Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

'Σεισμοί παγετού' τρομοκρατούν τους Καναδούς !!
Εδώ και μερικές μέρες πολλοί κάτοικοι περιοχών σε ολόκληρη την επικράτεια του Καναδά μένουν ξάγρυπνοι, ανήσυχοι από ισχυρούς θορύβους προερχόμενους από τα έγκατα της γης, αναφέρει ρεπορτάζ του CBC News Toronto.

Αναρτήσεις στο Twitter και πολυάριθμες καταγγελίες στις τοπικές αρχές κάνουν λόγο για μεγάλης κλίμακας ρήγματα σε δρόμους και χωράφια, αλλά και περίεργους ήχους που βγαίνουν από αυτά τα ρήγματα. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για το γεωλογικό φαινόμενο, μιλώντας για 'σεισμούς παγετού', απόρροια των ακραίων καιρικών συνθηκών που πλήττουν εδώ και μέρες τη Βόρεια Αμερική, με θερμοκρασίες ως και -40oC.


 

Οι 'σεισμοί παγετού' είναι ένα φυσικό φαινόμενο που παράγει κίνηση του εδάφους και θορύβους παρόμοιους με ένα σεισμό, αλλά προκαλείται από ξαφνική ψύξη του εδάφους. Συνήθως εμφανίζεται κατά τα πρώτες κρύες περιόδους του έτους, όταν η θερμοκρασία πέσει πολλούς βαθμούς κάτω από το 0, όπως στην ανάλογη περίπτωση που η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές του Καναδά αγγίζει τους -30 με -40 βαθμούς Κελσίου.Διαβάστε επίσης

Ρώσοι επιστήμονες : Η γη κοντά σε νέα εποχή παγετώνων !!