Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Η κυριαρχία του ΝΟΥ επί της Ύλης

Όλα συμβαίνουν στο νου μας και ο νους είναι που δημιουργεί... Αυτό που σκεφτόμαστε σήμερα είναι το μέλλον που δημιουργούμε για το "αύριο" και σήμερα βιώνουμε αυτό που σκεφτήκαμε "χθες"...

Η ίδια η ζωή μας είναι αποτέλεσμα μιας αλυσίδας σκέψεων και συναισθημάτων...

Στα δύο βιντεάκια που ακολουθούν γίνεται σαφές για άλλη μία φορά πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το που εστιάζει ο νους μας. Ειδικά η καταστροφολογία και η εστίαση μας σε ένα καταστροφικό μέλλον ή τη συντέλεια του κόσμου για το 2012, όπως τη θέλουν οι καταστροφολάγνοι αποτελεί μια νοσηρή εστίαση του δημιουργικού μας νου. Ας κατανοήσουμε επιτέλους πως όπου εστιάζει το μυαλό μας αυτό δημιουργεί και το σύμπαν φροντίζει να δημιουργίσει αυτό που αναμένουμε...

"Και έτσι είναι"...

vickytoxotis.blogspot.com


Ο.Ε.Α.Φ.

.....................................................................................

Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.

Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή· ταυτόχρονα το ξεκίνημα κι ο γυρισμός· κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.

Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή· κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι΄ αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.

Στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυο τούτα ρέματα παλεύουν:
α) ο ανήφορος, προς τη σύνθεση, προς τη ζωή, προς την αθανασία·
β) ο κατήφορος, προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς το θάνατο.

Και τα δυο ρέματα πηγάζουν από τα έγκατα της αρχέγονης ουσίας. Στην αρχή η ζωή ξαφνιάζει· σαν παράνομη φαίνεται, σαν παρά φύση, σαν εφήμερη αντίδραση στις σκοτεινές αιώνιες πηγές· μα βαθύτερα νιώθουμε: η Ζωή είναι κι αυτή άναρχη, ακατάλυτη φόρα του Σύμπαντου.

Αλλιώς, πούθε η περανθρώπινη δύναμη που μας σφεντονίζει από το αγέννητο στο γεννητό και μας γκαρδιώνει· φυτά, ζώα, ανθρώπους· στον αγώνα; Και τα δυο αντίδρομα ρέματα είναι άγια.

Χρέος μας λοιπόν να συλλάβουμε τ΄ όραμα που χωράει κι εναρμονίζει τις δυο τεράστιες τούτες άναρχες, ακατάλυτες Ορμές· και με τ΄ όραμα τούτο να ρυθμίσουμε το στοχασμό μας και την πράξη.

Πρόλογος:Νίκος Καζαντζάκης - Ασκητική