Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Όπλα με σφαίρες από DNA θα στοχεύουν εγκληματίες αλλά και ανυποψίαστους πολίτες..!!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης
Τα τελευταία 20 χρόνια όλο και πιο συχνά οι εγκληματίες που συλλαμβάνονται αποκαλύπτονται από στοιχεία του DNA τους που αφήνουν στον χώρο του εγκλήματος.  Η αστυνομία τώρα μπορεί να συλλάβει έναν ύποπτο μαρκάροντας τον με DNA….  

Πυροβολώντας με νεο όπλο  τύπου  paintball, το σφαιρίδιο θα είναι γεμάτο με τεχνητό DNA αντί για χρώμα..

Η εταιρία που ευθύνεται  για την δημιουργία αυτή είναι η SelectaDNA.


Το αποτύπωμα που αφήνει το σφαιρίδιο με το DNA στον ύποπτο μπορεί να είναι εμφανές μόνο από υπεριώδες φως.. δεν βγαίνει από τα ρούχα και το σώμα όσες φορές και να πλυθεί η περιοχή που θα λερωθεί με το DNA.  Θα αρχίσει να εξαφανίζεται μετά από δυο εβδομάδες αναλόγως πάντα  με την ποσότητα που έχει δεχθεί ο ύποπτος.

Σε περίπτωση που έχει δεχθεί πάνω από 2 σφαιρίδια με DNA μπορεί να αργήσει πάρα πολύ να φύγει πάνω από τα ρούχα και το σώμα  του …

 Χρησιμοποιώντας τις ιδιότητες που περιέχει αυτό το DNA θα επιτρέπει στην αστυνομία να εντοπίζει  τα άτομα που συμμετείχαν π.χ. σε ταραχές… μαρκάροντάς τους έτσι ως ύποπτους και παρακολουθώντας τους με ειδικές υπεριώδεις κάμερες…Κάθε παρτίδα σφαιριδίων έχει την δική του υπογραφή DNA .  Έτσι ένα άτομο το οποίο χτυπήθηκε με το σφαιρίδιο αυτό θα συνδέεται με ένα συγκεκριμένο συμβάν π.χ.(ταραχές ,εξεγέρσεις, κλοπές κλπ….)

Η εταιρία SelectaDNA  αναφέρει πως δεν είναι επικίνδυνο και δεν υπάρχει φόβος για προβλήματα υγείας ή για μεταλλάξεις του DNA του ατόμου που θα έχει μαρκαριστεί…..
Ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες το χρησιμοποιούν ήδη εδώ και πολύ καιρό για μυστικές παρακολουθήσεις  και για πλαστά ηλεκτρονικά εξαρτήματα…

Η SelectDNA και πολλές άλλες εταιρίες έχουν κάνει χρήση αυτού του είδους DNA που λάμπει σε υπεριώδη φωτισμό σε πολλά προϊόντα τους για να προσδιορίζουν τον ιδιοκτήτη του προϊόντος..

Μερικές εταιρίες φύλαξης έχουν ακόμα προσθέσει σε συστήματα συναγερμού ειδικά σπρέι που ψεκάζουν με το DNA αυτό τον παραβάτη… 
 
Υπάρχει όμως το γεγονός πως με την χρήση αυτών τον όπλων, δεν είναι σίγουρο και 100%  ακριβές πως ο αστυνομικός σε ένα συμβάν  π.χ.  με ταραχές  δεν θα πετύχει αθώους πολίτες και κατόπιν να βρεθούν ως κατηγορούμενοι…Πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο έχουν συζητήσει το θέμα για ένα νέο ηλεκτρονικό φακέλωμα μέσω του DNA και μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας  πάνω στο δέρμα των ανθρώπων με το άχρωμο αυτό DNA. Θεωρείτε ως ο  καταλληλότερος τρόπος για την επισήμανση της ταυτότητος ενός ανθρώπου για μια μελλοντική αναγνώριση και ταυτοποίηση στοιχείων…
Οι  πρώτες χώρες που θα θέσουν σε εφαρμογή την ¨ετικέτα¨  DNA ως ταυτότητα σε ανθρώπους είναι η Βρετανία και ή  Η.Π.Α.

Στην Νέα Υόρκη η Ένωση Ελεύθερων πολιτών το έχει αμφισβητήσει ανοιχτά σε όλα τα δίκτυα και ζητεί εισαγγελική παρέμβαση… χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εχει υπάρξει καμία απάντηση ή κάποιο αποτέλεσμα…Ο.Ε.Α.Φ.