Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Από τη Μυκηναϊκή εποχή μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει γνωρίσει περισσότερες περιόδους πολέμου παρά ειρήνης....(Δείτε και αναρωτηθείτε ποιοι και γιατί;;; )

Σκεφτείτε για λίγο το εξής: μέσα σε πενήντα μόλις χρόνια, από το 1900 μέχρι το 1950, ο ελλαδικός χώρος γνώρισε τόσους πολέμους που μετά βίας εντοπίζει κανείς κάποια περίοδο ανάπαυλας:

Τον Μακεδονικό Αγώνα, την Επανάσταση του Θερίσου, δύο Βαλκανικούς πολέμους (με Τουρκία και Βουλγαρία), έναν παγκόσμιο πόλεμο, μία μικρασιατική εκστρατεία, έναν δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έναν εμφύλιο...

Αριθμός ρεκόρ για ένα έθνος μόλις μερικών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ο κατάλογος όμως είναι τόσο... ατέλειωτος, που από τα Μυκηναϊκά χρόνια (1194 π.Χ.) έως τις μέρες μας μετα δυσκολίας βρίσκει κανείς μία περίοδο αποχής ή μη εμπλοκής (άμεσης ή έμμεσης) σε πολεμικές συρράξεις.

Ενδεικτικός είναι ο πίνακας στην Wikipedia, που καταγράφει όλες τις συγκρούσεις στις οποίες έχει εισέλθει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο ελληνικός εδαφικός χώρος, με όλες τις ανά εποχή διαμορφώσεις του, από τον Τρωικό Πόλεμο μέχρι της σύγχρονες συμμετοχές, εν είδει αποστολών, στις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.

Για να δείτε τον πίνακα, πατήστε εδώ.iefimeridaΔιαβαστες επισης :

Το Μίσος Εναντίον Των Ελλήνων

 


ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΦΑΛΩΝ

 

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη και το 666

 

 

 Πρόταση ΒΙΒΛΙΟΥ