Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα άγνωστο αντικείμενο εμφανίζεται να "τρυπά" μέσω ενός από τα δαχτυλίδια του Κρόνου










10/8/2009 Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA φωτογράφησε μια εικόνα στις 11 Ιουνίου 2009 κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους του Κρόνου και των φεγγαριών του.
Το αντικείμενο θέτει το ερώτημα εάν το μυστήριο αντικείμενο Χ έχει μια αληθινά παράξενη τροχιά γύρω από τον πλανήτη η κινείται αυτόνομα.

Οι επιστήμονες της NASA αναφέρουν ότι τα αντικείμενα που βλέπουμε είναι τα λεγόμενα "moonlets" που είναι πολύ μικροί φυσικοί δορυφόροι, οι οποίοι είναι συχνά σε δύσκολο σημείο και είναι δύσκολο να ανιχνευθούν .Ο "Cassini" της NASA, το οποίο επισήμανε το νέο αντικείμενο, το προσδιόρισε περίπου στα 480km (300 μίλια) από την εξωτερική άκρη του δαχτυλιδιού Β,και το μέγεθος της σκιάς προεξέχει περίπου 200m. Το γεγονός υποστηρίζουν ότι πραγματοποιείται κάθε 15 έτη.

http://www.foxnews.com/story/0,2933,538790,00.html

http://www.youtube.com/watch?v=40EY0wImPRA&feature=player_embedded

Υπάρχει όμως και η άποψη που προέρχεται από φωτογραφίες που μαρτυρούν αλλόκοτα φαινόμενα στα δακτυλίδια του Κρόνου

Σε αυτήν την ακολουθία φωτογραφιών του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble δείχνει ορισμένα αντικείμενα που είναι επιμηκυμένα αντικείμενα και δεν είναι φεγγάρια η καθυστέρηση στην ταχύτητα λήψης . Τα αντικείμενα είναι σε τροχιά και δεν έχουν καμία λογική ερμηνεία.

Ευφάνταστα σενάρια ομιλούν ότι οι ζώνες του Κρόνου είναι η καλύτεροι περιοχή στο ηλιακό μας σύστημα για ανεφοδιασμό νερού μεταλλευμάτων και ότι χρειάζεται ένα μεγάλο διαστημικό βαθύ διαστήματος σκάφος.

http://www.youtube.com/watch?v=33uvhjp7U5Y&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=45tgFO0hNCI&feature=player_embedded


24/10/2008 Μυστηριώδη ραδιοκύματα από την περιοχή του Κρόνου!
Ο Κρόνος είναι μια πηγή έντονων ράδιο εκπομπών και τα ράδιο κύματα είναι στενά συνδεδεμένα με της περιοχές των πόλων του πλανήτη. Το διαστημικό σκάφος Cassini άρχισε να συλλαμβάνει αυτές τις ράδιο εκπομπές τον Απριλίου 2002 όταν το Cassini είχε πλησιάσει τον πλανήτη. Ο Cassini έχει αισθητήρα πλάσματος (RPWS) και έχει <ακούσει> την ακολουθία αυτών των εκπομπών που παρουσιάζουν καταπληκτική σειρά στη συχνότητα και το χρόνο.

Η ακολουθία είναι αυτή που θα έψαχνε το SETI για να αποδείξει την αλλοδαπή εκπομπή και επικοινωνία. Βέβαια λόγο ότι η εκπομπή προέρχεται από την περιοχή του Κρόνου που αποδίδει ράδιο συχνότητες ,το φαινόμενο περνάει σχεδόν απαρατήρητο. Η NASA δεν έχει καμία εξήγηση για το φαινόμενο όπως και το SETI .

Ακουστέ τον εξωκοσμο ήχο! σελίδα από την NASA:
http://cassini.physics.uiowa.edu/space-audio/cassini/SKR2/


Ο ήχος από το YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=pGeWBiLVn8g