηγηθείς την ιστορία της πρόσφατης επίσκεψής σου στο Άγιο Όρος και τις έρευνες που έκανες εκεί;... Ι.Φ.: Ναι, ευχαρίστως, αν και είναι παράξενα πράγματα αυτά για τους καθημερινούς ανθρώπους... Λοιπόν, πάμε στον Όλυμπο με κάποιους φίλους. Πάμε στα Πριόνια, βλέπουμε τον Ενιπέα εκεί που είναι η λιμνούλα. Εκεί μου λένε: «εδώ από κάτω είναι ένα μοναστήρι, η μονή του Αγίου Διονυσίου, έλα να πάμε». Πρόκειται για ένα μικρό κατεστραμμένο μοναστήρι, που το γκρεμίσανε οι Γερμανοί, όπου μένει τον περισσότερο καιρό ένας καλόγερος μοναχός του. Εγώ αρνήθηκα, έτσι, δογματικά. Λοιπόν, εκεί στα Πριόνια, στέκουμε πάνω στην ξύλινη γεφυρούλα, και παρατηρούμε τα νερά. Εκεί αφοσιώνομαι για λίγη ώρα, και ανεξήγητα μου έρχεται η παρόρμηση να απαγγείλω μέσα μου τον Ύμνο προς τον Δία του Καλλίμαχου του Αλεξανδρινού.

 Λέω από μνήμης μερικούς στίχους του ύμνου, και καθώς στέκω εκεί, από πάνω μου στον ουρανό αρχίζει να εμφανίζεται ένα σύννεφο. Δεν δίνω σημασία, προχωράμε λίγο παρακάτω και ξαφνικά μου λένε οι άλλοι έκπληκτοι «κοίτα στον ουρανό εκείνο το σύννεφο»! Κοιτώ και βλέπω το σύννεφο να έχει σχηματίσει στον ουρανό ένα τεράστιο Έψιλον (Ε) από πάνω μας! Το φαντάζεσαι; Ένα τέλεια σχηματισμένο Έψιλον! Οι φίλοι μου πρόλαβαν και του έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες, τις οποίες και σου τις έχω δείξει, και νομίζω πως πρέπει κάποια στιγμή να τις δημοσιεύσουμε, έτσι, ως παράξενο φαινόμενο. 

Μέχρι να μπούμε στο αυτοκίνητο μας, δεν υπήρχε τίποτε, είχε εξαφανιστεί... Καθώς επιστρέφουμε, μου ξαναλένε να πάμε στο μοναστήρι και στον καλόγερο, αλλά εγώ πάλι αρνήθηκα. Τέλος πάντων, κοιμόμαστε στην Κατερίνη, και μετά, την άλλη μέρα, επιστρέφουμε με το αυτοκίνητο στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην εθνική οδό, μου έρχεται ένας εσωτερικός καταιγισμός επιπλήξεων και κατηγοριών γιατί αρνήθηκα να πάω στο μοναστήρι. Προσπαθώ να αποφύγω τις σκέψεις και επιπλήξεις, που ήταν σαν να μην ήταν δικές μου, βάζω μουσική, κάνουμε καλαμπούρι, τίποτε, εγώ εκεί, σκέφτομαι συνέχεια αυτό. Αργότερα, στο σπίτι στην Αθήνα, συνεχίζεται αυτή η εσωτερική αναταραχή, ανεξήγητα, για μέρες και μέρες, σε σημείο που μου γίνεται αβάσταχτη. Έτσι, λέω στον γιο μου τον Τάλω, θέλω να πάμε μέχρι την Κατερίνη, μη ρωτάς γιατί, να οδηγήσουμε να πάμε. Ο Τάλως δέχεται, ξεκινάμε και πάμε, παίρνουμε και τους φίλους μας από την Κατερίνη, και φτάνουμε ξανά στον Όλυμπο. Φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.
 Βλέπω ένα μοναστηράκι κατεστραμμένο, την εκκλησία του την έφτιαχνε η αρχαιολογική υπηρεσία, ανάβουμε ένα κερί, και συναντάμε εκεί τον καλόγερο εκείνο, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μένει εκεί, αλλά όχι όλο το χρόνο. Μας κερνάει ο καλόγερος έναν καφέ, ο οποίος με εμπνέει πολύ ως φυσιογνωμία. Λοιπόν, καθόμαστε λίγο εκεί, συζητάμε κάποια πράγματα, κι έπειτα φεύγουμε, επιστρέφουμε στην Αθήνα. Η πρώτη θετική για μένα έκβαση της κατάστασης, ήταν ότι, στην όλη διαδρομή, μου δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσω χαλαρά και εκ βαθέων με το παιδί μου, κάτι το οποίο ποτέ δεν ήταν εύκολο μέσα στις πιέσεις της καθημερινότητας της Αθήνας, των ασχολιών μου και των υποθέσεων της οικογένειας. Ήταν η πρώτη φορά που επικοινωνήσαμε τόσο βαθιά, και από τότε έχουμε βιώσει οι δυο μας πολλές αλλαγές...

 Τέλος πάντων, λήγουν όλα αυτά, και μου ξαναμπαίνει μία ιδέα. Ξέρεις, εγώ πλέον -είχα γίνει πολύ δογματικός πάνω σ' αυτό- είχα καταλήξει να μην πηγαίνω σε ιερούς τόπους, ούτε στον Παρθενώνα πλέον, ούτε στους Δελφούς, ούτε στο Άγιο Όρος, ούτε πουθενά, διότι δεν ένιωθα σωματικά και ψυχικά καθαρός. Λοιπόν, μου μπαίνει μια ιδέα, μια φωνή που μου λέει «πήγαινε στο Αιγαίο να καθαρθείς». Πάω, λοιπόν, όπως είπαμε, στην Κάλυμνο, και τελικά νιώθω καθαρός και ανανεωμένος, νιώθω εξαγνισμένος, μια ευλογία, άλλος άνθρωπος. Κι από εκεί έπειτα βρίσκομαι στη Βέροια όπου κάνω μία ομιλία, και τη νύχτα, καθώς κοιμόμαστε στο ξενοδοχείο, στις πέντε η ώρα το χαράματα, με ξυπνάει ο Τάλως και μου λέει σήκω, πάμε να φύγουμε, και με σηκώνει με το ζόρι και κυριολεκτικά με φορτώνει στο αυτοκίνητο, και μου λέει «πάμε στο Άγιο Όρος…».

 Ως την ημέρα εκείνη είχα δεχθεί αλλεπάλληλες προσκλήσεις να επισκεφτώ το 'Άγιο Όρος και από ηγουμένους των μονών, και ειδικά από παρέα Μοναχών με τους οποίους είχα συναντηθεί κατ' επανάληψη στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Κρήτη, και είχαμε κάνει ομηρικές συζητήσεις για τον Ηράκλειτο, τον οποίον μελετούν επισταμένα. Πάμε λοιπόν στο Άγιο Όρος, το οποίο επισκέπτομαι για πρώτη φορά, στη Μονή Ιβήρων. Δυστυχώς δεν πρέπει αυτήν τη στιγμή να συζητήσουμε πολύ για το ταξίδι μου αυτό, για το σκοπό του και τις συνέπειές του και για τα αποκαλυπτικά του αποτελέσματα. Πάντως, ο βασικός μου στόχος ήταν ο εντοπισμός ενός συγκεκριμένου συμβόλου, η έρευνα περί αυτού και ο αποσυμβολισμός του. Έψαχνα να βρω αυτό το σύμβολο στο Άγιο Όρος. Όταν στη συγκεκριμένη Μονή αναζήτησα το σύμβολο αυτό, οι Μοναχοί τους οποίους ερώτησα σχετικά με πού υπάρχει αυτό, με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο σύμβολο εκεί. Απογοητεύτηκα, λοιπόν, και έπαψα τη μάταιη αναζήτησή του. Διέκοψα τη συγκεκριμένη μου αναζήτηση και άρχισα μια κάποια πρώτη έρευνα στη φημισμένη βιβλιοθήκη της Μονής.Π.Γ.: Μην υπεκφεύγεις και το προσπερνάς. Πες μας γι' αυτό το σύμβολο. Θα επιμείνω όσο χρειαστεί... Τι ήταν αυτό το σύμβολο;...

Ι.Φ.: Εντάξει, έψαχνα ένα συγκεκριμένο και σημαντικότατο για μένα σύμβολο, την «Οκτάδα». Όλοι όμως, μη εξαιρουμένου και του ηγούμενου, αρνούνταν επίμονα ότι υπάρχει εκεί. Εγώ όμως επέμενα, έστω και διαισθητικά. Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχει και ότι «αν υπήρχε θα το ήξεραν». Νόμιζα πως εάν πράγματι ήξεραν για την ύπαρξη του θα μου το έλεγαν, ήθελα να πιστεύω πως δεν θα μου έλεγαν ποτέ ψέματα και πως μου είχαν κάποια εμπιστοσύνη...Π.Γ.: Το σύμβολο αυτό, έχει κάποια σχέση με τους εννέα γυμνούς ή τους εννέα αόρατους; Με τους Εξαγωνίτες και τους Οκταγωνίτες; Με την Οκτάβα και τη Μουσική των Σφαιρών; Είναι αρχαίο; Τι ακριβώς είναι αυτό το σύμβολο; Γιατί το ερευνάς;...


Ι.Φ.: Δεν ξέρω, εσύ τα λες αυτά. Δεν θέλω προς το παρόν να το συζητήσουμε. Ας πούμε απλά ότι πρόκειται για το διπλό Οκτώ... Εγώ έψαχνα να το εντοπίσω, οι Μοναχοί με διαβεβαίωναν ότι δεν ξέρουν τίποτε περί αυτού, κι εγώ ήμουν υποχρεωμένος να πιστεύω πως δεν μου έλεγαν ψέματα, αν και είναι πολύ μορφωμένοι και ενημερωμένοι καλά σε πολλά ζητήματα και θα έπρεπε να το έχουν εντοπίσει... Τέλος πάντων, εγώ εκείνο το μεσημέρι δεν πρόλαβα το φαγητό στην τραπεζαρία, η οποία κλείνει έπειτα από κάποια ώρα. 
Αφού δεν πρόλαβα το φαγητό, πήγα και κάθισα στο αίθριο της Μονής, δίπλα σε ένα σωρό από πεπόνια, παλεύοντας με τον πειρασμό να σπάσω και να φάω ένα χωρίς να με δουν. Κάθομαι εκεί και καπνίζω, μπροστά μου είναι οι λαχανόκηποι, πιο αριστερά το εργοστάσιο ξυλείας του μοναστηριού και στη συνέχεια των κήπων, απέναντι, είναι η θάλασσα. Από εκεί που κάθομαι στο αίθριο, κοιτώ το δρόμο που περνάει μπροστά από την παραλία, κι έχει ένα τοιχάκι που τον χωρίζει απ' αυτήν. Τότε, ξαφνικά βλέπω έναν Μοναχό να βγαίνει μέσα από τη θάλασσα, να αναδύεται από τα νερά!

Εμφανίστηκε από το πουθενά και αναδύθηκε μέσα από τη θάλασσα, προχωρώντας μέσα στο νερό προς την ακτή. Ανέβηκε το τοιχάκι, διέσχισε τον παραλιακό δρόμο και πήρε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί από την ακτή προς το μοναστήρι και περνά δίπλα από το αίθριο όπου καθόμουν. Όταν τον είδα να βγαίνει από το νερό νόμισα πως είναι μία παραίσθηση μου. Αμέσως όμως σκέφτηκα πως εκεί πάντα υπάρχουν πολλοί Μοναχοί που δουλεύουν στο εργοστάσιο ξυλείας, που εργάζονται στα χωράφια, που ψαρεύουν, κ.λ.π., και σκέφτομαι μήπως βγήκε μέσα από κάποια βάρκα που δεν πρόλαβα να τη δω και την τραβήξανε πίσω από το τοιχάκι, έξω από το οπτικό μου πεδίο. Ο Μοναχός βγαίνει από τη θάλασσα και παίρνει το ανηφορικό δρομάκι που βγαίνει προς το μοναστήρι, και έρχεται προς το μέρος μου στο αίθριο, εκεί που κάθομαι. Μου λέει: «τις ευλογίες σου αδελφέ Ιωάννη...» και σκύβει να μου ασπασθεί το χέρι, εγώ φυσικά το τράβηξα τελείως σαστισμένος, σοκαρισμένος διότι γνώριζε το όνομα μου και το επίθετό μου, όσο και για την παρουσία στο μοναστήρι του γιου μου Τάλω, για τον οποίο έκανε κάποια φευγαλέα αναφορά. 

Πριν προλάβω να συνέλθω από το αρχικό σοκ, ο Μοναχός μου λέει: «αυτό που αναζητάτε, αδελφέ, βρίσκεται εκεί...» και μου υποδεικνύει το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται το σύμβολο που αναζητούσα! Πριν προλάβω να του μιλήσω περισσότερο, γυρίζει και παίρνει την κατηφόρα, μπαίνει πάλι μέσα στη θάλασσα και χάνεται! Μπήκε πάλι στο νερό και εξαφανίστηκε από τα μάτια μου... Τώρα, μέσα στη σαστιμάρα μου, διότι ήταν ένα σοκ για μένα να έρθει κάποιος και να μου πει πού βρίσκεται αυτό που αναζητούσα, η εντύπωση που μου άφησε ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μοναχός που είχα συναντήσει στη Μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο! Ήταν το φαινότυπό του, και μέσα μου μέχρι τώρα επιμένω πως ήταν αυτός, νομίζω πως ήταν το ένα και το αυτό φυσικό πρόσωπο... Γνωρίζουμε, φυσικά, πολλά για την πολυστασία, και ίσως μπορούμε να δώσουμε μία ερμηνεία σ' αυτό το φαινόμενο... Αφού κατόρθωσα να συνέλθω, πηγαίνω κατευθείαν στο σημείο που μου υπέδειξε, και πράγματι εντοπίζω το σύμβολο που αναζητούσα, το οποίο αγνοούσαν πλήρως οι Μοναχοί. Περί αυτού, όμως, και ποιους ενημέρωσα σχετικώς, τίποτε άλλο προς το παρόν. Το μόνο που μπορώ τώρα να αναφέρω είναι: Μετά τα όσα εβίωσα, είδα και παρατήρησα, ύστερα από την επίσκεψη μου στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, και φυσικά στο Αιγαίο και στο Άγιο Όρος, μου δημιουργήθηκε η έντονη εσωτερική τάση να επισκεφθώ ξανά το μοναστήρι αυτό στον Όλυμπο, και να εκπληρώσω κάποιο τάμα μου. Μεθαύριο κιόλας θα πραγματοποιήσω αυτήν την προσκυνηματική επίσκεψη κι αυτό το χρέος μου, μαζί με τα τη σύζυγό μου και μερικούς φίλους μου από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Κατερίνη. [σ.σ. η συζήτησή μας γίνεται στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου ]...Π.Γ.: Αφού μιλάμε για σύμβολα, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μας πεις τι είναι όλη αυτή η ιστορία με τον περιβόητο "Λωτό". Όπως γνωρίζω, αλλά και εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, σε διάφορους στενούς κύκλους κυκλοφορεί η φήμη ότι πρόκειται για το σύμβολο της διαδοχής του επικεφαλής των Έψιλον(!), το οποίο το κατέχει κάποιος «φύλακας», αλλά κανείς δεν ξέρει πολλά περί αυτού. Τι είναι αυτός ο Λωτός; Τι συμβαίνει με αυτήν τη νεφελώδη υπόθεση αυτήν την εποχή; Θέλεις να προσπαθήσεις να μας εξηγήσεις;


Ι.Φ.: Είναι μια πολύ μπερδεμένη και προς το παρόν «απαγορευμένη ιστορία», όλα αυτά τα περί «Λωτού». Σε μερικές - πραγματικές και μη - ελληνοκεντρικές οργανώσεις και ομάδες, έχει διαδοθεί πολύ έντεχνα και σαφώς γκεμπελικά, μία κατασκευασμένη παραμυθολογία περί των Έψιλον, που λέει ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείται από φυσικά (γνωστά και άγνωστα) πρόσωπα, η οποία «είναι η πραγματική ανώτατη ηγεσία των Έψιλον». 

Αυτό το ζήτημα καλλιεργείται ξανά, αφού πρώτα έχει διαδοθεί από συγκεκριμένους κύκλους και έντυπα, ακόμη και βιβλία, η ιδέα ότι δήθεν «ο ιδρυτής των Έψιλον και οραματιστής της αναγέννησης του Ελληνισμού και της Ελλάδας» ήταν ο αρχιμασόνος Σπυρίδων Νάγος. Σας θυμίζω κάποιες αόριστες αναφορές σε δημοσιεύματα, για ένα βοσκόπουλο από την Αρκαδία που υποτίθεται πως το 1840 «ενώ έβοσκε τα πρόβατα του, του παρουσιάστηκε ο Θεός Απόλλωνας και του ανέθεσε την εντολή της δημιουργίας του κινήματος αναγέννησης του Ελληνισμού και της Ελλάδας, καθώς και της διάχυσης του Απολλώνιου Φωτός», κ.λ.π... Έρχονται τώρα να μας πουν ότι το βοσκόπουλο αυτό ήταν ο Σπυρίδων Νάγος, και πως οι Έψιλον ιδρύθηκαν αποκλειστικά από τη Μασονία. Εκτός από το ότι είναι αμφίβολη η ύπαρξη ενός φυσικού προσώπου με το ονοματεπώνυμο Σπυρίδων Νάγος, είναι βέβαιο ότι στην Αθήνα υπάρχει μασονική στοά με τίτλο της αυτό το ονοματεπώνυμο, και γι' αυτήν τη στοά και για τον ανθελληνικό της ρόλο αναφέρω πολλά στο βιβλίο μου Σιωνιστικές Συνωμοσίες το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια. Συγκεκριμένα εκεί αποκαλύπτω ότι η τότε ηγεσία της στοάς αυτής πίεσε το μέλος της Παττακό στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Τώρα. οι ίδιοι μασονικοί κύκλοι, διαδίδουν με δημοσιεύματα και βιβλία ότι ο Νάγος πήρε εντολή από τον Απόλλωνα και ήρθε από την Αρκαδία στην Αθήνα, όπου ίδρυσε διάφορους εθνικο-πνευματικούς κύκλους, οργάνωσε και κινήματα, και δήθεν ανάμεσα τους και την Ομάδα Έψιλον και όλο το κίνημα της αναγεννήσεως του Ελληνισμού, δηλαδή ότι όλα αυτά είναι μασονικής προελεύσεως. Δηλαδή πως η παρατηρούμενη, κυρίως την τελευταία δεκαετία, αφύπνιση των Ελλήνων είναι αποκλειστικό έργο της μασονίας! Μάλιστα, κυκλοφορούν και κάποια δήθεν «κατηχητικά» βιβλία του Νάγου για την αναγέννηση του Ελληνισμού, τα οποία φυσικό γράφτηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια και όχι από τον δήθεν Νάγο...
 Επιπλέον, κάποιοι γνωστοί και συγκεκριμένοι μασονικοί και προτεσταντικοί κύκλοι, προσπαθούν να με εκβιάσουν, εμμέσως πλην σαφώς, να αποκαλύψω γνώσεις μου και σημαντικές πληροφορίες μου περί των Έψιλον, με κατηγορούν δήθεν πως ενώ κάποιο συγκεκριμένο και γνωστό πρόσωπο μου έδωσε και μου δίνει τις πληροφορίες περί των Έψιλον που έχω αναφέρει σε βιβλία μου και συνεντεύξεις μου, δεν έχω ποτέ αναφέρει το ονοματεπώνυμό του...Π.Γ.: Τα δημοσιεύματα αυτά υπονοούν αυτόν τον Νάγο;...


Ι.Φ.: Όχι. Υπονοούν δήθεν ένα άλλο πρόσωπο, υπαρκτό πρόσωπο, έναν θεσσαλονικιό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει το "Λωτό", και αυτός έχει και σε μένα τον ίδιο διατυπώσει αυτόν τον ισχυρισμό του. Ο Λωτός αυτός υποτίθεται ότι είναι το σύμβολο του "αρχιερέα" των Έψιλον, του πνευματικο-πολιτικού ηγέτη των Έψιλον. Το σύμβολο της διαδοχής του ιερατείου των Έψιλον. Το σύμβολο αυτό της διαδοχής του ιερατείου των Έψιλον, το είχε ο αείμνηστος Ελευθέριος Πρόκος, και αυτός το μεταβίβασε στο άτομο αυτό, όχι για να ανακηρυχθεί αυτό επικεφαλής των Έψιλον, αλλά για να το φρουρεί ως Φύλακας του Λωτού, για να το δώσει στον αρχηγό ή τον αρχιερέα ή τον πνευματικό ηγέτη ο οποίος θα εμφανιστεί στην κατάλληλη στιγμή. Το άτομο αυτό, ο υποτιθέμενος Φύλακας του Λωτού, είναι ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος, ένας πολύ μοναχικός άνθρωπος ο οποίος είναι τυφλός, και όπως μου έχει πει ο ίδιος, έχει πολλές καλές σχέσεις με τους ραβίνους της Θεσσαλονίκης και με πάρα πολλούς άλλους κομβικούς ανθρώπους, και όπως είπα είναι ένα πολύ αξιοσέβαστο πρόσωπο. [σ.σ. Ο κ. Φουράκης μας είπε το όνομα του προσώπου αυτού, αλλά επιλέγουμε να μην το δημοσιεύσουμε μέχρι να ερευνήσουμε περισσότερο την υπόθεση αυτή... ]
 Φυσικά, θα πρέπει να αναφέρω ότι είναι αδιανόητο μια θρησκευτική, φιλοσοφική ή εθνικοπολιτική ομάδα συγκροτούμενη από Έλληνες να χρησιμοποιεί το Λωτό ως σύμβολο της. Είναι αδιανόητο αυτό, διότι ο Λωτός είναι ένα από τα θρησκευτικο-φιλοσοφικά σύμβολα του Βουδισμού αλλά και του Ινδουισμού...
Π.Γ.: Και ποιος είναι ο Ελευθέριος Πρόκος;

Ι.Φ.: Ο Ελευθέριος Πρόκος ήταν ένας πνευματικός ταγός, ο οποίος από το 1958 ήταν μόνιμος καθηγητής σε όλες τις ανώτατες στρατιωτικές σχολές. Δεν βρίσκεται πλέον εν Ζωή. Έχει γράψει μερικά πολύ σημαντικά βιβλία τα οποία κυκλοφορούσαν μόνο μεταξύ ανωτάτων αξιωματικών, τα οποία έχω στην κατοχή μου. Ο Πρόκος υποτίθεται ότι παίρνει το Λωτό - αλλά σημειώστε ότι δεν υπάρχει Λωτός, υπάρχει κάποιο άλλο σύμβολο- και παίρνει τη διαδοχή κάποιας ιθαγενούς ομάδας από τον Ιωάννη Διάκο. Ο Διάκος είναι ο εμπνευστής του "νέου ελληνικού πολιτισμού" και ήταν ο μυστικοσύμβουλος του Μεταξά, και μετέπειτα του Αλεξάνδρου Παπάγου. Ο Γιάννης Διάκος όμως ήταν αντιβασιλικός, πρόσφατα εντόπισα άρθρα του στον Εθνικό Κήρυκα, πύρινα άρθρα εναντίον της "ξενόφερτης βασιλείας". Από πολλά στοιχεία βγαίνει ότι όλη αυτή η ιδεολογία της "4ης Αυγούστου", περί "νέου ελληνικού πολιτισμού", ήταν έργο του Διάκου και κάποιας ομάδας ανθρώπων.


Π.Γ.: Σύμφωνα με τη νεομυθολογία του πράγματος, ο Παπάγος ήταν ιδρυτής της Ο.Ε.Α., έτσι δεν είναι;

Ι.Φ.: Ναι. Η Ο.Ε.Α. βέβαια, είναι μία συνέχεια από τον Μακρυγιάννη, και όλα αυτά σχετίζονται με την επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη. Και αναφέρεται στα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, ότι οι Άγγλοι και οι Γάλλοι αναζητούσαν μία μυστική οργάνωση πίσω από τον Μακρυγιάννη. Από τον Μακρυγιάννη περνάει η διαδοχή στην "Ομάδα 3Ε" (Τρία Έψιλον, ή "Τριεψιλονίτες"), που αποτελούνταν από τον αξιωματικό Λυκούδη και δυο-τρεις άλλους, και είναι εκείνοι οι οποίοι επέμεναν επί κυβερνήσεως Δεληγιάννη να γίνει η επίθεση εναντίον των Τούρκων στη Θεσσαλία και η επανάσταση στην Κρήτη. 
Ο Δεληγιάννης και ο βασιλιάς επέμεναν ότι δεν υπήρχαν οι στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες για τέτοιες επιχειρήσεις, αλλά παρ' όλα αυτά η ομάδα αυτή πράγματι κίνησε την εκστρατεία στη Θεσσαλία και την επανάσταση στην Κρήτη, και πάθαμε τη μεγάλη καταστροφή του 1897... Ψάχνοντας εγώ, βρίσκω δίχως αυτό να σημαίνει ότι τα μέλη της ομάδας 3Ε ήταν Τέκτονες - ότι πίσω από αυτούς βρισκόταν οι Μασόνοι και συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Ροδοκανάκης. Ψάχνοντας, λοιπόν, πέφτει στα χέρια μου το αρχείο του επίσημου τεκτονικού περιοδικού της Μεγάλης Στοάς, ο Πυθαγόρας, έντυπο εσωτερικής κυκλοφορίας, και όλο αυτό το αρχείο και άλλα πολλά μου τα έχει δώσει ο καθηγητής Γεώργιος Στεργίου, υψηλόβαθμος Τέκτονας, ο οποίος εκβιαστικά πείστηκε να γράψει ένα μικρό βιβλίο που υποτίθεται ότι αποδείκνυε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν Τέκτονας, ενώ φυσικά ο Βενιζέλος δεν ήταν. Λοιπόν, στα έντυπα αυτά βρήκα ότι ο Μέγας Θησαυροφύλαξ της Μεγάλης Στοάς το 1897 ήταν ο Θεόδωρος Χερτς, ο ιδρυτής του Διεθνούς Σιωνισμού... Τέλος πάντων, λοιπόν, το "Λωτό" υποτίθεται ότι τον έχει ο Πρόκος και τον δίνει στο άτομο που προανέφερα, όπως ισχυρίζεται το ίδιο το άτομο αυτό σε μια συνάντηση μας στο σπίτι μου, αλλά -απ' όσο ξέρω- δεν υπάρχει καμία χειροπιαστή απόδειξη γι' αυτή τη δοσοληψία. Έρχονται τώρα κάποια δημοσιεύματα και με κατηγορούν εμμέσως ότι ενώ έχω πολλές πληροφορίες από συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν ανέφερα ποτέ το όνομα του, μία έμμεση κατηγορία για να πουν ότι τις πληροφορίες περί των Έψιλον τις πρωτοπήρα από το συγκεκριμένο πρόσωπο, τον υποτιθέμενο "Φύλακα του Λωτού", άρα δεν αποτελούν αποτέλεσμα δικής μου έρευνας και δικής μου γνώσης ή εφεύρεσης. Φυσικά, όσον αφορά εμένα, όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα... Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότερες "ελληνοκεντρικές" οργανώσεις και τα
 "ελληνοκεντρικά" περιοδικά - δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι επικεφαλής και οι εκδότες τους και τα μέλη τους έχουν κάποια άμεση γνώση γι' αυτό- κατευθύνονται από τον Τεκτονισμό. Ενώ ακόμη και γνωστοί "ελληνοκεντρικοί" συγγραφείς παίρνουν τα κείμενα τους έτοιμα από τη Στοά Προμηθέα. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένα κίνημα που προετοιμάζει το έδαφος για να πει ότι ο "Λωτός", που υποτίθεται ότι είναι το σύμβολο του "κινήματος της αναγέννησης του Ελληνισμού", το οποίο όπως είπα υποτίθεται ότι προέρχεται από τον Μακρυγιάννη, τον Γιάννη Διάκο και έπειτα από τον Ελευθέριο Πρόκο (και μετά από αυτόν δεν υπάρχει διάδοχος), θα δοθεί σε αυτόν που θα εμφανιστεί για να διαδεχθεί τον Πρόκο.

 Ο "Λωτός" είναι ένας "θυρεός", ένας τίτλος, μία σφραγίδα εξουσίας... Τώρα, πρέπει να πούμε ότι διεθνώς προετοιμάζεται ένας νέος ψευδο-Μεσσίας, ένας νέος παγκόσμιος "Χριστός", αλλά προετοιμάζεται και ένας "βασιλέας των Ελλήνων". Σχετικά με αυτόν τον δεύτερο, την υπόθεση κυρίως τη στηρίζουν στη δική μου αναφορά στο βιβλίο μου Τα (προ)Μηνύματα των Δελφών, ότι ο αληθινός βασιλέας των Ελλήνων στέφθηκε τα τελευταία χρόνια στο Μυστρά. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι συγκεκριμένοι "εθνικιστικοί" και βασιλικοί κύκλοι καλλιεργούν τις φήμες ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ (το υποτιθέμενο αληθινό του επώνυμο είναι Κωνσταντίνος Χριστιανός) είναι απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, βρίσκουν υποτιθέμενες ρίζες ότι ο μικρός γιος του Παλαιολόγου μετά την Πτώση της Κων/πολης βρέθηκε στην Τεργέστη, και από εκεί πήγε στη Δανία, παντρεύτηκε μία πριγκίπισσα και ίδρυσε την υποτιθέμενη δυναστεία των Χριστιανών, διότι το Γκλύξμπουργκ δεν είναι επίθετο αλλά τοπωνύμιο συγκεκριμένης περιοχής. Λοιπόν, προκειμένου οι γνωστοί βασιλικοί κύκλοι να έχουν ένα αντίβαρο και έναν αντιπερισπασμό στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένας άλλος ηγέτης, ο οποίος θα πει ότι είναι απόγονος των Λασκαραίων ή του Παλαιολόγου και ότι του ανήκει ο θρόνος, έχοντας κάποιο επιτελείο που θα τον προωθήσει και θα τον επιβάλλει, κι έτσι οι κύκλοι αυτοί ετοιμάζουν αυτό το άλλο σενάριο ότι ο Κωνσταντίνος είναι ο απόγονος των Παλαιολόγων
Αλλά οι Προτεστάντες και οι Τέκτονές τους έχουν λάβει τα μέτρα τους, για να μας παρουσιάσουν έναν νέο ηγέτη, κάτω από τις συνθήκες μιας επικείμενης εθνικής καταστροφής ή μιας επικείμενης ανατάσεως και εξαπλώσεως του Ελληνισμού: διότι αν π.χ. ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα και ανακτήσει η Ελλάδα κάποια εδάφη, είναι αναγκαία και αναπόφευκτη η ύπαρξη βασιλείας, διότι από κράτος θα γίνουμε έθνος, θα πρέπει να έχουμε ένα εθνικό πρόσωπο, αφού λογικά δεν μπορεί να υπάρχει έθνος χωρίς ένα κέντρο αναφοράς, άσχετα αν τώρα που είμαστε κρατίδιο δηλαδή μια εξαρτημένη επαρχία της Ευρώπης αυτή η ανάγκη δεν είναι φανερή, και αν ενωθεί η Ελλάδα με την Κύπρο θα πρέπει αυτή να έχει ανεξάρτητη κυβέρνηση και κοινοβούλιο, και το ίδιο ισχύει π.χ. για τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία, θα πρέπει να υπάρχει ένα ενωτικό εθνικό πρόσωπο, ένας βασιλιάς. Έτσι, λοιπόν, απέναντι σ' αυτό το σενάριο, οι Προτεστάντες και οι Τέκτονές τους, οι οποίοι είναι ενάντιοι σε ένα τέτοιο όραμα, έχουν τα "εφεδρικά" τους σενάρια. 

Κι όταν λέω "Τέκτονες" δεν εννοώ τους Έλληνες Τέκτονες ή τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, αλλά εννοώ τους Προτεστάντες, και βασικά τη βασιλική ηγεσία της Αγγλίας. 
Εννοώ τους περιβόητους "72 Αόρατους" που καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη, οι οποίοι συνεδριάζουν κάτω από συγκεκριμένες φάσεις του φεγγαριού και περιοδικές αστρολογικές συνθήκες στα υπόγεια του ναού του Κατέρμπουρυ (όπου και αλλάζουν φαινότυπο και μορφή και είναι ερπετόμορφοι, αυτό είναι το μυστικό τους, διότι πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει π.χ. λόρδος χωρίς ουρά), φτιάχνουν τους άξονες των τεκταινομένων στον πλανήτη, κι από εκεί αυτοί διοχετεύονται στις Στοές και στις μυστικές υπηρεσίες και στα ιδρύματα και στις κυβερνήσεις. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι Τέκτονες, αφού δεν αποτελούν παρά ένα ενδιάμεσο μικρό κανάλι διοχέτευσης κατευθυντήριων γραμμών. Λοιπόν, όπως είπα, στα "εφεδρικά" τους σενάρια, προβλέπουν ότι θα μας παρουσιάσουν τον "βασιλέα" αυτόν, και τότε θα εμφανιστεί ο κύριος τάδε και θα πει "εγώ έχω το διάδημα που παρέλαβα από τον Πρόκο και τον Φύλακα", το Λωτό, και "είμαι ο απόγονος της δυναστείας" την οποία υποτίθεται ότι διατήρησαν οι "Έψιλον". Μέσα στα σχέδια των 72 για την ανάπτυξη του νέου ελληνιστικού κινήματος, προβλεπόταν να αναπτυχθούν οι λεγόμενοι "αρχαιολάτρες" ώστε να υπάρξει σύγκρουση με τον Ελληνορθοδοξία, η οποία, ως η μοναδική συγκροτημένη δύναμη των Ελλήνων, αποτελεί την ισχυρότατη αμυντική και επιθετική ασπίδα κατά της παγκοσμιοποίησης και ομογενοποίησης...
Π. Γ.: Είναι πολύ παράξενα όλα αυτά που μας λες, και δεν έχουμε τρόπο να τα διερευνήσουμε, ευτυχώς που τα λες σε ένα περιοδικό που ασχολείται με το Παράξενο κι έτσι δικαιολογείται η παρουσία τους σε αυτές τις σελίδες. Λοιπόν, η Εκκλησία τι ρόλο υποτίθεται ότι παίζει σε όλα αυτά;...

Ι.Φ.: Αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι καλλιεργούν τη σύγκρουση των "ελληνιστών" με την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ξέρουν ότι μέσα στην Εκκλησία έχουν γίνει κάποιες διεργασίες, πολύ σημαντικές. Ξέρουν, οπωσδήποτε, τι σημαίνει "Χρυσοπηγή" και ποια είναι η Ομάδα της Χρυσοπηγής... Ξέρουν ότι υπάρχει μια σκληροπυρηνική, ας το πούμε έτσι, ομάδα ιεραρχών, με οράματα αναβίωσης του Βυζαντίου, με αρχαιοελληνικά οράματα, και άλλα τέτοια, αλλά δεν ξέρουν ίσως την πορεία της ομάδας αυτής.
 Δεν περίμεναν, όπως νομίζω, τον αστάθμητο παράγοντα Χριστόδουλο, δεν τον είχαν υπολογίσει διότι ήξεραν ότι δεν είχε άμεση επιρροή στην ιεραρχία... Εγώ τον Χριστόδουλο τον θεωρώ όχι απλώς θετικό παράγοντα, αλλά και κάτι παραπάνω από θετικό. Ο Χριστόδουλος είναι το πάντρεμα - πέρα από το θρησκευτικό - στο πολιτικό πεδίο, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Όταν στις πρώτες εμφανίσεις του είπε ότι "ο Παρθενώνας και η Αγια Σοφιά εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος", ήταν μια πολύ σημαντική συνθηματολογία. Συνθηματολογεί ο Ειρηναίος όταν λέει ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι "φρούριο του Ελληνισμού", ενώ έπρεπε να πει "της Ορθοδοξίας" ή "του Χριστιανισμού", ή ο τέως Αμερικής που είπε ότι οι Έλληνες "φωτίζονται από το φως του Απόλλωνα". Ο Χριστόδουλος είναι ο μόνος σύγχρονος πνευματικός ηγέτης που βγήκε και εμφανώς και γενναία στράφηκε ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και τις επιταγές της. Οι αρνητικοί παράγοντες προσπαθούν να προκαλέσουν τη σύγκρουση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, για να προκαλέσουν εθνικό διχασμό, και να τον χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν στην κατάλληλη μοιραία στιγμή. Έτσι λοιπόν, οι κινήσεις κάποιων ιεραρχών της Ελλάδας τούς έχουν χαλάσει λίγο τα σχέδια, τα οποία φυσικά αναπροσαρμόζουν ανάλογα με τις νέες περιστάσεις.
 Ο κίνδυνος με το σενάριο περί Έψιλον, δυστυχώς είναι ο εξής: ότι προετοιμάζεται το σχέδιο να εμφανιστεί ένα νέο ελληνικό ιερατείο εξ αποκαλύψεως του Απόλλωνα στο υποτιθέμενο πρόσωπο του παρελθόντος με το όνομα Νάγος, με σκοπό την - ξενοκινούμενη - "αναγέννηση του Ελληνισμού", και να εμφανιστούν κάποιοι και να πουν "εμείς είμαστε η μέχρι τώρα αόρατη ηγεσία της Ομάδας Έψιλον, κι εμείς καθορίζουμε με εντολή του Απόλλωνα και των θεών της Ελλάδας ως ηγέτη τον κατά κόσμο κύριο τάδε, του δίνουμε το Λωτό και αυτός είναι ο δικαιωματικός βασιλέας των Ελλήνων"...Δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό STRANGE τεύχος 45 ΙΟΥΝΙΟΣ 2002

(μονοτονική έκδοση των σελίδων μας)

Τα συγκεκριμένα βιβλία που αναφέρονται στο κείμενο μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα  talosf.gr

Διαβάστε επίσης