Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η λίμνη που μετατρέπει κάθε πλάσμα που την αγγίζει σε πέτρα…





Υπάρχει μια τρομακτική λίμνη στην ταζμανια μ’ ένα θανάσιμο μυστικό και όποιο πλάσμα τολμήσει ν’ αγγίξει την λίμνη ή έστω να πιει νερό από την λίμνη αυτή  μετατρέπετε σε πέτρα…
Το σπάνιο αυτό φαινόμενο προκαλείτε λένε οι επιστήμονες από την χημική σύνθεση της λίμνης .. τα απολιθωμένα πλάσματα που μένουν πετρωμένα πάνω στην λίμνη  μοιάζουν με ταινία τρόμου..







Οι φωτογραφίες είναι από τον Nick Brandt φωτογράφος στο επάγγελμα για το νέο του βιβλίο.
 Ο Nick Brandt αναφέρει πως όλη η γη τριγύρω  από την λίμνη είναι ερημωμένη με τρομακτικά απολιθωμένα πλάσματα.

¨Βρήκα πολλά και απροσδόκητα πλάσματα στην λίμνη.  Κάθε λογής πτηνά και νυχτερίδες που ξεβράζονταν κατά μήκος της ακτογραμμής της αλκαλικής  λίμνης Natron στη Βόρεια Τανζανία.
Κανείς δεν φαίνετε να γνωρίζει πως ακριβώς πέθαναν αυτά τα πουλιά αλλά προφανώς  η αντανάκλαση της επιφάνειας της λίμνης μπερδεύει πολλά πτηνά και πέφτουν μέσα στην λίμνη νομίζοντας πως πετούν προς τον ουρανό..

Το νερό έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε σόδα και αλάτι, τόσο υψηλή που θα μπορούσε να αφαιρέσει  στιγμιαία και το μελάνι από τα φιλμ για τις φωτογραφίες.
Η σόδα και το αλάτι προκαλεί  την ασβεστοποίηση και διατηρεί τέλεια τα απολιθωμένα πλάσματα καθώς στεγνώνουν.

¨Πήρα στην συνέχεια αυτά τα πλάσματα στην ακτογραμμή και τα τοποθέτησα σε θέσεις που θα κάθονταν, αν ζούσαν και  έτσι φαίνονται σαν να επέστρεψαν πάλι στην ζωή.   Ζωντανά νεκρά..¨ 















 Ο.Ε.Α.Φ.