Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Η Νευροεπιστήμη μπορεί πλέον να μεταμοσχεύσει κεφάλι σε ανθρώπινο σώμα..

Ο.Ε.Α.Φ.

Οι μύθοι ανασταίνονται… η Χίμαιρα προ των πυλών…


Η  επιστήμη έκανε ήδη μεγάλα άλματα στο μέλλον ..

Πλέον η ιατρική επιστήμη μπορεί να αποκαταστήσει την ακοή, την όραση και πολλά ιατρικά προβλήματα άλυτα μέχρι σήμερα. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνετε η χρήση ρομποτικής τεχνολογίας  και κυρίως πρόσθετων άκρων ..

Έτσι φαίνετε πως ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιήσουν ένα από τα πιο παράξενα ιατρικά κατορθώματα που έχουμε φανταστεί… μια πλήρης μεταμόσχευση ανθρώπινου ή ¨μη¨ κεφαλιού…


Σε δημοσίευμα του τεύχους Ιουνίου της Διεθνής ΧειρουργικήςΝευρολογίας, οι ερευνητές και επιστήμονες περιγράφουν μια πραγματική μέθοδο μεταφύτευσης ενός ανθρώπινου κεφαλιού μέσω της νέας τεχνολογίας και νευροχειρουργικής.

Η κωδική ονομασία της έρευνας είναι   ( HEAVEN / GEMINI )  και  η διαδικασία  περιγράφεται από τον Δρ. Sergio Canavero του Τορίνο και της ιταλικής ερευνητικής ομάδας  Neuromodulation.

Στο  δημοσίευμα  υπάρχει και η  περιγραφή και τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στη δεκαετία του 70΄ σε ζώα  και δεν ήταν πάντα τόσο επιτυχείς οι επεμβάσεις.. αναφέρετε πως η επιτυχία πλέον  θα είναι  εφικτή  με την χρήση ειδικής μεμβράνης στην ένωση των κυττάρων μέσω της διαδικασίας fusogens.

Σύμφωνα με τον Δρ. Canavero  ο δότης του σώματος θα πρέπει να είναι εγκεφαλικά νεκρός.


Η  εργασία του Δρ. Canavero κάνει την ανάγνωση συναρπαστική καθώς σε οδηγεί σε ηθικά και γενετικά θέματα μέσα από την έρευνα του..


«Ο ουρανός δημιουργήθηκε» ’ Χίμαιρα’….

Το άτομο που θα έχει αυτήν την ευκαιρία μεταμόσχευσης θα αναπαράγει απογόνους με την γενετική κληρονομιά του δότη…

Ο Δρ. Canavero παραδέχεται όμως πως δεν έχει εξετάσει τις ηθικές πτυχές  αυτού του προγράμματος που θέλει να ξεκινήσει με την ονομασία HEAVEN.


 Ο.Ε.Α.Φ.