Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΛΙΘΩΝ ΦΩΝΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ...







Ακόμη κάτι που γνωρίζαμε στην επιστημονική φαντασία θα υλοποιηθεί και θα περάσει στον κόσμο μας …

Η Ιαπωνική εταιρία hi-tech της Hitachi ανακοίνωσε την νέα μέθοδο αποθήκευσης ψηφιακών πληροφοριών, προγραμμάτων κτλ.. που θα εφαρμόζονται στα νέα ηλεκτρονικά συστήματα που θα κατακλύσουν τις αγορές από το 2014.

Η νέα τεχνολογική μέθοδος ψηφιακής αποθήκευσης είναι εφαρμοσμένη πάνω σε ένα γυαλί με λωρίδες από χαλαζία που μπορεί να αντέξει σε ακραίες θερμοκρασίες και αντίξοες συνθήκες χωρίς να μπορεί να αλλοιωθεί σχεδόν ποτέ.



Στο μέλλον θα μπορείτε να έχετε άπειρο αποθηκευτικό χώρο μόνο πάνω σε ένα κομμάτι γυαλί από χαλαζία. Ακούγετε απίστευτα ελκυστικό!
Ο όγκος των δεδομένων που δημιουργούνται κάθε μέρα είναι απίστευτα μεγάλος και για να διατηρηθούν για τις επόμενες γενεές θα πρέπει κατ’ ανάγκη να βελτιωθούμε τεχνολογικά και να περάσουμε σε μια νέα εποχή. Κάποτε χάραζαν πάνω σε πέτρες τις πληροφορίες και τώρα θα πάμε ένα βήμα παραπέρα με σχεδόν παρόμοιο τρόπο..
δήλωσε ο ερευνητής Kazuyoshi Torii από την Hitachi.




 Οι πιθανότητες απώλειας πληροφοριών έχουν αυξηθεί από τα πλέον ξεπερασμένα CD/DVD και σκληρούς δίσκους και η ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσει σε συχνές αλλαγές του υλικού και των δεδομένων.

Η νέα τεχνολογία από ένα φύλο γυαλιού χαλαζία θα μπορεί να διαβαστεί από ένα κανονικό οπτικό μικροσκόπιο.
Ένας υπολογιστής με την κατάλληλη τεχνογνωσία θα μπορεί να διαβάζει με το απλό δυαδικό σύστημα το φύλο γυαλιού από χαλαζία. Δεν έχει σημασία πόσο παλιός θα είναι ένας υπολογιστής, πάλι τα στοιχεία θα είναι ευανάγνωστα.




  Η συσκευή αποθήκευσης θα είναι δύο εκατοστά (0,8 ίντσες) τετράγωνη και μόλις δύο χιλιοστά (0,08 ίντσες) σε πάχος. Το υλικό του  από χαλαζία είναι  εξαιρετικά σταθερό και ελαστικό. Είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για γυάλινα σκεύη και σε άλλα μέσα για εργαστηριακή χρήση.

Το τσιπ αυτό, είναι ανθεκτικό σε πολλά χημικά και δεν επηρεάζεται από τα ραδιοκύματα. Μπορεί να εκτεθεί απ 'ευθείας σε υψηλές θερμοκρασίας και φλόγες. Θερμάνθηκε στους 1.000 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον δύο ώρες, χωρίς να υποστεί βλάβη.
Είναι επίσης  αδιάβροχο, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιβιώσει από φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές και πλημμύρες.




Το υλικό το οποιο είναι σε πειραματικό στάδιο έχει  τέσσερα στρώματα κουκκίδων, τα οποία  κατέχουν  40 megabytes ανά τετραγωνική ίντσα, την πυκνότητα περίπου ενός CD μουσικής, είπαν οι ερευνητές.   Προσθέτοντας περισσότερα στρώματα και στις δυο πλευρές δεν θα υπάρξει κανέναν πρόβλημα και με τις ιδιότητες του χαλαζία θα φτάσουμε σε χωρητικότητες απίστευτες για τα σημερινά δεδομένα και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο προς χρήση.

 Η  Hitachi δεν έχει αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία που θα θέσει το τσιπ στην αγορά , αλλά οι ερευνητές δήλωσαν ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει στις κυβερνητικές υπηρεσίες, τα μουσεία και τις θρησκευτικές οργανώσεις από το 2013.


 


Για την ιστορία:
Η Ελλάδα είναι γεμάτη από ορυκτό πλούτο και ορυκτά με συνθετικό τον χαλαζία και όχι μόνο.  Κάποτε στην Αττική στο Πεντελικόν  Όρος γίνονταν έρευνες επί γερμανικής ναζιστικής κατοχής και μετέπειτα από επιστήμονες της NASA .  Μάλιστα το1977 εγκαταστάθηκε και η αμερικανική Νατοϊκή βάση στην Πεντέλη  στο εσωτερικό του βουνού απο οπου και έκανε  εξόρυξη χαλαζία για οπτικές ίνες και πολλά άλλα ορυκτά υλικά που χρησιμοποιεί η NASA  και ο αμερικανικός στρατός έως και σήμερα  (βέβαια δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που θα αναφερθούμε στο μέλλον).
Ο χαλαζίας στην Ελλάδα  είναι μοναδικός στο είδος του όπως και το μάρμαρο σε όλον τον κόσμο, καθώς θεωρείτε από τους καλύτερους αγωγούς  επικοινωνίας ασύρματων δικτύων και για πολλά άλλα που τον καθιστούν υπεύθυνο για πολλά σημερινά Projects…



Ο.Ε.Α.Φ.