Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ο κομήτης Pan-STARRS C/2011 L4 ένας από τους πιο φωτεινούς κομήτες περνά σήμερα.






Ο κομήτης  Pan-STARRS  πλησιάζει και θα κάνει την πλησιέστερη προσέγγιση μετά την  δύση του Ήλιου σήμερα 10 Μαρτίου 2013  είναι ένας από τους πιο λαμπρούς κομήτες αλλά θα είναι δύσκολο να τον δούμε αναφέρει η NASA.





Θα βρίσκεται 45 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την επιφάνια του Ήλιου και θα είναι αρκετά φωτεινός και θα μπορούμε να τον δούμε μόνο μέσα από τηλεσκόπιο αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Ο κομήτης θα αρχίσει να εμφανίζεται χαμηλά στον δυτικό ορίζοντα την ώρα του ηλιοβασιλέματος.






 Μια καλή στιγμή για να παρατηρήσουμε τον κομήτη είναι περίπου 40 λεπτά μετά την δύση του Ήλιου. Μπορεί να εμφανίζεται ως ένα μεγάλο θαυμαστικό στον νυχτερινό ουρανό με μια διάχυτη ουρά πάνω από τον ορίζοντα, αναφέρουν από το Jet Propulsion Laboratory στην  Pasadena.





Από τις 7 Μαρτίου ο κομήτης έχει γίνει ορατός σε μερικά σημεία του βόριου ημισφαίριου και υπάρχουν πιθανότητες να φαίνεται και από την Ελλάδα. Σήμερα θα βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη μέρα ..







Ο κομήτης από την τρίτη 12 Μαρτίου θα κατευθύνεται όλο και πιο μακριά και θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα σχεδόν 5 μοίρες στα αριστερά του φεγγαριού πιο πάνω από τον δυτικό ορίζοντα, όπου θα είναι και καλύτερη τελευταία θέαση που θα μπορούμε να δούμε μέσω τηλεσκοπίων. 


 Ο.Ε.Α.Φ.