Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Όχι Αντίδραση αλλά Ορθή Δράση




terrapapers.com

Στην αντίδραση, το κίνητρο που ενώνει τα άτομα (εγώ=εμείς) είναι ο κοινός ο φόβος, η ανασφάλεια, η αδυναμία και συνήθως η δειλία για προσωπική ΑΦΑΝΗ, Δράση. Η απλή, ανούσια, επικίνδυνη και ανόητη, διαμαρτυρία που οδηγεί σε βιαιότητες και καταστροφές, εξυπηρετεί συγκεκριμένα κέντρα λήψης αποφάσεων, εκτονώνει και ανακουφίζει την μάζα (πρόβατα), δεν παρέχει όμως από μόνη της καμία λύση. Ο φαύλος κύκλος της συντήρησης – καταπίεσης διαιωνίζεται και δεν υπάρχουν καθόλου αποτελέσματα επί καλό του συνόλου.
Η αντίδραση είναι η βαλβίδα που επιτρέπει στην χύτρα του συστήματος, να μην σκάσει, με ολέθρια αποτελέσματα για την διαιώνιση του. Αλλοίμονο λες να μην το γνωρίζουν; Αυτός είναι ο λόγος που επιτρέπουν, ελέγχουν, κατευθύνουν, οριοθετούν τις αντιδράσεις.
Γι αυτό στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα επιδιωκόμενα. Μην ξεχνάμε πως όλες αυτές τις δήθεν διαμαρτυρίες κατά (φαντασίαν) του κατεστημένου, τις διοργανώνει το ίδιο το κατεστημένο και οι εκπρόσωποι του, ανεξάρτητα σε ποιά ομάδα ανήκουν εξωτερικά. Γιατί εσωτερικά ανήκουν ΟΛΟΙ στην ίδια Μυστική Εταιρία με τα άπειρα κλαδιά και παρακλάδια της.
Η Ορθή Δράση δεν στοχεύει αποκλειστικά στο να σπάσει την απάθεια, στο να αποφέρει αλλαγή στο σύστημα ή στην πίεση του, για επωφελείς προς τον εαυτό (εγωιστικές) αποφάσεις. Η Ορθή Δράση είναι ένα εφαλτήριο μετασχηματισμού των ίδιων των συνθηκών της ζωής. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις, εδώ και τώρα, ο χρόνος που σου απομένει είναι ελάχιστος, πως όλα όσα σου έμαθαν στο σχολείο, στα πανεπιστήμια, στην εκκλησία, στην ομάδα, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους, στις τηλεοράσεις, στις εφημερίδες, στις Μυστικές ή φανερές Εταιρίες, είναι άχρηστα. Είναι στατικά, στείρα, άχρηστα για την ελευθερία, θολά και καταπιεστικά  δεδομένα που οδηγούν καθέναν από τον άνθρωπο-πρόβατο-καταναλωτή, να γίνει ένα απλό γρανάζι στην σκουριασμένη αλυσίδα ενός απάνθρωπου συστήματος καθόλου ανθρωποκεντρικού.
Ουσιαστική Ελευθερία, ουσιαστική Δράση, και όχι αντίδραση, συνεπάγεται να απορρίψεις στην πράξη, όλους εκείνους τους δογματισμούς, όλους τους –ισμούς, που απορρέουν από την παγ(ι)ωμένη λογική και καθιστούν τους ανθρώπους ανενεργούς και αδρανείς. Δεν είναι δύσκολο να δεις τι γίνεται γύρω σου, τι είναι αυτό που κρατάει την συνοχή του δογματικά παγ(ι)ωμένου συστήματος και να το ταρακουνήσεις εκ των έσω. Να πριονίσεις τον θρόνο του δικτάτορα – σύστημα, όχι σαν ηλεκτρικό πριόνι, αλλά σαν σαράκι. Να ρίξεις τον αυτοκράτορα, ροκανίζοντας τον χρυσό του θρόνο σαν σαράκι. Αυτό είναι και αυτό κάνει Δρώντας, ο Κατεργάρης. Ποτέ αντιδρώντας.
Με απλά λόγια, ανεξάρτητα απ ότι σου λένε, άσχετα απ’ ότι θέλεις αφελώς να πιστεύεις, η κοινωνία των πόλεων, τους πολιτισμού δεν είναι ανθρωποκεντρική. Άλλωστε δεν είναι δική μου άποψη αυτή, το λένε στην Ατζέντα 21, αλλά και σε κάθε ευκαιρία.
ΕΣΥ δεν θέλεις να το ακούσεις, δεν θέλεις να το πιστέψεις από φόβο, από τρόμο. Δεν θέλεις να το πιστέψεις γιατί έμαθες, σε βολεύει να πιστεύεις, αντί να φροντίσεις να Γνωρίζεις. Σε βολεύει να πιστεύεις αντί να ΚΑΝΕΙΣ, σε βολεύει, σου αρέσει να κατεβαίνεις στις πλατείες, στους δρόμους, να σπας, την περιουσία του άλλου ανθρώπου, όχι γιατί κάνεις αντίσταση, όπως ψευδώς διατείνεσαι,  αλλά γιατί δεν είναι δική σου.




Οι Αργεντινοί αλλά και οι Ισπανοί,  Ιρλανδοί, έχουν αποδειχτεί πολύ πιο έξυπνοι αλλά και ικανοί από τους Έλληνες με το περίφημο ΙΧΩΡ… τρομάρα τους.

Την 1η Φεβρουαρίου (2012) ανακοίνωσαν οι καταναλωτές, πως θα κόψουν το ρεύμα, σαν παθητική αντίσταση-αντίδραση, προς την ΔΕΗ και την κυβέρνηση για τα γνωστά χαράτσια, μάλιστα θα το κάνουν την ώρα των ειδήσεων στις 8μμ. Άλλο ένα ολέθριο λάθος και χάσιμο χρόνου αλλά και ενέργειας, χωρίς να αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Η αντίσταση απλά ενισχύει αυτόν κατά του οποίου στρέφεται. Ειδικά όταν είναι τόσο δυνατός όπως ένα κράτος, οι τράπεζες, οι αγορές, οι εκκλησίες και οι μηχανισμοί καταστολής που διαθέτουν.
Διαφωνώ με το κλείσιμο τους ρεύματος, είναι κάτι που τους συμφέρει, πληρώνουν (χρωστάνε) το ρεύμα επίτηδες πανάκριβα και το πουλάνε ακόμη πιο πανάκριβα στον λαό, λίγη οικονομία δεν τους κάνει κακό. Άσε το γέλιο που θα ρίξουν με τα πρόβατα-καταναλωτές, που θα τους δώσουν αυτή την ικανοποίηση. ΟΧΙ διακοπή ρεύματος, ούτε φυσικά και ειδικά μεταφυσικά δεν είναι προς καλό του απαίδευτου ανθρώπου της πόλης, το σκοτάδι.
Επίσης το κλείσιμο του ρεύματος είναι μια αντίδραση και δεν είναι δράση. ΕΣΥ αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι πως πρέπει να ΔΡΑΣ και όχι να αντιδράς. Όταν Δρας, βρίσκεσαι και δρας από την ανώτερη κατάσταση της ΑΙΤΙΑΣ, όταν αντιδράς, αυτόματα τοποθετείσαι στην κατάσταση του αποτελέσματος κάποιου άλλου.
Είσαι Αποτέλεσμα και δεν είσαι Αιτία όταν ΑντιΔράς.
Είσαι Αιτία και δημιουργείς ένα  Αποτέλεσμα όταν Δρας.
τόσο απλό.






Δράση (Αιτία) είναι η … μη πράξη, δηλαδή όχι τι κάνεις αλλά τι ΔΕΝ κάνεις. Δράση είναι η Αποχή (Αποτέλεσμα).
Αποχή=Δράση
Αποχή από τα σουπερ μάρκετ ειδικά τα πολυεθνικά και τα εξωτερικών συμφερόντων LIDL, JAMBO, Carefour, MAKRO αλλά και τα Ελληνικά, Μασουτης, Βασιλόπουλος. κλπ. Όχι απλά αποχή αλλά εξαφάνιση. Να μην δουν ευρώ στο ταμείο τους μια ολόκληρη βδομάδα.. με υπόσχεση για συνέχεια, εκεί να δεις γλέντια. !
Αποχή από την αγορά ειδών ανάγκης – συμφοράς. Όλοι μαζί αποχή, από την αγορά γάλακτος, τυριών, γιαουρτιών μια βδομάδα και μετά ένα μήνα. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ. (ουτοπικόν)
Αποχή από την αγορά κρέατος, ένα ολόκληρο μήνα. Όλοι μαζί αποχή από την αγορά κάθε τροφής με κρέας. Καμία τροφή αίματος στον οργανισμό. (ουτοπικότατον)
Αποχή από την αγορά εφημερίδων και περιοδικών τους. Δείτε ποιοι τα εκδίδουν, είναι οι ίδιοι που έχουν τα κανάλια υπνώτισης,  και τις κατασκευαστικές καρμανιόλες.
Αποχή από την τηλεόραση. Μην ανοίξεις την τηλεόραση ένα μήνα. Καθόλου.
Αποχή από την αγορά τσιγάρων, αλκοόλ, καφέ, βενζίνης. Όχι απαραίτητα όλα μαζί.
Αποχή από την κίνηση των αυτοκινήτων ένα ολόκληρο μήνα. Καθόλου κίνηση ένα μήνα.
Αποχή καθολική από τις εκλογές, ή από κάθε τι που δεν είναι υποχρεωτικό από κάποιον νόμο.
Αποχή από το να είσαι καταναλωτής οποιουδήποτε πράγματος, ιδέας, ομάδας. (σουρεαλιστικόν)
… να πάμε στην πιο δύσκολη πίστα…
Αποχή από την κατανάλωση.
Αποχή από κάθε τι που επιβάλει κάποιο έθιμο ή συνήθεια.
Αποχή από το σεξ.
Αποχή από το φαγητό.
Αποχή από την κακομοιριά.
Μπορεί να γίνει και πιο δύσκολο, υπάρχει κι άλλη πίστα. Έτσι  ας μείνουμε στα εύκολα. Αποχή από ότι περιμένουν να κάνεις. Μην το κάνεις, ή αν δεν γίνεται καθολική αποχή, απλά ελαχιστοποίησε την. Υπάρχουν δεκάδες μικρά συνοικιακά καταστήματα για να αγοράσεις τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση σου και σε πληροφορώ πως είναι ελάχιστα. Φρούτα, όσπρια, λαχανικά, λάδι, μέλι, ξηροί καρποί, χλωροφύλλη, φύτρα, ζυμαρικά, γάλα και παξιμάδια από μύγδαλα, καρύδια, ρύζι, ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή βούτυρο από μύγδαλα. Το ψωμί φτιάξε το μόνος σου. Φρόντισε να είναι ΟΛΑ βιολογικά.



Επειδή η ηλιθιότητα είναι ως γνωστόν αήττητη και την δικαιολογία την έχεις έτοιμη, για να μην ξεφύγεις από την βολή του ασήμαντου εγώ σου, λες το γραφικό πως “τα βιολογικά είναι πολύ ακριβά”. Σε πληροφορώ, πως με 200 –260 ευρώ τον μήνα ζει πλουσιοπάροχα και υγιεινά μια τριμελής οικογένεια και με λογική διαχείριση και τετραμελής. Να σου φτιάξω κι ένα γρήγορο πρόγραμμα, για να μην κουράσεις το μυαλουδάκι σου, με τις κολλημένες από την γλουτένη και τα ναρκωτικά συνάψεις.
Με το ξύπνημα> μια κουταλιά μέλι και λίγο χλιαρό νερό ΜΟΝΟ.
Πρωινό>  μια χούφτα από καρύδια, μύγδαλα, σταφίδες μαζί με μια κουταλιά λιναρόσπορου ή γύρης και ένα αφέψημα ή ένα ρόφημα δύναμης, με φρούτα, ή λαχανικά ή χλωροφύλλη, και ταχίνι με παξιμάδι ή μια φέτα χαλβά, με  μια κούπα καφέ βιολογικό από βότανα (όχι όλα μαζί).
Δεκατιανό >  1-2 φρούτα και ένα ρόφημα ή ένα ποτήρι χλωροφύλλη ή ένα μεγάλο παξιμάδι (χωρίς γλουτένη) με λάδι και ρίγανη (όχι ότι υπήρχε στο πρωινό)
Μεσημεριανό > μια σαλάτα ζεστή ή κρύα με λαχανικά εποχής  και φακές, χόρτα, ρεβίθια, πλιγούρι, σιτάρι ή μια χορτόσουπα βελουτέ ή μη, ή λαχανικά, ή μακαρονάδα (χωρίς τυρί), παξιμάδι και φύτρα. Για γλυκό χαλβά ή κάποιο δικό σου με στέβια ή μέλι.
Απογευματινό > ένα φρούτο ή καρύδια με μέλι, ή μια χούφτα σταφίδες ή ένα ρόφημα με χλωροφύλλη ή λιναρόσπορο σπασμένο, παξιμάδια με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο, ή παξιμάδια με χαλβά από μέλι και μύγδαλα.
Βραδινό > Κάτι από το χτεσινό μεσημεριανό, είναι  το σημερινό βραδινό.
Μισή ώρα πριν τον ύπνο > μια κουταλιά μέλι και λίγο χαμομήλι ΜΟΝΟ.
Πάρε συμπληρώματα διατροφής για να αποκτήσεις και διατηρήσεις, γερό ανοσοποιητικό. Γιατί τα τρόφιμα ακόμη και τα βιολογικά γίνονται σε φτωχό από τους συνεχείς αεροψεκασμούς χώμα. Για την επαρχία μιλώ, για τις πόλεις δεν το συζητώ καν. Μάθε τους συνδυασμούς, των τροφών, υπάρχει πολύ καλή βιβλιογραφία.
Τα όσπρια π.χ. είναι τροφές πλούσιες σε δύο αμινοξέα, τη λυσίνη και τη θρεονίνη, ενώ είναι πολύ φτωχά σε μεθειονίνη. Το ρύζι, αναποφλοίωτο και καστανό, όπως και άλλα δημητριακά, είναι πλούσιο σε μεθειονίνη, ενώ υπολείπεται σε λυσίνη. Άρα, μαγειρεύοντας φακές ή ρεβίθια με αναποφλοίωτο ρύζι μπορούμε να καλύψουμε τις πρωτεϊνικές απαιτήσεις του οργανισμού με σωστά αμινοξέα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν συνδυάσουμε φασόλια με μαύρο ψωμί ή αρακά και ψωμί σικάλεως, πάντα χωρίς γλουτένη.



Επιγραμματικό είναι το καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα που παραθέτω εδώ, όταν λέω “σαλάτα” υπάρχουν εκατοντάδες συνδυασμοί για να μην είναι μονότονη, όπως και στις σούπες αλλά και στα πιάτα με λαχανικά. Ας πούμε με ένα κιλό σπανάκι, (πλουσιότατο σε ασβέστιο, μαζί με τις μπάμιες, μπρόκολο, ρεβίθια, ρύζι) γίνονται εκτός από  σπανακόρυζο, σπανάκι σε σαλάτα ζεστή και κρύα, σπανάκι με σάλτσα ντομάτας για μακαρονάδα, σπανάκι με όσπρια, σπανάκι σαν κύριο πιάτο η συνοδευτικό. Το ίδιο γίνεται και με τα ζυμαρικά, ή τα όσπρια. Φαντασία χρειάζεται αντί για γκρίνια.
Πάψε να αγοράζεις τις εφημερίδες της προπαγάνδας και ενημερώσου από τους τίτλους στα περίπτερα ή από τους τίτλους στο ιντερνέτ. Ασχολήσου στο να διαβάζεις βιβλία, όχι ότι βιβλία να ‘ναι αλλά αυτά που θα αναπτύξουν την ικανότητα σου να γίνεις Κατεργάρης.
Μετακινήσου με τα πόδια ή με ποδήλατο όπου είναι εφικτό. Αξιολόγησε τις ομάδες που έδωσες την συμφωνία σου, κοίτα στα ψιλά γράμματα και ανάμεσα στα μεγάλα γράμματα, ίσως δεν είναι τόσο αθώες όσο διατείνονται.
Όπου έχεις την δυνατότητα να έχεις πέντε (από οτιδήποτε), κράτα και χρησιμοποίησε ένα ή δύο, άφησε τα υπόλοιπα τρία, στο Σύμπαν, Φύση, Άπειρο.  Δεν σου χρειάζονται. Αυτά είναι μερικά, όχι όλα φυσικά, βήματα για να μπορέσεις να μπεις στο μονοπάτι Δράσης του Κατεργάρη. Για να σταματήσεις να είσαι καταναλωτής-αντιδραστικός-ψηφοφόρος-πρόβατο-πιστός και να γίνεις άνθρωπος-Κατεργάρης.
Όσο σκέφτομαι πως το χαράτσι έσπευσαν και το πλήρωσαν 8 στους 10, αντιλαμβάνομαι πως η αντίδραση είναι αυτή που ταιριάζει στις μάζες-πρόβατα-καταναλωτές. Πόσοι θα έτριβαν τα χέρια τους ή τις ουρές τους, από ικανοποίηση όχι για τα λεφτά αλλά γιατί το πρόβατο εξακολουθεί να βελάζει, χαζοχαρούμενο, περιμένοντας το πάσχα και ξεχνώντας τι σουβλίζουν το πάσχα.
Αντιλαμβάνεσαι πως δεν μιλώ για επανάσταση, αλλά για ένα νέο τρόπο ζωής, ενάντια σε κάθε πεπαλαιωμένη, νεκρή και στείρα νοοτροπία, ανόργανη και άχρηστη, μπροστά στον όλεθρο της καταστροφής, που ορθώνεται απειλητικά μπροστά σου.
Η ολιγάρκεια που ύμνησαν και προτρέπουν όλοι οι Σοφοί ανά τους αιώνες,  σήμερα όχι μόνο επιβάλλεται, αλλά και δίνει αέρα αισιοδοξίας για τις προοπτικές μιας κοινωνίας. Απέναντι σε έναν κόσμο ανελευθερίας, η εξάλειψη των αναγκών, ή η ελαχιστοποίηση τους, είναι η ουσιαστική και συνειδητή ελευθερία. Αυτή η ελευθερία αχρηστεύει στην πράξη την αντιδραστική αχαλίνωτη μορφή των δεσμών, που επιτίθεται εναντίον του ανθρώπου καθιστώντας τον κύριο της ζωής του.
Μάθε να ζεις με ελάχιστα, και στην συνέχεια ελαχιστοποίησε τα. Αυτό θα σε φέρει σε κατάσταση Αιτίας. Μην ξεχνάς πως σε κατάσταση Αιτίας είναι ο δημιουργός κάθε δημιουργίας. Γίνε δημιουργός τουλάχιστον της ζωής σου. Δράσε και μην αντιδράς.
Έχω την θεώρηση πως θα εξακολουθήσεις να είσαι αντιδραστικός καταναλωτής… Αλλά από την άλλη κάθε θεώρηση είναι εν τη γένεση της υπό απόρριψη. Άρα… !


…κάνε παιχνίδι !