Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ποια θα πρέπει να είναι τα πρώτα λόγια μας όταν θα έρθουμε σε επαφή με εξωγήινα όντα.

Οι επιστήμονες μελετούν πως πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση που έρθουμε σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με εξωγήινους.

Από την Katherine Butler


¨Ένα γιγαντιαίο διαστημόπλοιο αιωρείται πάνω στον ορίζοντα. Ένας εκπρόσωπος της ανθρωπότητας βγαίνει έξω από το σπίτι , προβάλλει τα μάτια της στο διαστημόπλοιο, και λέει - τι ακριβώς?????¨

Πρόσφατα, οι επιστήμονες έχουν ερευνήσει τις επιλογές η πρώτη αντιμετώπιση μπροστά σε έναν εξωγήινο είναι να τον καλησπερίσουμε και να τον καλωσορίσουμε.



Η Space.com αναφέρει ότι αν οι εξωγήινοι έρθουν και χτυπήσουν την πόρτα μας, έχουμε πολλούς τρόπους για να τους το ανταποδώσουμε.



Οι επιστήμονες από καιρό παίζουν με την ιδέα της εξωγήινης επικοινωνίας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο - όποιοι και αν είναι, πιθανώς δεν θα μιλούν αγγλικά, γαλλικά, ή την Valley Girl διάλεκτο που βγαίνει από το Hollywood (http://en.wikipedia.org/wiki/Valspeak ).


Ο Douglas Vakoch είναι διευθυντής του Interstellar Message Composition του SETI Institute.

Όπως είπε η Space.com, "Είναι πολύ λογικό να σκεφτούμε ότι θα μάθουμε πως υπάρχει μια εξωγήινη φυλή, ότι θα έχουμε ένα μήνυμα που θα είναι σαφώς από μεγαλύτερα νοήμονα όντα, αλλά εμείς ίσως να μην μπορέσουμε να το αποκρυπτογραφήσουμε."


Έτσι, το τι να πω, και πώς να το πω; Το SETI Institute συνέλλεξε πρόσφατα ιδέες από το κοινό για να συνθέσει το καλύτερο μήνυμα για τους εξωγήινους. Ορισμένοι πρότειναν μια γλώσσα με βάση τα μαθηματικά, οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι κάθε εξωγήινη φυλή μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας, θα είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσουν το μαθηματικό σύστημα μας.



Άλλοι κρίνουν ότι πρέπει απλά να στείλουμε όλες τις εικόνες από το Google και αφήστε τους εξωγήινους να καταλάβουν την κοινή γλώσσα. Η ιδέα είναι ότι οι εξωγήινοι θα έχουν μια ιδέα για το πώς ζούμε μέρα με τη μέρα σε καθημερινή βάση, και ότι θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον.



Αλλά άλλοι αισθάνονται ότι πρέπει να βάζουν το καλύτερο πόδι μπροστά, αναφέροντας το παράδειγμα με τα διαστημόπλοια Voyager. Το 1977, μια συλλογή από ήχους και εικόνες που επέβαιναν στα διαστημόπλοια Voyager 1 και 2, σταλθήκαν στο διάστημα.




Αυτή ήταν μια συλλογή από ήχους, εικόνες, μουσική και τον πολιτισμό μας από όλες της φυλές της γης. Ο Douglas Vakoch επισημαίνει ότι αυτές οι εικόνες αντιπροσωπεύουν μια πιο θετική πτυχή της ανθρωπότητας. Όπως είπε η Space.com, "νομίζω ότι η πλουσιότερη περιγραφή του εαυτού μας που έχει σταλεί στο διάστημα είναι η διαστρικές εγγραφές του Voyager.


Αυτά περιλαμβάνουν χαιρετισμούς σε 55 γλώσσες, πάνω από εκατό φωτογραφίες που περιγράφει τη ζωή στη Γη. "

Πρόσφατα, οι δύο ταξιδιώτες πέρασαν από το ηλιακό σύστημα μας  στο άπειρο διάστημα.


Katherine Butler
.ufo cases


Αλλά μπορεί να είναι ήδη εδώ......