Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Καλό προσκύνημα κύριε Πρόεδρε!!

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην επίσκεψη του στο Ισραήλ δεν παρέλειψε να προσκυνήσει στο Μνημείο των Εβραίων πεσόντων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δείτε τις φωτογραφίες:
Σε αποδοκιμασία προς το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια προχώρησε μερίδα Παλαιστινίων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ελληνικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα εδάφη της Ραμάλλας την Τρίτη (12.07).

Είχε προηγηθεί η παρεμπόδιση -κατ’ εντολή του Ισραήλ- από την ελληνική κυβέρνηση, του απόπλου του Στολίσκου της Λευτεριάς-2 προς τη Γάζα.

Πολυάριθμες παλαιστινιακές οργανώσεις νεολαίας στο Facebook οργάνωσαν το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία της Τρίτης (12.07) "Το κίνημα των ανεξάρτητων νέων", "η Συνάντηση της Παλαιστινιακής Νεολαίας" και "οι Νέοι Παλαιστίνιοι" κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη και στην καταδίκη των θέσεων της Ελλάδας ως συνεργού στο σιωνιστικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, κάλεσαν την Ελλάδα να επανεξετάσει την απαγόρευσή της στην αναχώρηση του "Στόλου της Ελευθερίας 2".

Ο Παπούλιας συναντήθηκε τη Δευτέρα (11.07) με τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το μπλοκάρισμα των πλοίων ώστε να μην αποπλεύσουν από τα λιμάνια της Ελλάδας προς τη Λωρίδα της Γάζας και να σπάσουν τον αποκλεισμό του Ισραήλ σε αυτή.

Όπως δήλωσε ο Πέρες στον Παπούλια, η απαγόρευση έχει συμβάλει στην ηρεμία στην περιοχή και ήταν τελικά προς όφελος της Γάζας.


από Αιθεροβάμω - olixnos.blogspot.Παλαιστίνιοι στη Ραμάλλα αποδοκιμάζουν τον... by fon1972