Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η NASA ετοιμάζεται για διαγαλαξιακά ταξίδια







Μηχανικοί στο Marshall Space Flight Center και εμπειρογνώμονες

και σχεδιαστές  από το Johnson Space Center στο Χιούστον  κατασκευάζουν ένα κομμάτι για τον δορυφόρο ISS μαζί με ένα νέο ¨μυστικό¨   διαστημόπλοιο το οποίο θα μπορεί να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να επιβιώνουν οι άνθρωποι  πολλά χρόνια εκεί μέσα  με κατάλληλες συνθήκες που θα οφείλονται στα δέντρα και στα θερμοκήπια που υπάρχουν μέσα σε αυτό δημιουργώντας συνθήκες υγρασίας και πολλά άλλα που θα παρέχουν νερό και οξυγόνο.




Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα για μεγάλα διαστημικά ταξίδια. Πρώτος προορισμός που σκέπτονται είναι ο Άρης όταν τελειώσει η κατασκευή του και μετά την ανακάλυψη μιας δεύτερης γης.
Το ταξίδι θα πρέπει να είναι όσο πιο πολύ ευχάριστο γίνεται και για αυτό τον λόγο θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα υπάρξει  μεγάλο κάστινγκ ανθρώπων  από επιστήμονες και μηχανικούς και ειδικούς που θα συμπεριλαμβάνονται στο πλήρωμα.
Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πόσα άτομα θα έχει το πλήρωμα αλλά από ότι έχουμε ενημερωθεί θα είναι πλήρως εξοπλισμένο για  να φιλοξενεί μια μικρή συνοικία.   Αυτό που κρύβουν καλά είναι ο ειδικός ιατρικός εξοπλισμός και επιβίωσης,  όπως επίσης η διάμετρος του διαστημοπλοίου είναι άγνωστη  καθώς και τα καύσιμα  παραμένουν ένα μυστήριο. Κανείς δεν γνωρίζει όλο το σχέδιο…



Όλα αυτά ακούγονται και διαρρέουν ως δήθεν  ¨μυστικά¨ εδώ και πολλά χρόνια,
αλλά η εμφανής ιστορία μας μαθαίνει πως η επιστήμη έχει προχωρήσει μπροστά μια 20 ετία και περισσότερο και μετά παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό ως μια νέα επιστημονική εξέλιξη και κατόπιν ανακάλυψη….





Ο.Ε.Α.Φ.