Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου 1940 - Αφιέρωμα, ΙΣΤΟΡΙΚΑ



28 Οκτωβρίου 1940: Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος είχε αρχίσει από το 1939, με τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Στις 10 Ιουνίου η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο και τον Αύγουστο του 1940, θα προκαλέσει τη χώρα μας με τον τορπιλισμό στην Τήνο του ευδρόμου «Έλλη», ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Παναγίας.

 Είναι ο προάγγελος της ιταλικής επίθεσης στην Ελλάδα, που προετοιμάζεται με κάθε μυστικότητα, πριν αυτή εκδηλωθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1940.
 Η χώρα μας, χωρίς να διαθέτει τα τεράστια πολεμικά μέσα των εισβολέων Ιταλών και με μόνα όπλα της την ψυχή και τη γενναιότητα του λαού της είπε ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο του Ιταλού δικτάτορα Μουσολίνι, καταφέρνοντας, στο μέτωπο της Αλβανίας, καίριο κτύπημα στις ιμπεριαλιστικές του φιλοδοξίες, σε σημείο ταπείνωσης, γεγονός που ανάγκασε τον επίσης δικτάτορα της Γερμανίας, τον Χίτλερ, να ανασυντάξει τα πολεμικά του πλάνα και να προστρέξει σε βοήθεια του φανφαρόνου συμμάχου του.




 Η Ελλάδα, αφού αντιστάθηκε ηρωικά στις σιδηρόφρακτες στρατιές του Χίτλερ, υπέκυψε στις κατά πολύ ανώτερες στρατιωτικές του δυνάμεις και αναπόφευκτα υπέστη στις 24 Απριλίου 1941, την τριπλή κατοχή από τις συνασπισμένες δυνάμεις της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας.
 Κι από την σκληρή αυτή κατοχή ξεπήδησε η εποποιϊα της Εθνικής Αντίστασης, που σε συνδυασμό με τις νίκες των συμμάχων οδήγησαν στην πτώση των δυνάμεων του ναζιστικού και φασιστικού άξονα και στην απελευθέρωση της χώρας μας.
 Αυτό είναι με λίγα λόγια το ιστορικό πλαίσιο της μεγάλης αυτής ιστορικής επετείου.
 Όμως τα Δωδεκάνησα την περίοδο εκείνη είναι σκλαβωμένα, υπό την κατοχή των Ιταλών, που μετά τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, απέκτησαν κυριαρχικά δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.
 Και όσο κι αν είναι αντιφατικό και οξύμωρο, από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, άρχισε να ξαναγεννιέται η ελπίδα ότι μαζί με τη νίκη των ελληνικών και συμμαχικών δυνάμεων, θα ερχόταν επιτέλους και η ώρα της δικής τους απελευθέρωσης.
 Ας δούμε όμως υπό μορφή χρονολογίου τα κυριότερα γεγονότα από την έναρξη του Β' παγκοσμίου πολέμου, μέχρι τα χρόνια της Κατοχής.
1 Σεπτεμβρίου 1939
 Γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και οι κτήσεις της κηρύσσουν τον πόλεμο στη Γερμανία. Η Ιταλία από τις 7 Απριλίου του 1939 είχε καταλάβει την Αλβανία.
 9 Απριλίου 1940
Γερμανική επίθεση στη Δανία και τη Νορβηγία.
 10 Μαϊου 1940
Γερμανική επίθεση στην Ολλανδία το Βέλγιο και τη Γαλλία, που θα συνθηκολογήσει στις 22 Ιουνίου.
 10 Ιουνίου 1940
Η Ιταλία εισέρχεται στον πόλεμο. Δημιουργείται έτσι ο γερμανοϊταλικός Άξονας.
 Ιούνιος-Ιούλιος 1940
Η Σοβιετική Ένωση καταλαμβάνει την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βεσαραβία και άλλα όμορα εδάφη.
 Αύγουστος 1940
Οι Ιταλοί εισβάλλουν στην Αίγυπτο και οι Βρετανοί στη Σομαλία.
 4 Οκτωβρίου 1940
Συνάντηση Χίτλερ και Μουσολίνι. Καμιά αναφορά για Ελλάδα και Ρουμανία.
 28 Οκτωβρίου 1940
Στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας, 28 Οκτωβρίου του 1940, για τους Ιταλούς η δεκάτη ογδόη επέτειος από την φασιστική «πορεία προς τη Ρώμη», που έφερε, το 1922, τον Μουσολίνι στην εξουσία, ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι, επισκέπτεται, στην οικία του, τον πρωθυπουργό της Χώρας, Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε, εντός τριών ωρών, την ελεύθερη διέλευση και στάθμευση των ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.



Με τη γαλλική φράση « Alors , c ' est la guerre », που σημαίνει « Πόλεμος λοιπόν », ο Μεταξάς απορρίπτει το ιταμό ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.
 Αρχίζει έτσι η ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας, στο αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας, τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο.
 Η Ιταλία επιδιώκει μ' αυτήν την αιφνιδιαστική, ακόμη και για τους συμμάχους της, επίθεση, δύο στόχους: Να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις επιτυχίες του Χίτλερ, βάζοντας φρένο στη γερμανική εξάπλωση στο βαλκανικό χώρο και ταυτόχρονα, να περιορίσει τις βρετανικές θέσεις στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα, εμπόδιο σ' αυτές της τις φιλοδοξίες, έπρεπε με κάθε τρόπο τιμωρηθεί.



Η κατάσταση στα Δωδεκάνησα.

Την περίοδο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα, πολιτικός και στρατιωτικός διοικητής στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα ήταν ο διαβόητος τετράρχης του φασισμού, ο Cesare Maria De Vecchi , Conte di Val Cismon , όπως υπέγραφε και όπως ήθελε να αποκαλείται, με αυτόν τον πομπώδη τρόπο.

28 Οκτωβρίου 1940
Οι Ιταλοί συγκεντρώνουν σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως ( Concentramento ) στην τάφρο του φρουρίου, όλους τους άρρενες Δωδεκανήσιους Έλληνες υπηκόους, ηλικίας 20-60 ετών.
 Την ίδια ώρα στην Αθήνα, πυκνές ομάδες Δωδεκανησίων, κάθε ηλικίας, από τις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και από άλλα κέντρα της Αττικής, συγκεντρώθηκαν, με τα δωδεκανησιακά λάβαρα, στο κέντρο της πρωτεύουσας και κατέκλυζαν τα γραφεία των Δωδεκανησιακών Συλλόγων για να τους πιέσουν να ενεργήσουν προς τα υπουργεία, ώστε να μπορέσουν να καταταγούν στον Εθνικό Στρατό. Ένα ήταν το αίτημα: « Να πολεμήσουν και οι Δωδεκανήσιοι ».
 Πρόεδρος της Κεντρικής Δωδεκανησιακής Επιτροπής διορίζεται ο πατριώτης Ιωάννης Καζούλλης , ο οποίος είχε έλθει από την Αίγυπτο για ειδική αποστολή.
1 Νοεμβρίου 1940
Ο Αλέξανδρος Διάκος  από τη Χάλκη, είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματικός που «πέφτει» ηρωικά μαχόμενος στο λόφο της Τσούκας.
13 Νοεμβρίου 1940
Με την υπ' αριθμ. Α.Π. 10234/13.11.1940 συγκροτείται το Σύνταγμα Εθελοντών Δωδεκανησίων , ως αυτοτελής μονάδα του στρατεύματος, με πρώτο προσωρινό διοικητή και διοικητή του Α' τάγματος, τον ταγματάρχη από τη Σύμη, Μάρκο Κλαδάκη .
27 Νοεμβρίου 1940  Ο Ιταλός κυβερνήτης De Vecchi φεύγει από τη Ρόδο για τη Ρώμη. Δεν θα επιστρέψει πλέον και θα αντικατασταθεί από τις 16 Δεκεμβρίου από τον στρατηγό Ettore Bastico .
25 Ιουλίου 1941


Ο νάυαρχος Inigo Campioni αναλαμβάνει κυβερνήτης των νησιών.

Το αφιέρωμα της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρόδου στην 28 η Οκτωβρίου 1940, περιλαμβάνει ένα σύνολο από κείμενα, επεξηγηματικά και διαφωτιστικά για τα γεγονότα, που περιληπτικά, περιλαμβάνονται στην εισαγωγή και στο χρονολόγιο.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
 ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


rhodeslibrary.gr 



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣ (ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ) ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 1940

Ο Αλέξανδρος Διάκος ήταν πρώτος Έλληνας αξιωματικός που έπεσε μαχόμενος στο ελληνοαλβανικό μέτωπο ,και συγκεκριμένα στις 1 Νοεμβρίου 1940 στην Πίνδο στην τοποθεσία Τσούκα.




Είχε γεννηθή στην Χάλκη της Ρόδου το 1911, που τότε ήταν υπό Ιταλική κατοχή. Το 1929 φεύγει στην Αθήνα και σπούδασε στην Σχολή Ευελπίδων μέχρι το 1934 που αποφοίτησε και εντάχτηκε στον Ελληνικό στρατό. Σύμφωνα με την αναφορά του Ταγματάρχη Καραβιά[1] ο λόχος δέχτηκε επίθεση απο πολλαπλάσιες Ιταλικές δυνάμεις Αλπινιστών ο Διάκος στεκόταν όρθιος κραυγάζοντας και δίνοντας εντολές για να εμψυχώσει τους στρατιώτες του, κατάφερε να ανασυντάξει τον λόχο του και να αντεπιτεθεί στους Ιταλούς κάνοντας έφοδο ,για την ανακατάληψη του υψώματος, και μπαίνοντας πρώτος στην μάχη, ριπή πολυβόλου τον φόνευσε. Στο σημείο που έγινε η μάχη έχει στηθή ανδριάντας του ενώ ο Ελληνικός στρατός έχει δώσει το όνομα του σε στρατόπεδο.

“Πολλαπλάσιαι ιταλικαί δυνάμεις αντεπετέθησαν κατά των οπλιτών του λόχου… Με αδάμαστον αποφασιστικότητα και ακλόνητον θάρρος ο υπολοχαγός Διάκος Αλ… κατόρθωσε ν’ ανασυντάξη εκ τρίτου τον λόχον, να τον εμψυχώση και να τον ρίψη μετά νέας ορμής εναντίον των λυσσωδώς αμυνομένων Ιταλών.”

Σε 13.748 ανήλθαν συνολικώς οι Έλληνες νεκροί και οι αγνοούμενοι κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποιοι όμως είχαν τη θλιβερή τύχη να είναι οι πρώτοι που έπεσαν και έγιναν οι πρώτοι που έσυραν το χορό προς την τελική νίκη του Ελληνισμού.

Κατά την αντεπίθεση της 1ης Νοεμβρίου (ο διοικητής του 2ου Λόχου του 4ου Συντάγματος Πεζικού) , επετεύχθη η ανακατάληψη της Γραμμής “Γύφτισσα – Οξυά” συνελήφθησαν τρείς Ιταλοί αξιωματικοί και διακόσιοι είκοσι δύο οπλίτες, και περιήλθαν στα ελληνικά τμήματα 140 άλογα και αρκετά εφόδια, αλλά εκεί άφησε την τελευταία του πνοή και ο πρώτος ‘Ελληνας αξιωματικός του πολέμου, ο Υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος.

Η αναφορά που έφθασε στα χέρια του θρυλικού συνταγματάρχη Δαβάκη αναφέρει:

«Πολλαπλάσιαι ιταλικαί δυνάμεις αντεπετέθησαν κατά των οπλιτών του λόχου… Με αδάμαστον αποφασιστικότητα και ακλόνητον θάρρος ο υπολοχαγός Διάκος Αλ… κατόρθωσε ν’ ανασυντάξη εκ τρίτου τον λόχον, να τον εμψυχώση και να τον ρίψη μετά νέας ορμής εναντίον των λυσσωδώς αμυνομένων Ιταλών. Καθ’ ον δε χρόνον διά τετάρτην φοράν ο δοκιμασθείς λόχος εκαλείτο με την λόγχην εφ’ όπλου ν’ αντιμετωπίση νέαν, θραυσθείσαν και αυτήν, αντεπίθεσιν του εχθρού διά της τελικής εφόδου του, ο δε ηρωικός διοικητής του λόχου αυτού, τεθείς επί κεφαλής, εκραύγαζε με φωνήν Άρεως: «Εμπρός, παιδιά, για μια μεγάλη Ελλάδα και μίαν ελεύθερη Δωδεκάνησο», ριπή πολυβόλου τον εφόνευσε».

Ο Αλέξανδρος Διάκος, από την ιταλοκρατούμενη Χάλκη της Δωδεκανήσου, γνώρισε την αθανασία σε ηλικία 29 ετών.

Τη διοίκηση του λόχου αναλαμβάνει ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Ελευθέριος Ντάσκας από τον Πλάτανο Τρικάλων. Λίγες στιγμές αργότερα ακολουθεί τον Διάκο στη λεωφόρο των ηρώων.

Είναι ο πρώτος νεκρός από τους εφέδρους αξιωματικούς. Ο πρώτος όμως νεκρός Έλληνας ήταν ένας απλός στρατιώτης.
 ————
 Χάλκη – Το Νησί του Διάκου . Μεταξύ των μαθητών που αντιδρούσαν στις ιταλικές διαταγές και απαγορεύσεις, ήταν και ένας νέος Χαλκήτης, ο Αλέξανδρος Διάκος, φοιτητής τότε στο Γυμνάσιο της Ρόδου. Στις 25 Μαρτίου, μια χρονιά, κατέβασε την ιταλική σημαία στο Ελληνικό Γυμνάσιο και ανύψωσε την ελληνική. Οι Ιταλοί, ενοχλημένοι που δεν μπόρεσαν να σβήσουν την ελληνική φλόγα από την καρδιά του νεαρού Χαλκήτη, τον απείλησαν με φυλάκιση και εξορία.



Ο Διάκος αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρόδο και να εγκατασταθεί στην Αθήνα, όπου εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων μαζί με άλλους Χαλκήτες, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να πολεμήσουν και να ελευθερώσουν τη γενέτειρά τους. Στο Διάκο δόθηκε η πρώτη ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του, όταν κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Ο υπολοχαγός Διάκος βρισκόταν τότε στην Πίνδο και ζήτησε να σταλεί πρώτος στο μέτωπο.

astypalaia.wordpress.




====================================

Από το Ημερολόγιο του Ιωάννη Μεταξά:

28 Οκτωβρίου, Δευτέρα
 Νύκτα στις τρείς με ξυπνούν, ο Τραυλός. Έρχεται ο Grazzi. -Πόλεμος! -Ζητώ αμέσως Νικολούδη, Μαυρουδή. -Αναφέρω Bασιλέα. -Καλώ Πάλαιρετ και ζητώ βοήθειαν Αγγλίας. -Κατεβαίνω 5 Υπουργικόν Συμβούλιον. Όλοι πιστοί και Μαυρουδής. -Όλοι πλην Κύρου. -Βασιλεύς. Περιφορά μαζί του. Φανατισμός του λαού αφάνταστος. -Μάχαι εις σύνορα Ηπείρου. -Βομβαρδισμοί. Σειρήνες. - Αρχίζουμε να τακτοποιούμεθα.
 Ο Θεός βοηθός!! 
(Σημείωση: Τραυλός, είναι ο αρχιφύλαξ έξω από την οικία του Μεταξά.
Νικολούδης Θεολόγος, Υπουργός Τύπου και Τουρισμού. Μαυρουδής Νικόλαος, μόνιμος Υφυπουργός  Εξωτερικών. Mίκαελ Πάλαιρετ, Πρέσβυς Μεγάλης Βρεταννίας. Αλέξης Κύρου, τμηματάρχης Υπουργείου Εξωτερικών)

Ημερολόγιο του Ι.Μεταξά την 28η Οκτωβρίου 1940
Η περιγραφή της επίδοσης του τελεσίγραφου από τον Εμμανουέλε Γκράτσι στον Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου, είναι καταγεγραμμένη από πέντε ανθρώπους. Από τον Ιωάννη Μεταξά στο Ημερολόγιο του, από τον Εμ.Γκράτσι όπως την έζησε και από τους παρόντες Υπουργούς στο Υπουργικό Συμβούλιο της 5ης πρωινής της 28ης Οκτωβρίου 1940, Θεολόγο Νικολούδη, Κώστα Κοτζιά, Αμβρόσιο Τζίφο, που την άκουσαν από το στόμα του Ιωάννη Μεταξά. Η περιγραφή του Γκράτσι δεν διαφέρει από τις άλλες τέσσερις.


Ο Θεολόγος Νικολούδης, Υπουργός Τύπου και Τουρισμού, είναι ο πρώτος που άκουσε την εξιστόρηση όταν έφθασε στο σπίτι του Μεταξά, λίγο μετά την αναχώρηση του Γκράτσι. Εκεί έλαβε και τις εντολές για την σχετική δημοσίευση στον ημερήσιο τύπο της δευτέρας 28 Οκτωβρίου. Η περιγραφή αυτή δημοσιεύθηκε αργότερα και στην εφημερίδα Νίκη στις 30 Ιανουαρίου 1941.Είναι επίσης δημοσιευμένη σε μικρό έντυπο με τίτλο. «Ο Ι. Μεταξάς -4 άρθρα του Υπουργού κ. Θ. Νικολούδη».


Ο Κώστας Κοτζιάς, Υπουργός Διοικήσεως Πρωτευούσης,  την κατέγραψε και την δημοσίευσε στο βιβλίο του «Ελλάς ο πόλεμος και η δόξα της» α' έκδοση Νέα Υόρκη Ιανουάριος1942, β' έκδοση Νέα Υόρκη Απρίλιος 1944, γ' έκδοση Αθήνα 1947, (σελ.24). Στο έργο αυτό  περιγράφεται και το ιστορικό Υπουργικό Συμβούλιο στις 5.00 η ώρα τα χαράματα, στο οποίο οι Υπουργοί συνυπέγραψαν τα Διατάγματα για την Γενική Επιστράτευση κλπ.


Ο Εμμανουέλε Γκράτσι, έγραψε βιβλίο που εκδόθηκε στην Ρώμη το 1945.
 E.Grazzi. Il principio della fine, Roma, Editrice Faro. 7 Νοεμβρίου 1945 σ.σ.243-245.
 Στα ελληνικά κυκλοφόρησε με τίτλο «Η αρχή του τέλους» Εστία 1980, σ.σ.284-286.
 Στο βιβλίο αυτό ο Γκράτσι καταγράφει όλες τις συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με τον  Ιωάννη Μεταξά, αρχίζοντας από την στιγμή που έφθασε στην Ελλάδα την άνοιξη του 1939.
 Από τον Εμ. Γκράτσι υπάρχουν επίσης 21 άρθρα δημοσιευμένα λίγους μήνες νωρίτερα στην εφημερίδα Giornale del Matino,  Ρώμη (28/7- 30/8). Η μετάφρασή τους βρέθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και δημοσιεύτηκαν από τις εκδόσεις Παπαζήση το 2008,  με τίτλο «Ο  Γκράτσι γράφει για την ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας». Το αναφερόμενο στην 28η Οκτωβρίου είναι  (άρθρο αρ.19, σελ.157 της 25 Αυγούστου 1945.


Ο Αμβρόσιος Τζίφος, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, που παρέστη στο Υπουργικό Συμβούλιο της 5ης πρωινής άφησε ανέκδοτο κείμενό που βρίσκεται στα Γ.Α.Κ στο αρχείο του
 Ι. Μεταξά (Κ 065) και έχει εκδοθεί μαζί με τα άλλα ντοκουμέντα στο «Ημερολόγιο» του Ιωάννη Μεταξά, (4ος τόμος Αθήνα Ίκαρος, 1960. σελ. 746).

Η τελεσιγραφική διακοίνωσις που επιδόθηκε από τον Πρεσβευτή της Ιταλίας Εμ. Γκράτσι στον Ιωάννη Μεταξά, Πρωθυπουργό και Υπουργό των Εξωτερικών, την 3η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου, έχει δημοσιευθεί μαζί με όλα τα έγγραφα, που αφορούν τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος Ιταλίας, σε έκδοση του Βασιλικού Υπουργείου των Εξωτερικών το Δεκέμβριο του 1940, σε τέσσερις γλώσσες ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά.  με αριθ. 178. Ο ελληνικός τίτλος είναι : «Ελληνική Λευκή Βίβλος 1940 - η ιταλική επίθεσις κατά της Ελλάδος».
Η γαλλική μετάφραση έχει τίτλο: «Livre Blanc Hellenique. Documents Diplomatiques. L' agression de l' Italie contre la Grece».
 Το τελεσίγραφο επιδόθηκε στον Ιωάννη Μεταξά σε γαλλική γλώσσα. Με βάση αυτά τα επίσημα έγγραφα και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα των εφημερίδων έχουν έκτοτε συνταχθεί πολλά άλλα ιστορικά ή λογοτεχνικά βιβλία.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, στον Γκράτσι την 28η Οκτωβρίου
 "Alors c' est la guerre" επομένως έχουμε πόλεμο, σήμανε την έναρξη του ηρωικού αγώνα των Ελλήνων στα σύνορα της Ηπείρου και της Μακεδονίας αλλά και σε όλη την επικράτεια. Τίποτε δεν προέκυψε τυχαία αυτή την μεγάλη ώρα της ελληνικής ιστορίας. Ο λαός και ο στρατός πολέμησαν ηρωικά, και ο καθένας στη θέση που ετάχθη, άνδρες και γυναίκες με γενναιότητα, υπερηφάνεια, αυτοθυσία και αυταπάρνηση και με εμπιστοσύνη στον αρχηγό τους. Όλοι  γνώριζαν ακριβώς για ποιά αγαθά της ζωής, της κοινωνίας και του πνεύματος, πολεμούσαν και τι ακριβώς υπερασπίζονταν. Όλα ήταν το αποτέλεσμα μελετημένων πράξεων και διαδικασιών μίας προκαθορισμένης εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, που στόχο είχε την άμυνα και την προετοιμασία σε περίπτωση πολέμου. Η πολιτική αυτή  αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε επί μία τετραετία, από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου με πρόνοια και διορατικότητα. Η εφαρμογή όλων των μέτρων άρχισε να υλοποιείται σταδιακά και μεθοδικά από την πρώτη στιγμή που έγινε Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Μεταξάς, τον Απρίλιο του 1936 όταν ανέλαβε ο ίδιος τα Πολεμικά Υπουργεία και το Υπουργείο Εξωτερικών και το 1938 το Υπουργείο Παιδείας. 


Η ανασυγκρότηση κάλυψε όλους τους τομείς λαού και στρατού παράλληλα. Νόμοι δίκαιοι, υπέρ του λαού με συνέπεια και πρόνοια θεσμοθετήθηκαν έγκαιρα.  Διατάγματα και αυστηρά μέτρα εις βάρος του τύπου ελήφθησαν. Λογοκρισία προκειμένου να εξασφαλισθεί η μυστικότητα ορισμένων έργων και μέτρων, που κρίνονταν απαραίτητα για την άμυνα ή που αφορούσαν την εσωτερική πολιτική και τη γαλήνη του τόπου. 
Ένα ολόκληρο σχέδιο, για την αναπτέρωση του ηθικού, την εθνική ομοψυχία, με παράλληλα συνθήματα αισιοδοξίας, σε ένα πλαίσιο πειθαρχίας, συντελέστηκε και μέσω της οργανώσεως της Ε.Ο.Ν. και την δεδομένη στιγμή έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.


Όλα εκτελέστηκαν υπό την προσωπική καθοδήγηση και τον διορατικό, επιτελικό νου του Ιωάννη Μεταξά, που είχε πάρει την φοβερή απόφαση, να αμυνθεί η Ελλάδα σε περίπτωση επιθέσεως, τρείς εβδομάδες πριν γίνει η απόβαση των Ιταλών στην Αλβανία (7 Απριλίου 1939). 18 Μαρτίου. Φοβερά απόφασις μου εν περιπτώσει Ιταλικής απειλής και 6 μήνες πριν αρχίσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.
 1 Σεπτεμβρίου 1939. Ένα πνεύμα αισιοδοξίας, που υπήρξε ήδη από το 1939, ενεργοποιούσε την κοινωνία σε όλους τους τομείς. Οι νέοι ενίσχυσαν το πρόγραμμα του και ο ενθουσιασμός είναι φανερός στις φωτογραφίες των συγκεντρώσεων κόσμου κάθε ηλικίας, πολύ πριν την 28η, τον πόλεμο ή τον τορπιλισμό της Ελλης στα διάφορα κινηματογραφικά ντοκουμέντα κατά τις περιοδείες του Μεταξά ανά την Ελλάδα. Η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση των φοιτητών που έγινε στον κινηματογράφο Πάλλας τον Δεκέμβριο του 1936 φανερώνει ήδη αυτόν τον ενθουσιασμό, Καθημερινή 10 Δεκεμβρίου 1936. που είναι καταγεγραμμένος και σε πολλά σημεία  στο Ημερολόγιο.
 Με ψυχραιμία και κυριολεκτικά χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, ο Ιωάννης Μεταξάς κράτησε γερά το τιμόνι ανάμεσα από πολλές αντιξοότητες εσωτερικούς και εξωτερικούς κραδασμούς. Τον προβλημάτισαν δολοπλοκίες από «ένθερμους φίλους»,  από Υπουργούς που παραιτήθηκαν, από Διευθυντές Τραπεζών που δεν τηρούσαν το απόρρητο της θέσεώς τους, και πρόδιδαν κρατικά μυστικά, από πρόσωπα του πολιτικού κόσμου που επιθυμούσαν την ανατροπή του και από φανερούς εχθρούς του καθεστώτος,  που αγωνίζονταν να τον ανατρέψουν. Εξορίστηκαν οι αμετανόητοι κομουνιστές αριθμητικά οι περίπου οι μισοί από όσους εξόρισε ο Βενιζέλος. Αναγκαστικά εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν όσοι δοκίμασαν να υπονομεύσουν την πορεία της ανασυγκρότησης και την διάσπαση. Ουδείς εκτελέστηκε. Υπήρξε ψύχραιμος και σταθερός στις αποφάσεις του ακόμα και όταν βρέθηκε σε αντίθεση με τους Αγγλους συμμάχους και τις παράλογες απαιτήσεις τους. Αντιμετώπισε με θάρρος και υπευθυνότητα ακόμα και τον Βασιλέα Γεώργιο, την ημέρα που έγινε η απόβαση των Ιταλών στην Αλβανία και ο Βασιλέας Γεώργιος Β' του έδωσε το υπόμνημα του Σοφούλη περί Οικουμενικής. Ο Ιωάννης Μεταξάς δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι του σε κανένα.
7 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή. Απόβασις των Ιταλών εις Αλβανίαν. Βαρεία ανησυχία.- Βράδυ Βασιλεύς με καλεί, μου δίδει υπόμνημα Σοφούλη. Θέλουν Οικουμενικήν Κυβέρνησιν κ.τ.λ. Αγανάκτησίς μου. Λέγω εις Βασιλέα ότι αν θέλη δοκιμάση να με απολύση και καλέση Σοφούλη. Δεν ετρελάθηκα απήντησε. Του είπα ότι τότε δεν κάμνω καμμίαν μεταβολήν, ότι δεν υπάρχουν κόμματα, ότι αυτοί είναι πτώματα. Του συνέστησα να ειπή εις Αγγελόπουλον να παύση να τους ενθαρρύνη.- Επιστρέφω εις Υπουργείον.  Επιτελάρχαι. Μέτρα αντιστάσεως κατά  Ιταλών.

ioannismetaxas.gr


 μερικοι απο τους εφιαλτες



=========================================


Ο πρώτος νεκρός Έλληνας στρατιώτης


Βασίλειος Τσιαβαλιάρης

Ήταν 28 Οκτωβρίου 1940. Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ώρα 5η πρωινή. Η ιταλική σφαίρα βρίσκει τον στόχο της: Ο στρατιώτης Βασίλειος Τσιαβαλιάρης ήταν ο πρώτος πεσών του Ελληνικού Έπους. Η σάλπιγγα έδινε το σύνθημα της μάχης ως ένα προσκλητήριο στον υπέρτατον αγώνα για την Ελευθερία. Πίσω από τά σκόπευτρα μέ τό δάκτυλο στήν σκανδάλη οι φρουροί τών προκεχωρημένων φυλακίων προσπαθούσαν νά διαπεράσουν τό σκοτάδι. Απέναντι σέ απόστασι λίγων μέτρων, ο εχθρός μόλις είχε αρχίσει τήν επίθεσί του. Προτού ακόμη εκπνεύσει τό τελεσίγραφό τους, οι Ιταλοί είχαν εξαπολύσει τίς ταξιαρχίες τους καί οι πρώτες σφαίρες έσκιζαν τήν νυκτερινή σιωπή πάνω στά βουνά τής Ηπείρου. Εκεί, στήν γραμμή τών συνόρων σέ ένα απομεμακρυσμένο φυλάκιο, έπεφτε νεκρός ο πρώτος Έλληνας στρατιώτης, ο Βασίλειος Τσιαβαλιάρης. Ένας φαντάρος πού έτυχε νά κάνη τήν πρωινή σκοπιά. Χωρίς ποτέ νά γίνει ήρωας, χωρίς ποτέ νά βγή από τήν ανωνυμία. Σύμφωνα μέ μαρτυρίες, οι τελευταίες λέξεις τού Έλληνος φαντάρου ήταν «τί θ’ απογίνουν τά παιδιά μου;».


Σήμερα στήν πατρίδα του Πιάλεια Τρικκάλων, κάθε χρόνο, γίνονται εκδηλώσεις μνήμης, καί βεβαίως τά παιδιά του δίδουν τό δικό τους «παρών»! Σέ ένα κεντρικό σημείο τής Πιαλείας δεσπόζει σήμερα, η προτομή τού Βασιλείου Τσιαβαλιάρη. Στήν σκιά τού ανδριάντα, γυρίζει τό ρολόϊ τού χρόνου γιά τόν ξεχασμένο στρατιώτη του μετώπου. «Ήταν ο πρώτος νεκρός τού πολέμου», λέγει ο στρατηγός Ιωάννης Κακουδάκης, ο επί κεφαλής τής Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού. «Υπηρετούσε στό 21ο φυλάκιο τής Πίνδου στό 51 Σύνταγμα τό οποίο είχε σχηματισθή από Θεσσαλούς. Τά ιταλικά στρατεύματα είχαν προχωρήσει σέ απόστασι αναπνοής από τά ελληνικά τμήματα προκαλύψεως. Στίς 5 τό πρωί ο Τσιαβαλιάρης είδε κάτι νά κινείται, φώναξε «άλτ, τίς εί» καί πυροβόλησε στόν αέρα».

lefobserver.blogspot.

========================================


Η πορεία προς το μέτωπο

Νύχτα πάνω στη νύχτα βαδίζαμε ασταμάτητα, ένας πίσω απ' τον άλλο, ίδια τυφλοί. Με κόπο ξεκολλώντας το ποδάρι από τη λάσπη, όπου, φορές εκαταβούλιαζε ίσαμε το γόνατο. Επειδή το πιο συχνά ψιχάλιζε στους δρόμους έξω, καθώς μες στην ψυχή μας. Και τις λίγες φορές όπου κάναμε στάση να ξεκουραστούμε, μήτε που αλλάζαμε κουβέντα, μονάχα σοβαροί και αμ ίλητοι, φέγγοντας μ' ένα μικρό δαδί, μία-μία εμοιραζόμασταν την σταφίδα. Ή φορές πάλι, αν ήταν βολετό, λύναμε βιαστικά τα ρούχα και ξυνόμασταν με λύσσα ώρες πολλές, όσο να τρ έξουν τα αίματα. Τι μας είχε ανέβει η ψείρα ως το λαιμό, κι ήταν αυτό πιο και απ' την κούραση ανυπόφερτο. Τέλος, κάποτε ακουγότανε στα σκοτεινά η σφυρίχτρα, σημάδι ότι κινούσαμε, και πάλι σαν τα ζα τραβούσαμε μπροστά να κερδίσουμε δρόμο, πριχού ξημερώσει και μας
βάλουνε στόχο τ' αεροπλάνα. Επειδή ο Θεός δεν κάτεχε από στόχους ή τέτοια, κι όπως το 'χει συνήθειό του, στην ίδια πάντοτε ώρα ξημέρωνε το φως.

Τότες, χωμένοι μες στις ρεματιές, γέρναμε το κεφάλι από το μέρος το βαρύ, όπου δε
βγαίνουνε όνειρα. Και τα πουλιά μας θύμωναν, που δε δίναμε τάχα σημασία στα λόγια τους - ίσως και που ασκημίζαμε χωρίς αιτία την πλάση.

Οδυσσέα Ελύτη, Άξιον Εστί




 



















Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

11 11 11 ( Ά ΜΕΡΟΣ )



Γράφει
ο Κωνσταντίνος  Φανουράκης


Η ώρα είναι 11:11 
Την περίμενα πριν με προλάβει…


11/11/11 (γνωστό ως και 11-11-11)  Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011
 + Πείραμα Μεταφυσικής. 11:11



Αυτό το άρθρο παρέχει μια σύνοψη  πιθανοτήτων  της μοναδικότητας της ημερομηνίας  11/11/11 και για τον αριθμό 11.

Λίστα αναφορικά..
Ημερομηνία 11/11/11,
Ημερομηνία 111111,
Ημερομηνία 11.11.2011,
Ημερομηνία 11.11.11,
Ημερομηνία 11 11 11. Ώρα 11:11

Το βασικό αριθμητικό σύστημα έχει  μερικές ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες, που σχετίζονται με τον αριθμό έντεκα  .

παράδειγμα:
Βάση 10,(δεκαδικό)

(2 ψηφία) 11 x 11 = 121

(6 ψηφία) 111 111 x 111.111 = 12345654321

(9 ψηφία) 111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Βάση 16 (δεκαεξαδικό), για παράδειγμα:

(2 ψηφία) 11 x 11 = 121

(6 ψηφία) 111 111 x 111.111 = 12345654321

(9 ψηφία) 111111111 x 111111111 = 12345678987654321



 
Ο αριθμός έντεκα είναι ο πιο  δημοφιλής αριθμός σε πολλά  τυχερά παιχνίδια πχ. Στο μπλάκτζακ ο παίχτης που έχει στα φύλλα του το 11 θα διπλασιάσει το ποσό μιας και έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης, το ίδιο συμβαίνει και με τα ζάρια ο αριθμός 11 είναι ο αγαπημένος αριθμός τον τζογαδόρων μετά το 7*.
Αναρωτιέται κανείς αν τα καζίνο και οι κατασκευαστές μηχανών τυχερών παιχνιδιών χρησιμοποιούν τον αριθμό 11 για κάποιο λόγο ;;;














Η Ημέρα Βετεράνων (παλαιότερα γνωστή ως ημέρας της ανακωχής)

Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος – γνωστός και ως “The Great War” «Ο μεγάλος πόλεμος» - έληξε επίσημα, όταν η Συνθήκη των Βερσαλλιών είχε υπογραφεί στις 28 Ιουνίου 1919, στο Παλάτι των Βερσαλλιών έξω από την πόλη των Βερσαλλιών, στην Γαλλία.

Ωστόσο όμως , η παύση πυρός και των εχθροπραξιών είχε γίνει  εφτά μήνες νωρίτερα, πριν την ανακωχή,  μεταξύ των Συμμαχικών Εθνών και της Γερμανίας, και τέθηκε σε ισχύ την ύστατη ώρα 11 της ενδέκατης ημέρας 11του ενδέκατου μήνα 11.

11 Νοεμβρίου 1918, θεωρείται γενικά ως το τέλος "του πόλεμου και όλων των πόλεμων πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο"

Είναι πολύ πιθανό  η ¨Veterans Day¨η γιορτή των Βετεράνων να εορτάσει στις
11 Νοεμβρίου, 2011.
United States Department of Veterans Affairs






Άλλα Ιστορικά γεγονότα

 Blue Norther 11/11/11

«Εκατό χρόνια πριν, 11 Νοέμβρη 1911: Η Μεγαλύτερη  πτώση θερμοκρασίας που καταγράφηκε στην ιστορία της Αμερικής και ονομάστηκε ως «The Great Blue Norther»

Η απότομη πτώση θερμοκρασίας έπληξε την κεντρική Αμερική της Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 1911.. στις μεσοδυτικές περιοχές ", οι θερμοκρασίες  έσπασαν τα  επίπεδα ρεκόρ για την περιοχή τους ακόμα και στα  χαμηλότερα σημεία του εδάφους μέσα σε λίγες ώρες.
Ορισμένες πόλεις τις έπληξαν ανεμοστρόβιλοι και χιονοθύελλες .Πάνω από 300 θάνατοι αναφέρθηκαν.

Kansas City
Οι θερμοκρασίες στην πόλη του Κάνσας ήταν στους  (24 ° C) μέχρι αργά το πρωί πριν το ψυχρό μέτωπο κινηθεί  προς τα μέσα. Δεδομένου ότι το ψυχρό μέτωπο πλησίαζε, οι άνεμοι αυξάνονταν  από νοτιοανατολικά προς βορειοδυτικά. Μέχρι τα μεσάνυχτα, η θερμοκρασία είχε πέσει έως και ( -11.7 ° C), δηλαδή πτώση (35 βαθμών  Κελσίου) μέσα σε 14 ώρες.

Springfield, Missouri
Στο Σπρινκφιλντ (Springfield), η διαφορά θερμοκρασίας ήταν ακόμα πιο ακραία.
Η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνονταν στους  (27 ° C) πριν το ψυχρό μέτωπο κινηθεί μέσα στο  κέντρο. Σε  δύο ώρες μόνο, η θερμοκρασία ήταν στους (4 ° C), με ισχυρούς ανέμους από τα βορειοδυτικά που έφταναν τα (65 χλμ/ώρα).
Στις  (01:00 ώρα UTC 12 Νοεμβρίου) η θερμοκρασία είχε πέσει κατά (3,9 ° C),
Καταγράφοντας νέα ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή όπου έφταναν τους (-11 ° C).
Ήταν η πρώτη φορά που καταγράφονταν τόσο μεγάλη  πτώση θερμοκρασίας ρεκόρ για τις περιοχές αυτές  μέσα σε 10 ώρες είχαν πέσει (37 ° C)  από την σταθερή θερμοκρασία της περιοχής την ίδια ημέρα.

Η ονομασία ¨ Blue Norther ¨ δόθηκε χάρη στα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα

Η NOAA - National Oceanic and Atmospheric Administration για να καθησύχαση τον κόσμο έδωσε στην δημοσιότητα την παρακάτω κάρτα  (φωτογραφία) υποστηρίζοντας πώς το φαινόμενο δεν είναι και τόσο σπάνιο, αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί τέτοιες αλλαγές της θερμοκρασίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με ακραία καιρικά φαινόμενα..
Και  όλα αυτά στις (  11 Νοέμβρη 1911  )





Μήπως όμως παρατηρούμε το ίδιο γεγονός με τις απότομες πτώσεις τις θερμοκρασίας  και στο έτος  2011 εδώ στην Ελλάδα;
Όταν από τις αρχές Οκτωβρίου ο καιρός άρχισε να χαλάει απότομα και  η πτώση της θερμοκρασίας από 32° C ( βαθμούς Κελσίου)  μέσα σε ένα 24ωρο έπεσε στους 8° C διαφορά 24 βαθμών, αλλά με βεβαιότητα πλέον  ζούμε και στην εποχή του HAARP από το 1990,   Ή  είναι υπαρκτό εδώ και έναν αιώνα;;








--------------------------------------------------------------------------------



Εάν  τώρα  λάβουμε όμως υπόψη μας τις διαφορές μεταξύ  Γρηγοριανού και Ιουλιανού ημερολόγιου τότε ..
Τίποτα σημαντικό δεν φαίνεται να συνέβη  900 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του έτους 1111.
Τίποτα σημαντικό δεν φαίνεται να συνέβη χίλια χρόνια πριν κατά τη διάρκεια του έτους 1011.
Τίποτα σημαντικό δεν φαίνεται να συνέβη δύο χιλιάδες χρόνια πριν κατά τη διάρκεια του έτους 11.
Συγκρίνοντας με τους σκοτεινούς αιώνες από τον 5ο έως τον 15ο αιώνα
¨περίπου 450 -1450 ¨  όπου κατακρεουργήθηκε για άλλη  μια φορά η ανθρωπότητα και ο πολιτισμός.

 






Ημερομηνίες για Ηλιακές και Σεληνιακές εκλείψεις για έτος 2011

Μερική έκλειψη ηλίου: Τρίτη, 4 Ιανουαρίου του 2011

Μερική έκλειψη ηλίου: Τετάρτη 1 Ιουνίου του 2011

Ολική  Σεληνιακή έκλειψη: Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μερική έκλειψη ηλίου: Παρασκευή 1 Ιούλη 2011

Μερική έκλειψη ηλίου: την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 2011
Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση που βρίσκετε ο καθένας στον πλανήτη Γη, τα αποτελέσματά  μπορεί να διαφέρουν.




Μια προφητεία των Μάγια αναφέρει πως  μια σκάλα θα αναδυθεί  από το κέντρο του Γαλαξία μας το 2012.

Και  έξω από τη σκάλα θα αναδυθεί ο μέγας όφις  ο θεός  των Εννέα ανέμων. («Quetzalcoatl»).

Στις 21, Δεκεμβρίου 2012  στις  11:11 μια πύλη θα ανοίξει στο Bell Rock στην Σεντόνα της Αριζόνα. Η πύλη θα οδηγήσει στο γαλαξιακό κέντρο.





Μια άλλη ιστορία μας φέρνει  στα επικίνδυνα μονοπάτια των αυτό-λεγόμενων Πνευματικών Συντονιστών που ασχολούνται με το λεγόμενο στην Αγγλική (Channeling) άνοιγμα πύλης κοσμικού καναλιού επικοινωνίας με αγγέλους.  Άκρως επικίνδυνο «να παρκάρεις την ενέργεια σου» σε αυτό-λεγόμενους ψευδό-πνευματικούς συντονιστές δίνοντας τον οβολό σου για την δωρεάν μάθηση και γνώση που θα έπρεπε να κατέχεις και κυρίως χωρίς να γνωρίζεις το τίμημα. Κάποιο λεγόμενοι και ως birth child  και πολλά άλλα παρακλάδια, όπως και το φιλοσοφικό και θρησκευτικό κίνημα του γνωστικισμού..
Πάμε στην ουσία όμως διότι θέλω για  λίγο να αναφερθώ στο λεγόμενο
channel (κανάλι).
Κατά τα λεγόμενα  της CeliaFenn, το channel  το οποιο κατεχει  που αποκαλείτε πύλη επικοινωνίας ειναι με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ μέσω κοσμικών καναλιών το ¨μυστικό¨ σύμβολο του 11:11  και η κοσμική πύλη  11:11:11  και κατα τα λεγομενα του William Henry (Stargate of Atlantis)



=======================================================




Θεωρητικά, στην φυσική  η θέα μιας σκουληκότρυπας μπορεί να είναι ως μια μηχανή  του χρόνου που μπορεί να ανοίξει πύλες σε παράλληλη διάσταση… 11:11:11


========================================================



11ος είναι ο σημερινός Νοέμβρης, που ετυμολογικά βέβαια μπορεί να σημαίνει "ο ένατος", από το λατινικό "νόβε"=9, αλλά όλοι αναγνωρίζουμε πως όταν βλέπουμε μια ημερομηνία -π.χ. 26.11.1970- το έντεκα αντιστοιχεί στο Νοέμβρη..., ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ο Γενάρης... Οι λέξεις τις περισσότερες φορές αποκαλύπτουν αλήθειες... Στο παρών παράδειγμα, πως η Πρώτη του χρόνου δεν ήταν πάντοτε την 1η του Γενάρη... Ας όψονται οι ημερολογιακές αλλαγές...)
Παρατήστε και περιορίστε τον virtual ψηφιακό κόσμο του ιντερνετ, της τηλεόρασης και της υπερβολικής τεχνολογίας και βγείτε έξω να συνδεθείτε στον πραγματικό κόσμο! Ανακαλύψτε πάλι την Ενότητα για να δημιουργήσουμε και πάλι ΕΜΕΙΣ την πραγματικότητα μας και όχι να ζούμε εγκλωβισμένοι στο ψηφιακό matrix που άλλοι έβαλαν στις ζωές μας και εμείς το αποδεχτήκαμε.

Η αλήθεια είναι πάντα απλή
Η αλήθεια είναι εντός μας

-----------------------------------------------------



Ειναι το 11:11 μια γέφυρα προς την ανάληψη;;

Είναι μια πύλη;

Το 11:11 είναι η γέφυρα μεταξύ δυαδικότητας και Ενότητας. Θα είναι σίγουρα ένας  δρόμος μας προς το άγνωστο αλλα και υπαρκτό...  
   



Έχουμε δει και έχουμε διαβάσει σε πολλά μπλοκ και ιστοσελίδες για το φαινόμενο αλλά έχει και συνέχεια πέρα από το 11:11 
Πόσο συχνά έχετε παρατηρήσει στα ρολόγια σας τους αριθμούς εκτός του 11:11, το 12:12, 10:10, 22:22, 12:34, 2:22, 3:33, 4:44 ή 5:55 είναι απ τα πιο συχνά καθημερινά φαινόμενα για πολλούς,
αλλά ποιοι άλλοι παρατηρούν και το 13:13;  9:45; 6:25;.. 0:00.
Μπορούμε επίσης να δούμε ακολουθίες αριθμών και αλλού στην καθημερινότητα μας , όπως το 11, 22, 33, 44, 55, 66, 77, 88, 99,… & 333, 1111,  κτλ. Κατά τη γνώμη σας, είναι αυτό μια σύμπτωση,   ή είναι πάρα πολύ συχνό για να είναι τυχαίο; Ίσως είστε προβληματισμένοι ή να διασκεδάζετε ακόμα και  με αυτό το φαινόμενο; Ακόμη και να είστε και  λίγο νευρικοί;
Ενδεχομένως το ερώτημα στο μυαλό του καθενός είναι  τι ζητά να είναι «το 11:11» και τη σημαίνει; και "Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό;" Και γιατί το παρατηρώ;
Συνήθως αυτά τα ερωτήματα προέρχονται από ανθρώπους που περνάνε για πρώτη φορά την πύλη του μετα-φυσικού ,και αδυνατούν να το εμπεδώσουν και να κατανοήσουν τους πραγματικούς φυσικούς νόμους του σύμπαντος  ώστε να μπουν στην αληθινή πραγματικότητα και όχι σε αυτήν που τους έμαθαν και τους προκάλεσαν τον φόβο ώστε να τους βολέψει η ψευδής-πραγματικότητα για να ζουν στο  υποτιθέμενο όνειρο που επιθυμούν…
Η επιστημονική κοινότητα το θεώρησε αναπόφευκτο και έτσι το ονόμασε κβαντική φυσική και είναι ακόμα στην αρχή…

Τι  γίνεται όμως όταν αυτό ενώνετε και ισορροπεί μεταξύ πνευματικού και φυσικού επιπέδου η  ο επαναπρογραμματισμός  του λαβύρινθου της κατανόησης της ύπαρξης σε έναν νέο δημιουργικό τρόπο εξέλιξης και η θεμελίωση της νέας σου ζωής, καθιερώνοντας ως στόχο 
την  Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α  και τιμώντας την στο όνομα της να ελευθερώνεις...

ΝΑΙ….. πες το και MATRIX  αν μπορείς μόνο έτσι να το λάβεις.    



Έχεις αναρωτηθεί  τι συμβαίνει όταν παρατηρείς  κάτι  συνεχόμενα  11:11  και πόσοι άραγε ταυτόχρονα με εσένα στον υπόλοιπο κόσμο; πρόκειται για θέμα της συγχρονικότητας ή ουσιαστική σύμπτωση; 


 ---------------------------


Γιατί ο αριθμός 11 ένδεκα έχει τόσο μεγάλη σημασία για το 2012 που αφορούν την αστρολογία  την αριθμολογία την ιστορία και ενδεχομένως τις προφητείες;;…


Το Σύμβολο της Γης για τους Μάγια  είναι το ( ΙΙ ) 11 βλέπε φωτογραφία…..  συμβολίζει την δημιουργία και την  δύναμη να κινείται  ο θεός πάνω και μέσα στη γη. Η γραμμή είναι σύμβολο του χρόνου. Οι κύκλοι αντιπροσωπεύουν τις φάσεις του κύκλου της σελήνης, καθώς και τη σωρευτική φάση των αυλών (καναλιών) που προχωρούν στο βασίλειο της ύλης. Behind the Signs: Avia Venefica
 

Εάν πάρουμε τώρα σαν σύμβολο των Μάγια το 11 και το αντιστρέψουμε σαν αντίγραφο βλέπουμε την εικόνα 11:11.



Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ημερομηνία   21 12 2012 αν τα προσθέσουμε με τον εξής τρόπο δίνουν τον αριθμό 11
( 21 + 12 + 2 + 12 = 47  >  4 + 7 = 11 )  τυχαίο;!


 
Στην Κινέζικη κουλτούρα το σύμβολο της Γης είναι ένα τρίγραμμα που μας δείχνει πάλι τον αριθμό 11 καθέτως και 11 11 11 οριζοντίως.
Το τρίγραμμα ονομάζεται K'un (ή K'uen) και αντιπροσωπεύει την «μεγάλη ΓΑΙΑ».
Στην κινεζική έννοια των αριθμών το 1 ασχολείται με την έναρξη, αρχή και αντίληψη
(μηδέν είναι αρχικός, ο πρόδρομος για τη σύλληψη και την καταγωγή των αριθμών).
Επίσης ο αριθμός ένα 1 για τους κινέζους κατέχει το yang / αρσενική ενέργεια που μπορεί να ωθήσει σε νέες δυνατότητες ανάπτυξης. Tao& Chinese Culture

 
Ο αριθμός ΕΝΑ 1 σηματοδοτεί την έναρξη. Την έναρξη ενός νέου κύκλου σε αυξημένη πνευματική τάση όπως εδώ και αιώνες η ανθρωπότητα περνά και εξελίσσετε σε νέες φάσεις, αυτή θα είναι
( ας την πούμε) Αποκάλυψης : : :   



Και μιας και μιλάμε για αποκάλυψη δεν μπορεί να μην πάει ο νους μας στην αποκάλυψη του Ιωάννη που μεταφράστηκε από τα Εβραϊκά στα Ελληνικά από τους 72 Ιουδαίους ( Σιών ) λόγιους της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου περίπου το 280 π.Χ.

Και στο Κεφάλαιο 11 διαβάζουμε:

Oι δύο μάρτυρες ( 1:1 )



 
βλέπε  στίχο 11.

1Kατόπιν μου δόθηκε ένα καλάμι όμοιο με ραβδί και μου λέει η φωνή: σήκω και μέτρησε το ναό του Θεού και το θυσιαστήριο κι εκείνους που προσκυνούν μέσα σ’ αυτόν. 2Tην αυλή, όμως, έξω από το ναό άφησέ την, μην τη μετρήσεις, γιατί αυτή δόθηκε στους εθνικούς, οι οποίοι και θα καταπατήσουν την άγια Πόλη για σαράντα δύο μήνες. 3Kαι θα δώσω εντολή στους δύο μάρτυρές μου και θα προφητέψουν για χίλιες διακόσιες εξήντα μέρες, ντυμένοι με σάκους.



   4Aυτοί είναι τα δύο λιόδεντρα και οι δύο λυχνοστάτες που στέκονται μπροστά στον Kύριο της γης. 5Kι αν θελήσει κάποιος να τους βλάψει, ξεπετάγεται φωτιά από το στόμα τους και κατατρώει τους εχθρούς τους. Αν, λοιπόν, θέλει κάποιος να τους βλάψει, έτσι πρέπει να θανατωθεί! 6Aυτοί έχουν την εξουσία να κλείσουν τον ουρανό, έτσι που να μην κάνει βροχή στη διάρκεια των ημερών που θα προφητεύουν. Έχουν επίσης την εξουσία να μεταβάλουν τα νερά σε αίμα και να χτυπήσουν τη γη με κάθε είδους πλήγμα όσες φορές κι αν το θελήσουν!



   7Όταν όμως ολοκληρώσουν τη μαρτυρία τους, τότε το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο θα κηρύξει πόλεμο εναντίον τους και θα τους σκοτώσει. 8Kαι τα πτώματά τους θα αφεθούν εκτεθειμένα στην πλατεία της μεγάλης πόλης, που στην πνευματική γλώσσα αποκαλείται Σόδομα και Αίγυπτος, όπου σταυρώθηκε και ο Kύριός τους. 9Έτσι, άνθρωποι από διαφόρους λαούς και φυλές και γλώσσες και έθνη θα βλέπουν για τρεισήμισι μέρες τα πτώματά τους, και τα πτώματα αυτά δε θα τ’ αφήσουν τελικά να ταφούν σε μνήμα. 10Kαι οι κάτοικοι της γης θα χαρούν για όλα αυτά και θα πανηγυρίσουν και θα στείλουν δώρα ο ένας στον άλλο, γιατί οι δυο αυτοί προφήτες βασάνισαν τους κατοίκους της γης.



   11Mα σαν πέρασαν οι τρεισήμισι μέρες, πνοή ζωής, σταλμένη από το Θεό, μπήκε μέσα τους και στάθηκαν όρθιοι στα πόδια τους και φόβος απερίγραπτος έπεσε πάνω σ’ εκείνους που τους έβλεπαν! 12Ύστερα άκουσαν μια δυνατή φωνή από τον ουρανό να τους λέει: Ανεβείτε εδώ”! Kι ανέβηκαν στον ουρανό μέσα σε μια νεφέλη και τους είδαν οι εχθροί τους. 13Eκείνη, λοιπόν, την ώρα έγινε ένας μεγάλος σεισμός, και το ένα δέκατο της πόλης γκρεμίστηκε και σκοτώθηκαν από το σεισμό εφτά χιλιάδες άτομα. Kαι οι υπόλοιποι τρομοκρατήθηκαν και αναγνώρισαν τη δόξα του Θεού.



   14H δεύτερη συμφορά πέρασε. Aκολουθεί πολύ γρήγορα τώρα η τρίτη συμφορά!

--------------------------------

Σύμφωνα με τον Μωυσή, ο Ιωσήφ ονειρεύτηκε ότι ο Ήλιος, η Σελήνη και 11 ακόμα αστέρια γονάτισαν μπροστά του (Γένεσις 37 9)

--------------------------------



11. 11. 11. 

 Κωνσταντίνος  Φανουράκης + Ο.Ε.Α.Φ.

 
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ . . .


11 11 11 ( ΄Β ΜΕΡΟΣ )
11 11 11 ( ΄Γ ΜΕΡΟΣ )