Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ειναι ο παράξενος βράχος από τον πλανήτη Ερμή;;



Ο.Ε.Α.Φ.



Αυτό το παράξενο κομμάτι βράχου  είναι μοναδικό καθώς δεν έχει βρεθεί κανένα τέτοιου είδους πέτρωμα από μετεωρίτη στην Γη..






Πέρυσι μια ομάδα ερευνητών και επιστημόνων βρέθηκαν σε μια συνάντηση στο Μαρόκο για να εξετάσουν 35 δείγματα σπάνιων πετρωμάτων και μετεωριτών.

Ένας από τους ερευνητές παρουσίασε ένα περίεργο πέτρωμα με το όνομα NWA 7325.

Η περαιτέρω ανάλυση δείχνει πως δεν είναι μόνο το χρώμα του το μόνο ασυνήθιστο..

Πολλοί ερευνητές ανέφεραν πως αυτό δεν είναι μετεωρίτης.. δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο..








Το ¨πέτρωμα¨ NWA 7325 έχει μερικά πολύ περίεργα χαρακτηριστικά.

Η μαγνητική του ένταση είναι πολύ χαμηλότερη από κάθε άλλο πέτρωμα που έχει μετρηθεί. Η μαγνητική ένταση πετρωμάτων που υπάρχουν στην γη συνδέονται με την γη και αυτό το βλέπουμε στις μετρήσεις. Το εν λόγω πέτρωμα δεν έχει καμία σχέση με τον πλανήτη αυτόν και δεν γνωρίζουμε από πού προέρχεται και πως…





Η μαγνητική ένταση του πετρώματος  NWA 7325  είναι πολύ παρόμοια  με τον πλανήτη Ερμή, το οποίο μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε από το  διαστημικό σκάφος Messenger που βρίσκεται σε τροχιά κοντά στον πλανήτη Ερμή και τον Ήλιο..

Το πέτρωμα έχει επίσης πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο  όπως και ο Ερμής και δεν έχει κανένα από τα γνωστά χημικά στοιχεία που θα το προσδιόριζαν όπως ένας βράχος από τον Άρη που θα τον ξεχωρίζαμε πολύ εύκολα..







Είναι η πρώτη φορά που ένα πέτρωμα που ίσως προέρχεται από μετεωρίτη είναι αδύνατον να καταλάβουμε από πού προέρχεται.. ίσως να είναι ένα κομμάτι από τον Ερμή.. αναφέρουν οι ειδικοί..

Υπολογίζεται πως το πέτρωμα NWA 7325  είναι 4,65 δισεκατομμυρίων χρονών..





Ο.Ε.Α.Φ.