Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012


Το φεγγάρι του Κρόνου, ο Τιτάνας, μπορεί να έχει περισσότερες ομοιότητες με τη Γη απ’ ότι πιστευόταν μέχρι τώρα, λένε ευρωπαίοι επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχει μια «πολυεπίπεδη» ατμόσφαιρα όπως η ο πλανήτης μας.

 Ο Τιτάνας είναι το μοναδικό φεγγάρι στο ηλιακό μας σύστημα, που έχει πυκνή ατμόσφαιρα. Το κατώτερο στρώμα αυτής, γνωστό ως οριακό στρώμα, επηρεάζεται πολύ από την επιφάνειά του.

 «Το στρώμα αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις κλιματικές συνθήκες» λέει ο επικεφαλής της μελέτης Benjamin Charnay, επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών της Γαλλίας.


 Το αντίστοιχο «οριακό στρώμα της Γης» επηρεάζεται από την ηλιακή θερμότητα στην επιφάνεια της Γης.

 Για να μελετήσουν την ατμόσφαιρα του Τιτάνα οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα τρισδιάστατο μοντέλο, για να μελετήσουν το πώς θα αντιδρούσε υπό την επίδραση της ηλιακής θερμότητας με την πάροδο του χρόνου.

 «Το πιο σημαντικό μας συμπέρασμα είναι ότι ο Τιτάνας φαίνεται να “συμπεριφέρεται” σαν τη Γη» είπε ο Charnay.


Λόγιος ΕρμήςΔευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012Γράφει ο ΩΡΟΜΕΔΩΝ

Ο γέροντας πρώην της ιεράς μονής φιλόθεου ως γνωστόν έχει ιδρύσει 18 ορθόδοξες μονές στις  Η.Π.Α .
Η πρώτη ιερά μονή που ίδρυσε είναι αυτή του μεγάλου Αντωνίου στην Αριζόνα.
Η ετυμολογία της λέξεως ΑΡΙΖΟΝΑ – ΆΡΗ ΖΩΝΑ –Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΆΡΕΩΣ.


Από την άποψη του πλανήτου Άρεως θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή ομοιάζει μορφολογικά με κάποιες αντιστοιχίες του Άρεως η αν θέλετε με περιοχές εκτός του πλανήτου της χθονός.
Από την άποψη του Άρεως ως θεού του πολέμου, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ευρύτερη περιοχή της  ARIZONA και του NEW MEXICO αποτελεί πεδίο δοκιμών και εφαρμογών απορρήτων προγραμμάτων του αμερικανικού στρατού και των αμερικανικών υπηρεσιών διαστήματος.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι οι ΝΑΒΑΧΟ –NAVAJO – ΝΑΥΑΓΟΙ.
Η ονομασία της ομάδας αυτής και στην γλώσσα τους σημαίνει ναυαγός.  Το περίεργο  είναι ότι η περιοχή απέχει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πλησιέστερη ακτή.
Η μακρινή λοιπόν απόσταση από την θάλασσα και η χρήση της ελληνικής λέξεως ΝΑΥΑΓΟΣ μήπως υποδηλώνει ότι αυτοί πιθανώς να έπεσαν στην συγκεκριμένη χθόνια περιοχή από κάποια περιοχή του Άρεως η κάποιο πλανήτη πλησίον του Άρεως;
Όταν οι NABAXO ήρθαν σε επαφή με τον πατέρα Εφραίμ του είπαν ότι αν τους βρεί νερό, θα του παραχωρούσαν ως αντάλλαγμα μια μεγάλη έκταση γης όπερ και εγένετο.

Παρεμπιπτόντως στην συγκεκριμένη περιοχή είχε κάνει πειράματα ο ΒΙΛΧΕΜ ΡΑΙΧ ο οποίος κατόρθωσε να εκλύσει έντονες βροχοπτώσεις και να πρασινίσει την απίστευτα άνυνδρη περιοχή. 
Ο ΡΑΙΧ να μην ξεχνούμε ήταν μαθητής του ΑΪΝΣΤΑΙΝ  που με την σειρά του ήταν μαθητής του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ.
Παραθέτουμε τα παραπάνω στοιχεία ως ένα πεδίο προβληματισμού, συγκρίσεων ,
αναδρομών και εξαγωγών συμπερασμάτων για την αιτία της ιδιαίτερα φιλικής στάσεως των ΝΑΒΑΧΟ προς τον γέροντα Εφραίμ , την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής και όλων των υπολοίπων  παραμέτρων της.ΩΡΟΜΕΔΩΝ
Ο.Ε.Α.Φ.
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΕΝΤΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ 34 ΩΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ 68 ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΡΗΤΗ - ΡΟΔΟΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!


Yπό στενή παρακολούθηση το ηφαίστειο της Θήρας!!!


Οι σεισμολόγοι και οι ηφαιστειολόγοι παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τη σεισμική ακολουθία που εκδηλώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην Σαντορίνη.
Αν και καθησυχαστική η επιστημονική κοινότητα και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποφάσισαν να εγκαταστήσουν από τη Δευτέρα πέντε επιπλέον σεισμογράφους στο κυκλαδίτικο νησί για τη στενή παρακολούθηση του φαινομένου. Ένας θα εγκατασταθεί επί της νήσου Καμμένη, τρεις κατά μήκος της κορυφογραμμής του ορεινού όγκου και ένας στην παραλία.
Η ασυνήθιστη δραστηριότητα που καταγράφεται στο ηφαίστειο της Θήρας οφείλεται στη στάθμη του μάγματος που ανεβαίνει από τον πυθμένα του ηφαιστείου αυξάνοντας την πίεση στον κώνο του κρατήρα.
Οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται είναι χαμηλής έντασης, αλλά όπως εξηγούν οι επιστήμονες το εστιακό βάθος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιφάνεια της Σαντορίνης και το φαινόμενο εξηγείται με την άνοδο της στάθμης του μάγματος από τον πυθμένα του ηφαιστείου το οποίο πιέζει τον κώνο του κρατήρα.


Η ηφαιστειακή δραστηριότητα είναι μικρής διάρκειας με βραδείς ρυθμούς εξέλιξης, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η χαρακτηριστική οσμή κλούβιου αυγού που αναδίδει το θειάφι, το οποίο υπάρχει σε αφθονία στο ηφαιστιογενές υπέδαφος του νησιού, γίνεται μερικές φορές όλο πιο έντονη.


Nα θυμίσουμε ότι τρία είναι τα ενεργά ηφαίστεια στην ελλαδική περιοχή. Τα ηφαίστεια της Μήλου, της Θήρας και της Νισύρου.
Το «τέρας» που κοιμάται Το νησιωτικό σύμπλεγμα της Σαντορίνης αποτελεί παγκοσμίως μοναδικό φαινόμενο ηφαιστείου με καλδέρα. Το μισοφέγγαρο που ονομάζουμε Σαντορίνη, η Θηρασιά και το Ασπρονήσι σχηματίζουν έναν νοητό κύκλο, στην μέση του οποίου βρίσκεται η καλντέρα της Σαντορίνης, η μεγαλύτερη στο κόσμο.

Το ηφαίστειο αφυπνίστηκε για πρώτη φορά πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και συνέχισε την δραστηριότητα του μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το μακρύ χρονικό διάστημα έχουν συμβεί 12 εξαιρετικά μεγάλες εκρήξεις.

Η Νέα Καμμένη και η Παλαιά Καμμένη σχηματίστηκαν από υποθαλάσσιες εκρήξεις και αποτελούν το πιο πρόσφατα κομμάτια γης της Μεσογείου. Ο σχηματισμός της Νέας Καμμένης άρχισε μόλις πριν 440 χρόνια με τα τελευταία κομμάτια ηφαιστειακής λάβας πετρώνουν πάνω της μόλις εδώ και 50 χρόνια.


Η τελευταία έκρηξη έγινε το 1950. Οι κάτοικοι την έζησαν δίνουν τρομακτικές περιγραφές: «Οι φλόγες ξεπηδούσαν από την θάλασσα», «Η λάβρα εκτινασσόταν», «Κάπνα ξετυλιγόταν», «Πυρακτωμένο μάγμα ανέβλυζε», «Η θάλασσα κόχλαζε» «Οι δυνατοί σεισμοί και οι εκτινάξεις ηφαιστειακής τέφρας μας ταλαιπώρησε». Πρόκειται για μερικές μόνο από τις μαρτυρίες που κόβουν την ανάσα...
Το ηφαίστειο της χαμένης Ατλαντίδας

Πριν από 3.500 χρόνια μία τρομερή έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας, την οποία οι γεωλόγοι θεωρούν ως μία από τις ισχυρότερες που συνέβησαν ποτέ, άλλαξε τον ρου της Ιστορίας των αρχαίων λαών της Μεσογείου.

Όταν το ηφαίστειο εξεράγη, στο νησί που κατά τον Πλάτωνα βρισκόταν η χαμένη Ατλαντίδα, το παλιρροϊκό κύμα, φτάνοντας στις ακτές της Κρήτης κατέστρεψε τον μινωικό πολιτισμό, που την εποχή εκείνη ήταν ο κυρίαρχος στην λεκάνη της Μεσογείου.

Οι περιβαλλοντικές αλλαγές που συντελέστηκαν έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την υφήλιο, φτάνοντας ακόμα και στην Κίνα και ενδεχομένως στη Βόρεια Αμερική και την Ανταρκτική. Με την επική, όμως, καταστροφή συνδέονται, από ορισμένους ιστορικούς και ο θρύλος της Ατλαντίδας και η ιστορία των Βιβλικών Επτά Πληγών του Φαραώ, με την επακόλουθη έξοδο από την Αίγυπτο.

Ιστορικοί και αρχαιολόγοι εμφανίζονται προβληματισμένοι ως προς την ημερομηνία που εξεράγη το ηφαίστειο της Θήρας, με πιθανή χρονολογία κάπου μεταξύ 1645 και 1500 π.Χ. Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά οι επιστήμονες είναι σε θέση να κάνουν συγκρίσεις από τις αναλυτικές καταγραφές της έκρηξης του διάσημου ηφαιστείου Κρακατόα, στην Ινδονησία, το 1883.

Η ισχυρότατη έκρηξη του Κρακατόα σκότωσε πάνω από 40.000 ανθρώπους μέσα σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, προκάλεσε γιγάντια τσουνάμι ύψους 12 μέτρων, εκτίναξε λάβα σε διάφορα μέρη της Ασίας, προκάλεσε πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την υφήλιο και δημιούργησε περίεργα χρωματιστά ηλιοβασιλέματα για 3 χρόνια. Μαρτυρίες λένε πως η έκρηξη ακούστηκε σε απόσταση 3.000 μιλίων.

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας ήταν τέσσερις με πέντε φορές ισχυρότερη από αυτή του Κρακατόα σύμφωνα με τους γεωλόγους, ενώ η ενέργεια της αντιστοιχεί με την ταυτόχρονη έκρηξη εκατοντάδων ατομικών βομβών σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
zougla.gr

apocalypsejohn

arisix8issynomwsiologos


ΚΑΡΤΑ ILLUMINATI!!!

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Τι είναι φύση; ερωτά ο Θαλής το 600 και ποια η αρχή του σύμπαντος; Απεφάνθη δε ότι αρχή του παντός είναι το ύδωρ.
Ο Αναξίμανδρος το 570 είπε ότι είναι το άπειρον.
Ο Ηράκλειτος το 500 το πυρ.
Ο Εμπεδοκλής το 450 ο αήρ, η γη και το ύδωρ.
Ο Αναξαγόρας διεκήρυξε ότι ο νους είναι η αρχική ουσία, εκ της οποίας τα πάντα προέρχονται.
Τέλος ο Λεύκιππος διετύπωσε την θεωρία των ατόμων.


Ο Πυθαγόρας της κοσμογονικής Μονάδος και Δυάδος εδίδαξε όχι μόνο την αθανασία της ψυχής, αλλά και την προΰπαρξη αυτής και την διαδοχικήν αυτής ενσάρκωση, πιστεύοντας ότι δια των Οργανισμών εξελίσσεται αυτή.
Το Γνώθι Σαυτόν στρέφει τον άνθρωπο προς τον εσωτερικό του κόσμο, είναι καθαρά εσωτερική φιλοσοφία, αντίλαλος καλώς λειτουργούντων μυστηρίων.


Ο Πλάτων όπως και ο Σωκράτης, εδίδασκε την έρευνα του ηθικού σκοπού της δημιουργίας και την συμμόρφωση της ανθρωπίνης λογικής προς αυτόν. Eπίστευε ότι ο άνθρωπος είναι συμβολική εικόνα του θεού, όταν άριστα εκτελεί την ηθική και θεία αποστολή του. Η δε αληθής γνώση (Αλήθεια) είναι έλλαμψις, φωτισμός θεόθεν.
Είναι γεγονός ότι διδασκαλίες και δοξασίες ως άνω προέρχονται μυστηριακώς μεν υπό του Ορφέως, συμβολικώς δε υπό του Πυθαγόρου και επιστημονικώς (κατά την εσωτερική επιστήμη) υπό του Πλάτωνος.
Μέγα δίδαγμα του Πλάτωνος είναι ότι για να αυξάνει της ψυχής μας η ομοιότης με την θεότητα, πρέπει να ζούμε εναρέτως, για να πορευθεί η ψυχή μας προς την ανάλογη γι' αυτήν ευδαιμονία. Ή αρετή είναι η υγεία, η τάξη και αρμονία της ψυχής. Επίσης μεγίστη σημασία απέδιδε ο Πλάτων στους στοχασμούς μας, διότι γνώριζε ότι οι στοχασμοί του ανθρώπου λαμβάνουν υλική υπόσταση ανάλογη, καλή ή κακή.Εκ της θεωρίας αυτής ο Αριστοτέλης διετύπωσε την διδασκαλία του περί ανελίξεως των πάντων δια των κοσμογονικών νόμων της φύσεως και της δυναμικής εκδηλώσεως και εξελίξεως αυτών, με την ιδέα ότι ο άνθρωπος είναι εν μικρογραφία το Σύμπαν.
Ο, τι έλεγε ο Πλάτων Ύλη, ο Αριστοτέλης έλεγε Δύναμη.
Ο,τι ο Πλάτων έλεγε Ιδέα, ο Αριστοτέλης έλεγε Ενέργεια.
Ο Αριστοτέλης θεωρούσε την πραγματικότητα ως αποτέλεσμα Δυνάμεως και Ενεργείας και εδίδασκε ότι η Φύση, ανελισσομένη πορεύεται προς την εκπνευμάτωση και η θεία Δημιουργία εξελισσόμενη έχει ως αποτέλεσμα την θεία Πνευματικότητα.
Όταν ο Σωκράτης καθιέρωσε την σπουδαιότητα της ηθικής ως πρακτικό σκοπό πάσης φιλοσοφίας, οι άνθρωποι έστρεψαν την προσοχή τους προς αυτήν με αποτέλεσμα την Στωική διδασκαλία.
Επί 400 χρόνια το υπέροχο τούτο σύστημα, διδαχθέν υπό του Ζήνωνος, του Χρυσίππου, του Κλεάνθους, του Επικτήτου και των διαδόχων τους, παρήγαγε τους μάλλον υπέροχους χαρακτήρες. Οι Στωικοί δια της απλότητος και ειλικρίνειας του βίου, απέδειξαν ότι πράγματι ήσαν ό,τι συμβούλευαν τους άλλους, να είναι Άρχοντες της ψυχής τους.
Ή στωική πίστη, όπως την διετύπωσε ο Επίκτητος δέχεται ότι ο Θεός είναι ο Λόγος, Δημιουργός των πάντων και πατήρ των ανθρώπων (πρόγονος). Τρεις βαθμίδες οδηγούν τον άνθρωπο προς την τελειότητα: Διαυγής Νους, Υγιής Πόθος και Αγαθή Δράση. Εάν θέλεις να μην είσαι δούλος, έλεγαν, φρόντιζε να μην έχεις κανέναν δούλο σου. Διότι εάν ανέχεσαι να έχεις δούλους είναι τεκμήριο ότι είσαι συ πρώτος δούλος της δουλείας την οποίαν εξασκείς στους άλλους. Ο Στωικός είναι απέριττος, κύριος εαυτού, δούλος ουδενός, κόλαξ ουδενός, τύραννος ουδενός και ολιγαρκής.


Την Πλατωνική φιλοσοφία παλινώρθωσε το 200 ο Αμμώνιος Σακκάς στην Αλεξάνδρεια.
Ο Πλωτίνος ο οποίος εκλήθη το ύστατον Φως της Ελλάδος ήταν μαθητής του Αμμωνίου. Οι θεμελιώδεις αρχές του νεοπλατωνισμού κατά τους ανωτέρω είναι: Ενότητα και Αγαθότητα του θεού. σφαίρες υποστάσεως, εκπορευόμενες εκ του θεού. Ο άνθρωπος είναι μικροσκοπική άναπαράσταση του Σύμπαντος.

Η ψυχή προϋπήρχε του σώματος, εξακολουθεί να υπάρχει μετά τον θάνατο του και ενσαρκώνεται σε νέο σώμα, εξελισσόμενη δια των οργανισμών. Ή ψυχή είναι προορισμένη για την θέωση και ο νους φωτίζεται δια ελλάμψεως. Ή ψυχή δύναται να έλθει σε έκσταση εσωτερικώς ενουμένη με τόν θεό. Οι διαβαθμίσεις της υποστάσεως είναι: Θεός - Νους - Ψυχή - Λόγος - Αίσθηση - Ζωτικότητα - Ύλη. Ο Πλωτίνος δίδει την κάτωθι εντολή σε κάθε άνθρωπο, επιθυμούντα να βαδίσει σε μία πραγματική ψυχική εξέλιξη:


Καθάρισον την ψυχήν σου από πάσης φρούδης ελπίδος και από παντός φόβου περί ανθρωπίνων πραγμάτων και τότε ο ενδότερος οφθαλμός σου θα αρχίσει να βλέπει την ευθείαν οδόν.
Ενθυμού ότι η αγάπη είναι ο σωτήρ σου και ο φρουρός σου. Ανευ της αγάπης ο κεντρόφυξ νόμος θα εξεσφενδόνιζε την ψυχήν σου εις πας παγερωτέρας της εξωτέρας ζώνης. Μη λησμονεί ότι υπεράνω της λογικής είναι η Διαίσθησις και ότι το θείον φως, δια της διαισθήσεως, έρχεται πληρούν την καρδίαν γηθοσύνης. Θαύμαζε το κάλλος, την συμμετρίαν και την τάξιν τον υλικον κόσμον ίνα αισθανθείς αγάπην προς τον πνευματικόν κόσμον, τον οποίον ο υλικός είναι απλή αναπαράστασις και ατελής εικών.


Ζήτει την πληρεστέραν απεικόνισιν τον πνευματικού κόσμου εις τον υλικόν, Ίνα μη φοβήσαι περί της τύχης του ατόμου σου.
Εκ των ανωτέρω δύναται τις να συμπεράνει ότι η Αρχαία Ελληνική θρησκεία και φιλοσοφία έχουν κοινή την καταγωγή εκ του Αδύτου των Μυστηρίων. Για τούτο πάντες οι συγγραφείς μετά σεβασμού ομιλούσαν περί αυτών.===================================================================Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012Η πιο ισχυρή ηλιακή έκρηξη από το 2005 έχει ξεκινήσει να
πλήττει τoν πλανήτη μας, βομβαρδίζοντας τη Γη με μαγνητικά σωματίδια που είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες προετοιμάζονται για μεγάλες καταστροφές, την ίδια ώρα που οι Ρώσοι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο τυχαίας ενεργοποίησης των πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων από αυτή την ηλιακή δραστηριότητα! Δίνοντας τροφή σε σενάρια και προφητείες... 

Από αυτές τις ημέρες ξεκινά, λοιπόν, ένας ενδεκαετής κύκλος, ηλιακών καταιγίδων όπου αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές στην Γη.

Χαρακτηριστικό είναι η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz, υπολογίζει για υλικές ζημιές κόστους παραπάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια στη Γη!

Η έκρηξη, που ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί, ξεκίνησε σε σημείο κοντά στο κέντρο του Ηλίου και ήδη εξακοντίζει σωματίδια πρωτονίων προς τον πλανήτη μας και αυτό θα εξακολουθήσει έως την Τετάρτη, προειδοποίησε η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

"Η έκρηξη εξαπολύει στο διάστημα μία τεράστιας μαγνητικής φόρτισης μάζα πλάσματος (σ.σ. φωτό) με την τρομακτική ταχύτητα των 6,4 εκατ. χλμ./ώρα", τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταγκ Μπίσεκερ, φυσικός στο Διαστημικό Κέντρο Μετεωρολογικών Προβλέψεων της NASA.

«Η γεωμαγνητική καταιγίδα που θα προκληθεί από τον Ήλιο είναι πολύ εντονότερη από το 2005, αλλά είναι ευτυχώς αρχικά είναι διαβαθμισμένη στο 3 της 5βαθμης κλίμακα», τόνισε ο ίδιος. «Θα ακολουθήσουν πολύ σφοδρότερες» κατέληξε.

Σύμφωνα με την ΝΟΑΑ, ένα φαινόμενο κατηγορίας 3 μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στα πληροφοριακά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε δορυφόρους, όπως και στις ραδιοεπικοινωνίες στο επίπεδο των πόλων.

Η εναέρια κυκλοφορία, οι πετρελαϊκές εξέδρες και οι εξερευνητικές ομάδες θα αντιμετωπίσουν κάποιες ενοχλήσεις σε διάφορες περιοχές. "Για την ώρα ελπίζουμε να περιοριστεί η καταστροφή εκεί. Δεν αναμένουμε κάποιον μεγαλύτερο αντίκτυπο από ένα συμβάν τέτοιου τύπου", τονίζει ο Μπίσεκερ, προσθέτοντας πως οι κάτοικοι της Ευρώπης και της Ασίας θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αύριο το βράδυ κάποιο έξοχο βόρειο σέλας.

Αλλά στο επίπεδο «5» το οποίο αναμένεται, όλα αλλάζουν: «Μπορεί να έχουμε διαταραχές ακόμα και στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ θα έχουμε πολύ έντονα ηλεκτρικά πεδία που θα ενεργοποιούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές».

Κατ’αυτό τον τρόπο δικαιολογείται και η ανησυχία των Ρώσων επιστημόνων ότι μπορεί να έχουμε … τυχαίες πυροδοτήσεις πυρηνικών βλημάτων και για τον λόγο αυτό ζήτησαν επιπλέον ασφάλειες στο σύστημα ενεργοποίησης των κινητήρων των διηπειρωτικών βλημάτων!

Όταν το πλάσμα πλησιάσει την Γη αλληλεπιδρά με το μαγνητικό της πεδίο και θα προκαλέσουν τις λεγόμενες γεωμαγνητικές καταιγίδες, οι οποίες θα καταστρέψουν δορυφόρους, θα διαταράξουν τις ραδιοεπικοινωνίες και θα κάψουν τους μετασχηματιστές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή, αν φανταστεί κανείς ότι μπορεί να κοπεί για ολόκληρες εβδομάδες ή και μήνες το ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα μεγάλο τμήμα μιας χώρας ή μιας ηπείρου», σχολιάζει στο Reuters ο Τζιμ Ουάιλντ, ειδικός στη φυσική του ηλιακού πλάσματος στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ στη Βρετανία.

Κάποιοι συνδυάζουν την έναρξη της εκρηκτικής δραστηριότητας του ήλιου με τις διάφορες προφητείες για το τέλος του κόσμου καια βέβαια είναι εντυπωσιακό ότι ένα τέτοιο σπάνιο γεγονός συμβαίνει ακριβώς στο έτος 2012, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει τίποτα παραπάνω…Φωτογραφία της ηλιακής κηλίδας 1402 (στο υπεριώδες φάσμα) κατά την έκρηξή της εχθές (23/1) δημιουργώντας μια ηλιακή έκρηξη μεγέθους Μ9, κάτι που την κατατάσσει στο μεγαλύτερο μέγεθος πριν την στάθμη Χ, τη μεγαλύτερη που μπορεί να δημιουργήσει ο Ήλιος.

Την έκρηξη όπως αυτή καταγράφηκε από τους δορυφόρους της NASA μπορείτε να δείτε εδώ.
defencenet.gr


===========================================


http://www.nasa.gov/multimedia/videogallery/index.html?collection_id=15504&media_id=129883621


Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012
Μια εξαιρετικά παράξενη ιστορία από την πολιτικό-εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία. Στα  Συριακά Νέα, (Syria News) αναφέρει:

Η αστυνομία  του Ασάντ και πολλοί πολίτες νόμιζαν  στην αρχή πως παρατηρούσαν κάποιο Α.Τ.Ι.Α.  που είχε  εισέλθει στην ατμόσφαιρα από το Deir Simbel και κατευθυνόταν προς την Kafr Nabil, εν  συνεχεία όμως παρατήρησαν πως έμοιαζε με ιπτάμενο «άνθρωπο, πλάσμα, εξωγήινο»;;  φόραγε μαύρα ρούχα και κράνος.Τα Συριακά Νέα έλαβαν ένα ενημερωτικό αντίγραφο από το αρχηγείο της αστυνομίας από το τμήμα επιχειρήσεων το οποίο ζητούσε μάρτυρες για το συμβάν, για ένα αντικείμενο που πέρασε πάνω από το  Sarjeh  με κατεύθυνση προς το Ahsem και από εκεί στην Kafr Nabil.

Σύμφωνα με τις αναφορές που μάζεψε το αρχηγείο της αστυνομίας , το αντικείμενο ήταν περίπου 1,25 μέτρα  και 40 εκατοστά πλάτος και φαινόταν να φοράει μαύρα ρούχα  και κράνος. Είχε μια κόκκινη κηλίδα στο στήθος, όπου υπήρχε και ένα εξόγκωμα όπως και στην πλάτη επίσης , οι αυτόπτες μάρτυρες ολοκλήρωσαν την αναφορά τους λέγοντας πως η κίνηση του ήταν σπειροειδής και δεν έκανε κανέναν απολύτως θόρυβο.
Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ξεπήδησε από χολιγουντιανή ταινία αλλά ποια είναι  η σχέση των μηνυμάτων  που μας βομβαρδίζουν μέσα από τις ταινίες που μερικές από αυτές τις βλέπουμε να υλοποιούνται στον κόσμο μας?….


Ο.Ε.Α.Φ.


μετάφραση - επιμέλεια

Κωνσταντινος Φανουρακης


Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012
Aris Theodoropoulos
Τα Μετέωρα, το «δάσος των βράχων» της Ελλάδας δεν είναι απλά «ένα ωραίο μέρος» που επισκεφτήκαμε ή αξίζει να επισκεφτούμε. Η ιδιοτυπία και η άγρια ομορφιά της βραχώδους κοιλάδας, στάθηκαν πάντοτε πηγή έμπνευσης και αφορμή περισυλλογής...Οι ερημίτες οι πρώτοι αναρριχητές αυτών των βράχων, αποζητούσαν το «απόλυτο», αιωρούμενοι μεταξύ ουρανού και γης, απομονωμένοι από τον συμβατικό μας κόσμο. Στις μέρες μας κάποιοι σύγχρονοι «ασκητές» των βράχων, οι αναρριχητές, εξακολουθούν να αναζητούν και να προεκτείνουν τα όρια των ανθρώπινων δυνατοτήτων σε εξωπραγματικές διαστάσεις. Αντικρίζοντας τον ουρανό μέσα από τα ακροδάκτυλά τους, προβάλουν τις αντιστάσεις τους σ' έναν κόσμο συμβατικότητας...

Τα Μοναστήρια
Πάνω σ' αυτούς τους μονολιθικούς πύργους, κάποιες διψασμένες ψυχές, εδώ κι εκατοντάδες χρόνια, αποζήτησαν τη «Νηφάλιο μέθη» την αγαθή επιδίωξη των αναχωρητών. Οι κρύπτες και τα μοναστήρια, σκαρφαλωμένα στα πιο απίθανα σημεία των βράχων, απομένουν αδιάσειστες μαρτυρίες μιας εσωτερικής κινητήριας δύναμης «ακατανόητης» για την εποχή μας.

Η παράδοση αναφέρει 24 μοναστήρια χτισμένα με κόπους αιώνων, πάνω στις κορυφές των Μετεώρων. Διασώζονται 5 μόνο, αξιόλογα τόσο για τις βυζαντινές τους τοιχογραφίες και τα πολύτιμα αρχαία κειμήλια, όσο και για τα καλαίσθητα χειρόγραφα βιβλία τους - ενδείξεις κάποιας σημαντικής και ίσως άδυτης βιβλιοθήκης. Παλιότερα η ανάβαση στα μοναστήρια γινόταν είτε με ξύλινη ανεμόσκαλα (100 και άνω σκαλοπατιών) είτε με το κλασικό σχισμένο δίχτυ (βριζόνι) που τραβούσαν οι μοναχοί τυλίγοντας το σε μια ξύλινη ανέμη. Στα 1921-25 ο τότε Μητροπολίτης Τρίκης και Σταγών, Πολύκαρπος διέταξε τη διάνοιξη πελεκητών σκαλοπατιών, πάνω στους βράχους των μοναστηριών, προφυλαγμένων με χτιστό πέτρινο τοιχίο. Από τότε η ανάβαση στα μοναστήρια απλουστεύτηκε, σύμφωνα με το «πνεύμα ευκολίας» της εποχής μας. Διαταράχτηκε όμως η ιδιαιτερότητα που έλκυε τους τολμηρούς αναχωρητές, η φυσική απομόνωση των βράχων. Ακολούθως, επήλθε και η σημερινή παρακμή των άλλοτε περίφημων μοναστηριών.


Τα σημερινά μοναστήρια λαμβάνουν μουσειακό χαρακτήρα, ενώ διαθέτουν όλες τις σύγχρονες και παράταιρες για το μοναστικό βίο ανέσεις. Οι λιγοστοί μοναχοί απομένουν ίσως για να συντηρούν την απαραίτητη (για τους τουρίστες) γραφικότητα. Απ' έξω δε από την πόρτα των μοναστηριών παρατάσσονται οι φορτωμένοι εικονίτσες και «φριγκιλίδια» πάγκοι των μικροπωλητών, οι οποίοι εμπορεύονται τη θρησκευτική φόρτιση των επισκεπτών.

Παρ' όλα αυτά μια επίσκεψη στα μοναστήρια - καλύτερα το χειμώνα δίχως το ετερόκλητο πλήθος - μας εξασφαλίζει ένα συγκινητικό ταξίδι - αναδρομή στο θαυμαστό παρελθόν των βράχων.

Η αναρρίχηση
Στη Γερμανία του 1958, συνέβη ένα περιστατικό που έμελλε να διαμορφώσει τη σημερινή φυσιογνωμία των Μετεώρων. Ένας καθηγητής της φυσικής και διάσημος αλπινιστής, ο Diertich Ηasse, διαβάζοντας την εφημερίδα του, σταματά τη ματιά του σε μια διαφήμιση καπνού με φωτογραφία των Μετεώρων, χωρίς στοιχεία. Εντυπωσιάζεται, ψάχνει και βρίσκει πως τα βράχια βρίσκονται στην Ελλάδα, ονομάζονται Μετέωρα και δεν έχει αναπτυχθεί καμιά μορφή ορειβασίας εκεί. Καταφέρνει τελικά να επισκεφτεί την Ελλάδα μόλις το ‘75 και να πραγματοποιήσει το όνειρό του: Να περπατήσει σ' αυτή τη γη, ν' αγγίξει αυτά τα βράχια!

Από τις αρχές και την εκκλησία, χορηγείται άδεια αναρρίχησης για όλους τους βράχους εκτός αυτών που υπάρχουν κατοικημένα μοναστήρια. Ο Hasse σε συνεργασία με το φωτογράφο - ορειβάτη Heinz Lothaz Stutte και μια πλειάδα εξαιρετικών Γερμανών ορειβατών επισκέπτονται 2-3 φορές κάθε χρόνο Μετέωρα και πραγματοποιούν αναρριχήσεις και στις 80 απόκρημνες κορυφές τους. (Εκτός από τους 5 βράχους όπου υπάρχουν μοναστήρια σε λειτουργία). Πάνω σε κάθε κορυφή βρίσκεται κλεισμένο σε αδιάβροχη θήκη ένα μικρό τετράδιο. Κάθε σχοινοσυντροφιά που κατορθώνει να ανέβει, αφού περιγράψει τα στοιχεία της ανάβασής της, θα βρει οδηγίες για την πάντα επικίνδυνη κατάβαση.

Οδηγός αναρρίχησης: Σαν επιστέγασμα της συγκροτημένης οργάνωσης, ακολουθούν δύο τέλειες από κάθε άποψη εκδόσεις των Stutte και Hasse: i) Meteora a Landscape to de Experienced. Μιας γενικής φύσης έκδοση που καλύπτει απ' όλες τις πλευρές το φαινόμενο των Μετεώρων ii) METEORA CLIMBING and HIKINKG/GUIDE INTERNATIONAL. Ένας πληρέστατος οδηγός αναρρίχησης και πεζοπορίας των Μετεώρων.

Τα Μετέωρα είναι πια παγκόσμια γνωστά για τις ανεξάντλητες αναρριχητικές τους δυνατότητες και την άψογη οργανωτική υποδομή τους. Ορειβάτες απ' όλο τον κόσμο τα επισκέπτονται με ιδιαίτερα μάλιστα ευνοϊκές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. (Υπολογίζονται 10.000 διανυκτερεύσεις το χρόνο μόνο από τους αναρριχητές και τις οικογένειές τους.)

Ο βράχος: Ο βράχος είναι μοναδικός στην Ελλάδα. Το πέτρωμα είναι κροκαλοπαγές. Πολλά μικρά ή μεγάλα χαλίκια πακτωμένα σε μια ομοιόμορφη μάζα. Χρειάζεται κάποια προσοχή και εμπειρία για την επιλογή των πιο σταθερών πατημάτων και πιασιμάτων. Γενικά, στις κλασικές διαδρομές τα περισσότερα σαθρά χαλίκια έχουν πια πέσει. Τα εναπομείναντα είναι πολύ σταθερά. Προσοχή όμως να μην φεύγετε εκτός διαδρομής. Στις νέες διαδρομές τα σαθρά είναι πολύ περισσότερα. Μόνιμες ασφάλειες: Η νοοτροπία των Γερμανών (πρώην Ανατολικών, Δρέσδη) έχει επικρατήσει στις περισσότερες διαδρομές. Οι ασφάλειες είναι όσο το δυνατό λιγότερες. Ειδικά σε εύκολες διαδρομές μέχρι 5ου - 6ου βαθμού, οι αποστάσεις μεταξύ των ασφαλειών είναι συχνά 5-10 μέτρα. Οι πιο δύσκολες διαδρομές είναι συνήθως καλά ασφαλισμένες. Υπάρχουν όμως και μερικές εκπαιδευτικές πυκνά ασφαλισμένες διαδρομές. Μελετήστε λοιπόν πριν ξεκινήσετε προσεκτικά τον αναρριχητικό οδηγό.

Οι πρώτες αναρριχήσεις στα Μετέωρα
Ένα μυστήριο καλύπτει τους γιγάντιους πύργους των Μετεώρων. Αναρωτιέται κανείς πως κτίστηκαν, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, τα μοναστήρια στις κορφές αυτών των πύργων, όταν μάλιστα η ανάβαση σ' αυτά τα βράχια δημιουργεί προβλήματα στους σύγχρονους αναρριχητές. Οι ασκητές ζούσαν στα ερημητήρια των Μετεώρων από τον 9ο αιώνα κατά την προφορική παράδοση και τον 11ο κατά την γραπτή. Ο ανώνυμος βιογράφος του Αγίου Αθανασίου του Μετεωρίτη, ενός από τους πρώτους που εγκαταστάθηκαν στα Μετέωρα αναφέρει: «Έτσι με τη βοήθεια ενός οδηγού αναρριχήθηκε σε ένα βράχο για να κατασκευάσει μια κρύπτη και έμεινε εκεί για ένα χρόνο». Μήπως λοιπόν υπήρχαν μερικοί ριψοκίνδυνοι κυνηγοί και γιδοβοσκοί, κάτοικοι της γειτονικής πόλης Στάγη (Καλαμπάκα) που μύησαν τους μοναχούς στην αναρρίχηση αυτών των πύργων;

Θρασύτατες αναρριχήσεις έχουν καταγραφεί στους περασμένους αιώνες. Όπως η τολμηρή απόπειρα στον πύργο του Διαβόλου! Σε ύψος 45 μέτρων βρέθηκε ξυλόσφηνα που εικάζεται ότι εγκαταλείφθηκε από αναρριχητική προσπάθεια του 14ου αιώνα. Η δυσκολία της αναρρίχησης αυτής προβληματίζει κι ένα έμπειρο σύγχρονο αναρριχητή. Ακόμα και σήμερα, αποφασισμένοι άνδρες από το Καστράκι αναρριχώνται στην εκκλησίτσα του Αη - Γιώργη του Μαντηλά, χτισμένη στο μέσο μιας βραχώδους ορθοπλαγιάς, για να κρεμάσουν ένα μαντήλι κάνοντας μια ευχή.

Όμως σαν πιο εντυπωσιακές αναβάσεις των νεώτερων χρόνων θεωρούνται αυτές του πύργου της Σουρλωτής. Επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν οι τσοπάνοι ανέβαζαν στο εκτεταμένο πλάτωμα της κορφής πρόβατα, δεμένα απ' τα πόδια με σχοινιά για βοσκή το καλοκαίρι, και τα ξανακατέβαζαν το χειμώνα. Η ανάβαση αυτή στη Σουρλωτή, απαιτεί αναρρίχηση 20 μέτρων όρθιου τοίχου και στη συνέχεια για 80 μέτρα μέσα σε δύσκολη στενή σχισμή.

Πως όμως σκαρφάλωναν οι μοναχοί, οι βοσκοί και οι κυνηγοί στις απρόσιτες κορφές: Σύμφωνα με τα ευρήματα από τις παλιές αναρριχήσεις υποθέτουμε την εξής πρακτική. Στα όρθια κομμάτια υποβοηθούνταν μπήχνοντας στο βράχο ξύλινους ή σιδερένιους πασσάλους. Πάνω τους στήριζαν μακριές σκάλες στο τέλος των οποίων έμπηχναν νέο πάσαλο και ούτω καθ' εξής. Στα ευκολότερα κομμάτια σκαρφάλωναν ελεύθερα, όπως και οι σύγχρονοι αναρριχητές, εκμεταλλευόμενοι απλώς τις φυσικές εσοχές και προεξοχές του βράχου. Ασφαλίζονταν δε με σχοινί που έσερναν πίσω τους από το οποίο θα καταρριχούνταν στη συνέχεια.
Η Οικολογία και ο Διαβολόπυργος
Η ορειβασία δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι με τα βράχια, υπονοεί και μια δραστηριότητα άμεσα εξαρτημένη από το φυσικό περιβάλλον. Και η γη και το χορτάρι και τα βράχια «και το τραγούδι των πουλιών και των νερών και των ανέμων» ανήκουν σε μια ενότητα ζωτικής σημασίας για τον ορειβάτη. Η συστηματική καταγραφή και φωτογράφηση της σπάνιας πανίδας και χλωρίδας των Μετεώρων, αποτελεί μικρό δείγμα της ευαισθησίας των οικολόγων - αναρριχητών και πεζοπόρων απέναντι σ' ένα τόσο ιδιότυπο οικοσύστημα.

Μας στενοχωρεί ιδιαίτερα η έλλειψη σεβασμού απέναντι στη φύση των Μετεώρων που δυστυχώς σχετίζεται με το μεγαλύτερο μοναστήρι, τη μονή της Μεταμόρφωσης. Αν και τα αυτοκίνητα μπαίνουν σήμερα σχεδόν μέσα στο μοναστήρι, οι μοναχοί, «πιστοί στην παράδοση» εξακολουθούν να πετούν τα σκουπίδια τους από το παράθυρο. Το άλλοτε χαρούμενο ρυάκι στα ριζά του πύργου του Διαβόλου - λέτε να φταίει η ονομασία;- έχει μεταβληθεί σε χωματερή. Τόνοι από σκουπίδια συσσωρεύονται χρόνια τώρα στη μικρή χαράδρα. Έκπληκτοι αντικρίζετε παλιά ψυγεία, σόμπες, μπουριά, βαρέλια, πλαστικά, κόκα κόλες...Τα πιο ελαφριά «ταξιδεύουν» με τις βροχές και απλώνονται χαμηλά στην μικρή κοιλάδα.

Θα αναρωτηθεί κανείς, «για αιώνες τώρα οι μοναχοί ρίχνουν τα σκουπίδια τους στις χαράδρες, τώρα το θυμήθηκες να γκρινιάξεις;» Αν στους προηγούμενους αιώνες οι λιτοδίαιτοι και παμφάγοι μοναχοί είχαν σκουπίδια, αυτά θα ήταν και λίγα και αφομοιώσιμα από το περιβάλλον. Αντίθετα με τα βρωμερά πλαστικά των τριών τελευταίων δεκαετιών που καθημερινά γιορτάζουν την αφθαρσία τους....
Το μεγάλο μυστήριο των Μετεώρων
Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα των Μετεώρων αποτελεί ο μεταλλικός σταυρός που φυλάσσεται στο μοναστήρι του Βαρλαάμ. Το 1348 ο τσάρος των Σέρβων Στέφανος Ντουσάν για να γιορτάσει τη νίκη του στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία τοποθέτησε ένα μεγάλο μεταλλικό σταυρό στην κορυφή του πιο επιβλητικού πύργου των Μετεώρων στο περίφημο «’γιο Πνεύμα».

Το «’γιο Πνεύμα» είναι ένας μονολιθικός πύργος 300 μέτρων κάθετος απ' όλες τις πλευρές η ανάβαση στην κορυφή του περιλαμβάνει συνεχή περάσματα του πέμπτου ανώτερους (V+) βαθμού της κλίμακας ελεύθερης αναρρίχησης και απαιτεί σύγχρονο αναρριχητικό εξοπλισμό, στα χέρια έμπειρων αλπινιστών. Το αίνιγμα συνίσταται στο ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος παλιάς αναρριχητικής προσπάθειας πάνω στο βράχο σε αντίθεση με την πρακτική των παλιότερων αναρριχήσεων. Υποθετικά λοιπόν για να τοποθετηθεί ο σταυρός, κάποιος σκαρφάλωσε τα ατελείωτα κάθετα μέτρα μόνο με τα χέρια και τα πόδια του, δίχως τεχνική υποστήριξη! Συμπέρασμα αδιανόητο αν μάλιστα αναλογιστούμε πως κανείς σύγχρονος αναρριχητής δεν έχει τολμήσει αυτό το εγχείρημα ωθούμενος επιπλέον από την πρόκληση του θρύλου. Τον Οκτώβρη του ‘87 ένα Γαλλικό κινηματογραφικό συνεργείο με επικεφαλής το διάσημο αναρριχητή Patrick Bereault γύρισε ένα όμορφο φιλμ για την αναρρίχηση στα Μετέωρα.

Ένας από τους τρεις αναρριχητές που συμμετείχαν στο φιλμ - κάτι που σημαίνει ένας από τους καλύτερους αναρριχητές στον κόσμο - τόλμησε να σκαρφαλώσει μόνος κατά τον παραπάνω τρόπο στο «’γιο Πνεύμα» από την πλευρά του «Πιλλιέ των ονείρων» (250μ. V+), ογδόντα μέτρα ψηλότερα το «μετάνιωσε» και χρειάστηκε να επέμβει το ελικόπτερο του συνεργείου για να τον κατεβάσει!....

Χρειάστηκε να περάσουν 7 ακόμα χρόνια ώσπου το 1994, η Αμερικανίδα Οδηγός Βουνού, Τζέην Μπαλιστέρι (εκείνη την εποχή εργαζόταν σαν οδηγός βουνού, στα Μετέωρα),απαντώντας στην πρόκληση σκαρφάλωσε μοναχικά, χωρίς κανένα ασφαλιστικό μέσο το περίφημο «Πιλλιέ των Ονείρων»!!. Συνεχίζοντας τις υποθέσεις, ο υπεράνθρωπος αναρριχητής του 1348 φτάνοντας στην κορφή, ανέβασε το σταυρό τραβώντας ένα σχοινί, από το οποίο και κατέβηκε στερεώνοντάς το σε κάποιο δεντράκι της κορφής. Ο σταυρός όπως αναφέρει κάποιος γέροντας από το Καστράκι, διακρινόταν όρθιος πάνω στην κορφή ως τη δεκαετία του ‘30. Το καλοκαίρι του ‘75 ένα ελικόπτερο προσγειώθηκε στην κορφή του «Αγίου Πνεύματος» για τις ανάγκες μιας ταινίας. Οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν και παράδωσαν το σταυρό στην μονή Βαρλαάμ. Οι πρώτοι σύγχρονοι αναρριχητές ανέβηκαν στην κορφή ένα χρόνο αργότερα, κατόπιν επίμονων προσπαθειών. Μια λογικότερη εξήγηση, υπαινίσσεται πως κάποια - υποθετική - κατολίσθηση έσβησε τα σημάδια της αναρρίχησης. Τι κρίμα όμως προσκολλημένοι σε μια στείρα ορθολογική θεώρηση των πραγμάτων, να στερούμαστε την ποίηση τέτοιων «ακατανόητων» θρύλων....

Η μαγική έλξη των κορυφών και... τα Μετέωρα πατρίδα του Αλπινισμού;
Ποιοι ήταν άραγε οι λόγοι που ώθησαν τους πρώτους αναρριχητές να σκαρφαλώσουν στα Μετέωρα; Σίγουρα η αναρρίχηση των πρώτων θαρραλέων ασκητών ήταν μια ηρωική, αποφασιστική ενέργεια. Οι ασκητές ανέβαιναν σ' αυτές τις κορφές που ασκούσαν πάνω τους μια μαγική έλξη, αναζητώντας τόπους ήσυχους για αυτοσυγκέντρωση. Ο ήλιος, η πέτρα, η απομόνωση και η περισυλλογή οδηγούσαν αυτούς τους ανθρώπους στην αυτογνωσία ή ίσως σε μια ανώτερη θεϊκή δύναμη. Κάπως ασαφείς βέβαια είναι οι λόγοι που ώθησαν τους κυνηγούς και τους γιδοβοσκούς να σκαρφαλώνουν πριν από τους μοναχούς σ' αυτούς τους βράχους. Σίγουρα όμως δεν έπαιζαν τη ζωή τους ανόητα για κάποιο θήραμα ή κάποιο αποκλεισμένο κατσίκι ή τουλάχιστον όχι μόνο γι' αυτό. Οι καίριες αιτίες ήταν βαθύτερες και πιο εκλεπτυσμένες. Πήγαζαν από μια τάση εξερεύνησης και αθλητικής επίδοσης, αποζητώντας εκείνη την υπέροχη χαρά της ευγενούς, κατά πρόσωπο αναμέτρησης με τη φύση. Μήπως όμως οι παραπάνω λόγοι των πρώτων αναρριχήσεων δεν είναι παρά οι ίδιοι με τους λόγους αναρρίχησης των μοναχών, κι ακόμα, δεν είναι οι ίδιοι μ' αυτούς που μας ωθούν να σκαρφαλώνουμε και σήμερα.

Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς έγινε η πρώτη αναρρίχηση στα Μετέωρα. Ήταν τον 9ο ή τον 10ο αιώνα, νωρίτερα ή αργότερα; Είναι βέβαιο πάντως πως έγινε πριν από τους «προγόνους του Αλπινισμού». Πολύ πριν από την ανάβαση του όρους Βεντού στην Προβηγκία από τους αδελφούς Πετράρκα το 1336 και βέβαια πριν από την αναρρίχηση της «Βελόνας του Ντωφινέ» το 1492 από τον Αντώνιο ντε Βιλ χρησιμοποιώντας σκάλες και σκοινιά. Δεν απέχει από την αλήθεια λοιπόν ο ισχυρισμός πως η πρώτη ανάβαση σε απόκρημνη κορφή, η πρώτη αναρρίχηση υψηλού επιπέδου, έγινε στα Μετέωρα.

Σήμερα οι αναρριχητές εξακολουθούν να αποζητούν προκαταβολές παραδείσου στο άγγιγμα αυτών των μαγικών βράχων. Όπως έγραφε και η μοναχή Θεοτέκνη, «σ' αυτές τις κορφές το γαλάζιο τ' ουρανού γίνεται πιο έντονο, τ' άστρα τη νύχτα έρχονται πιο κοντά. Σ' αυτές τις κορφές αξίζει ν' αποτραβηχτείς μια βραδιά και να μείνεις όρθιος».© Copyright Aris Theodoropoulos 1997-2001 - All rights reserved
==============================================


Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012
terrapapers.com

Στην αντίδραση, το κίνητρο που ενώνει τα άτομα (εγώ=εμείς) είναι ο κοινός ο φόβος, η ανασφάλεια, η αδυναμία και συνήθως η δειλία για προσωπική ΑΦΑΝΗ, Δράση. Η απλή, ανούσια, επικίνδυνη και ανόητη, διαμαρτυρία που οδηγεί σε βιαιότητες και καταστροφές, εξυπηρετεί συγκεκριμένα κέντρα λήψης αποφάσεων, εκτονώνει και ανακουφίζει την μάζα (πρόβατα), δεν παρέχει όμως από μόνη της καμία λύση. Ο φαύλος κύκλος της συντήρησης – καταπίεσης διαιωνίζεται και δεν υπάρχουν καθόλου αποτελέσματα επί καλό του συνόλου.
Η αντίδραση είναι η βαλβίδα που επιτρέπει στην χύτρα του συστήματος, να μην σκάσει, με ολέθρια αποτελέσματα για την διαιώνιση του. Αλλοίμονο λες να μην το γνωρίζουν; Αυτός είναι ο λόγος που επιτρέπουν, ελέγχουν, κατευθύνουν, οριοθετούν τις αντιδράσεις.
Γι αυτό στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τα επιδιωκόμενα. Μην ξεχνάμε πως όλες αυτές τις δήθεν διαμαρτυρίες κατά (φαντασίαν) του κατεστημένου, τις διοργανώνει το ίδιο το κατεστημένο και οι εκπρόσωποι του, ανεξάρτητα σε ποιά ομάδα ανήκουν εξωτερικά. Γιατί εσωτερικά ανήκουν ΟΛΟΙ στην ίδια Μυστική Εταιρία με τα άπειρα κλαδιά και παρακλάδια της.
Η Ορθή Δράση δεν στοχεύει αποκλειστικά στο να σπάσει την απάθεια, στο να αποφέρει αλλαγή στο σύστημα ή στην πίεση του, για επωφελείς προς τον εαυτό (εγωιστικές) αποφάσεις. Η Ορθή Δράση είναι ένα εφαλτήριο μετασχηματισμού των ίδιων των συνθηκών της ζωής. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις, εδώ και τώρα, ο χρόνος που σου απομένει είναι ελάχιστος, πως όλα όσα σου έμαθαν στο σχολείο, στα πανεπιστήμια, στην εκκλησία, στην ομάδα, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους, στις τηλεοράσεις, στις εφημερίδες, στις Μυστικές ή φανερές Εταιρίες, είναι άχρηστα. Είναι στατικά, στείρα, άχρηστα για την ελευθερία, θολά και καταπιεστικά  δεδομένα που οδηγούν καθέναν από τον άνθρωπο-πρόβατο-καταναλωτή, να γίνει ένα απλό γρανάζι στην σκουριασμένη αλυσίδα ενός απάνθρωπου συστήματος καθόλου ανθρωποκεντρικού.
Ουσιαστική Ελευθερία, ουσιαστική Δράση, και όχι αντίδραση, συνεπάγεται να απορρίψεις στην πράξη, όλους εκείνους τους δογματισμούς, όλους τους –ισμούς, που απορρέουν από την παγ(ι)ωμένη λογική και καθιστούν τους ανθρώπους ανενεργούς και αδρανείς. Δεν είναι δύσκολο να δεις τι γίνεται γύρω σου, τι είναι αυτό που κρατάει την συνοχή του δογματικά παγ(ι)ωμένου συστήματος και να το ταρακουνήσεις εκ των έσω. Να πριονίσεις τον θρόνο του δικτάτορα – σύστημα, όχι σαν ηλεκτρικό πριόνι, αλλά σαν σαράκι. Να ρίξεις τον αυτοκράτορα, ροκανίζοντας τον χρυσό του θρόνο σαν σαράκι. Αυτό είναι και αυτό κάνει Δρώντας, ο Κατεργάρης. Ποτέ αντιδρώντας.
Με απλά λόγια, ανεξάρτητα απ ότι σου λένε, άσχετα απ’ ότι θέλεις αφελώς να πιστεύεις, η κοινωνία των πόλεων, τους πολιτισμού δεν είναι ανθρωποκεντρική. Άλλωστε δεν είναι δική μου άποψη αυτή, το λένε στην Ατζέντα 21, αλλά και σε κάθε ευκαιρία.
ΕΣΥ δεν θέλεις να το ακούσεις, δεν θέλεις να το πιστέψεις από φόβο, από τρόμο. Δεν θέλεις να το πιστέψεις γιατί έμαθες, σε βολεύει να πιστεύεις, αντί να φροντίσεις να Γνωρίζεις. Σε βολεύει να πιστεύεις αντί να ΚΑΝΕΙΣ, σε βολεύει, σου αρέσει να κατεβαίνεις στις πλατείες, στους δρόμους, να σπας, την περιουσία του άλλου ανθρώπου, όχι γιατί κάνεις αντίσταση, όπως ψευδώς διατείνεσαι,  αλλά γιατί δεν είναι δική σου.
Οι Αργεντινοί αλλά και οι Ισπανοί,  Ιρλανδοί, έχουν αποδειχτεί πολύ πιο έξυπνοι αλλά και ικανοί από τους Έλληνες με το περίφημο ΙΧΩΡ… τρομάρα τους.

Την 1η Φεβρουαρίου (2012) ανακοίνωσαν οι καταναλωτές, πως θα κόψουν το ρεύμα, σαν παθητική αντίσταση-αντίδραση, προς την ΔΕΗ και την κυβέρνηση για τα γνωστά χαράτσια, μάλιστα θα το κάνουν την ώρα των ειδήσεων στις 8μμ. Άλλο ένα ολέθριο λάθος και χάσιμο χρόνου αλλά και ενέργειας, χωρίς να αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Η αντίσταση απλά ενισχύει αυτόν κατά του οποίου στρέφεται. Ειδικά όταν είναι τόσο δυνατός όπως ένα κράτος, οι τράπεζες, οι αγορές, οι εκκλησίες και οι μηχανισμοί καταστολής που διαθέτουν.
Διαφωνώ με το κλείσιμο τους ρεύματος, είναι κάτι που τους συμφέρει, πληρώνουν (χρωστάνε) το ρεύμα επίτηδες πανάκριβα και το πουλάνε ακόμη πιο πανάκριβα στον λαό, λίγη οικονομία δεν τους κάνει κακό. Άσε το γέλιο που θα ρίξουν με τα πρόβατα-καταναλωτές, που θα τους δώσουν αυτή την ικανοποίηση. ΟΧΙ διακοπή ρεύματος, ούτε φυσικά και ειδικά μεταφυσικά δεν είναι προς καλό του απαίδευτου ανθρώπου της πόλης, το σκοτάδι.
Επίσης το κλείσιμο του ρεύματος είναι μια αντίδραση και δεν είναι δράση. ΕΣΥ αυτό που χρειάζεται να γνωρίζεις είναι πως πρέπει να ΔΡΑΣ και όχι να αντιδράς. Όταν Δρας, βρίσκεσαι και δρας από την ανώτερη κατάσταση της ΑΙΤΙΑΣ, όταν αντιδράς, αυτόματα τοποθετείσαι στην κατάσταση του αποτελέσματος κάποιου άλλου.
Είσαι Αποτέλεσμα και δεν είσαι Αιτία όταν ΑντιΔράς.
Είσαι Αιτία και δημιουργείς ένα  Αποτέλεσμα όταν Δρας.
τόσο απλό.


Δράση (Αιτία) είναι η … μη πράξη, δηλαδή όχι τι κάνεις αλλά τι ΔΕΝ κάνεις. Δράση είναι η Αποχή (Αποτέλεσμα).
Αποχή=Δράση
Αποχή από τα σουπερ μάρκετ ειδικά τα πολυεθνικά και τα εξωτερικών συμφερόντων LIDL, JAMBO, Carefour, MAKRO αλλά και τα Ελληνικά, Μασουτης, Βασιλόπουλος. κλπ. Όχι απλά αποχή αλλά εξαφάνιση. Να μην δουν ευρώ στο ταμείο τους μια ολόκληρη βδομάδα.. με υπόσχεση για συνέχεια, εκεί να δεις γλέντια. !
Αποχή από την αγορά ειδών ανάγκης – συμφοράς. Όλοι μαζί αποχή, από την αγορά γάλακτος, τυριών, γιαουρτιών μια βδομάδα και μετά ένα μήνα. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ. (ουτοπικόν)
Αποχή από την αγορά κρέατος, ένα ολόκληρο μήνα. Όλοι μαζί αποχή από την αγορά κάθε τροφής με κρέας. Καμία τροφή αίματος στον οργανισμό. (ουτοπικότατον)
Αποχή από την αγορά εφημερίδων και περιοδικών τους. Δείτε ποιοι τα εκδίδουν, είναι οι ίδιοι που έχουν τα κανάλια υπνώτισης,  και τις κατασκευαστικές καρμανιόλες.
Αποχή από την τηλεόραση. Μην ανοίξεις την τηλεόραση ένα μήνα. Καθόλου.
Αποχή από την αγορά τσιγάρων, αλκοόλ, καφέ, βενζίνης. Όχι απαραίτητα όλα μαζί.
Αποχή από την κίνηση των αυτοκινήτων ένα ολόκληρο μήνα. Καθόλου κίνηση ένα μήνα.
Αποχή καθολική από τις εκλογές, ή από κάθε τι που δεν είναι υποχρεωτικό από κάποιον νόμο.
Αποχή από το να είσαι καταναλωτής οποιουδήποτε πράγματος, ιδέας, ομάδας. (σουρεαλιστικόν)
… να πάμε στην πιο δύσκολη πίστα…
Αποχή από την κατανάλωση.
Αποχή από κάθε τι που επιβάλει κάποιο έθιμο ή συνήθεια.
Αποχή από το σεξ.
Αποχή από το φαγητό.
Αποχή από την κακομοιριά.
Μπορεί να γίνει και πιο δύσκολο, υπάρχει κι άλλη πίστα. Έτσι  ας μείνουμε στα εύκολα. Αποχή από ότι περιμένουν να κάνεις. Μην το κάνεις, ή αν δεν γίνεται καθολική αποχή, απλά ελαχιστοποίησε την. Υπάρχουν δεκάδες μικρά συνοικιακά καταστήματα για να αγοράσεις τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση σου και σε πληροφορώ πως είναι ελάχιστα. Φρούτα, όσπρια, λαχανικά, λάδι, μέλι, ξηροί καρποί, χλωροφύλλη, φύτρα, ζυμαρικά, γάλα και παξιμάδια από μύγδαλα, καρύδια, ρύζι, ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή βούτυρο από μύγδαλα. Το ψωμί φτιάξε το μόνος σου. Φρόντισε να είναι ΟΛΑ βιολογικά.Επειδή η ηλιθιότητα είναι ως γνωστόν αήττητη και την δικαιολογία την έχεις έτοιμη, για να μην ξεφύγεις από την βολή του ασήμαντου εγώ σου, λες το γραφικό πως “τα βιολογικά είναι πολύ ακριβά”. Σε πληροφορώ, πως με 200 –260 ευρώ τον μήνα ζει πλουσιοπάροχα και υγιεινά μια τριμελής οικογένεια και με λογική διαχείριση και τετραμελής. Να σου φτιάξω κι ένα γρήγορο πρόγραμμα, για να μην κουράσεις το μυαλουδάκι σου, με τις κολλημένες από την γλουτένη και τα ναρκωτικά συνάψεις.
Με το ξύπνημα> μια κουταλιά μέλι και λίγο χλιαρό νερό ΜΟΝΟ.
Πρωινό>  μια χούφτα από καρύδια, μύγδαλα, σταφίδες μαζί με μια κουταλιά λιναρόσπορου ή γύρης και ένα αφέψημα ή ένα ρόφημα δύναμης, με φρούτα, ή λαχανικά ή χλωροφύλλη, και ταχίνι με παξιμάδι ή μια φέτα χαλβά, με  μια κούπα καφέ βιολογικό από βότανα (όχι όλα μαζί).
Δεκατιανό >  1-2 φρούτα και ένα ρόφημα ή ένα ποτήρι χλωροφύλλη ή ένα μεγάλο παξιμάδι (χωρίς γλουτένη) με λάδι και ρίγανη (όχι ότι υπήρχε στο πρωινό)
Μεσημεριανό > μια σαλάτα ζεστή ή κρύα με λαχανικά εποχής  και φακές, χόρτα, ρεβίθια, πλιγούρι, σιτάρι ή μια χορτόσουπα βελουτέ ή μη, ή λαχανικά, ή μακαρονάδα (χωρίς τυρί), παξιμάδι και φύτρα. Για γλυκό χαλβά ή κάποιο δικό σου με στέβια ή μέλι.
Απογευματινό > ένα φρούτο ή καρύδια με μέλι, ή μια χούφτα σταφίδες ή ένα ρόφημα με χλωροφύλλη ή λιναρόσπορο σπασμένο, παξιμάδια με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο, ή παξιμάδια με χαλβά από μέλι και μύγδαλα.
Βραδινό > Κάτι από το χτεσινό μεσημεριανό, είναι  το σημερινό βραδινό.
Μισή ώρα πριν τον ύπνο > μια κουταλιά μέλι και λίγο χαμομήλι ΜΟΝΟ.
Πάρε συμπληρώματα διατροφής για να αποκτήσεις και διατηρήσεις, γερό ανοσοποιητικό. Γιατί τα τρόφιμα ακόμη και τα βιολογικά γίνονται σε φτωχό από τους συνεχείς αεροψεκασμούς χώμα. Για την επαρχία μιλώ, για τις πόλεις δεν το συζητώ καν. Μάθε τους συνδυασμούς, των τροφών, υπάρχει πολύ καλή βιβλιογραφία.
Τα όσπρια π.χ. είναι τροφές πλούσιες σε δύο αμινοξέα, τη λυσίνη και τη θρεονίνη, ενώ είναι πολύ φτωχά σε μεθειονίνη. Το ρύζι, αναποφλοίωτο και καστανό, όπως και άλλα δημητριακά, είναι πλούσιο σε μεθειονίνη, ενώ υπολείπεται σε λυσίνη. Άρα, μαγειρεύοντας φακές ή ρεβίθια με αναποφλοίωτο ρύζι μπορούμε να καλύψουμε τις πρωτεϊνικές απαιτήσεις του οργανισμού με σωστά αμινοξέα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν συνδυάσουμε φασόλια με μαύρο ψωμί ή αρακά και ψωμί σικάλεως, πάντα χωρίς γλουτένη.Επιγραμματικό είναι το καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα που παραθέτω εδώ, όταν λέω “σαλάτα” υπάρχουν εκατοντάδες συνδυασμοί για να μην είναι μονότονη, όπως και στις σούπες αλλά και στα πιάτα με λαχανικά. Ας πούμε με ένα κιλό σπανάκι, (πλουσιότατο σε ασβέστιο, μαζί με τις μπάμιες, μπρόκολο, ρεβίθια, ρύζι) γίνονται εκτός από  σπανακόρυζο, σπανάκι σε σαλάτα ζεστή και κρύα, σπανάκι με σάλτσα ντομάτας για μακαρονάδα, σπανάκι με όσπρια, σπανάκι σαν κύριο πιάτο η συνοδευτικό. Το ίδιο γίνεται και με τα ζυμαρικά, ή τα όσπρια. Φαντασία χρειάζεται αντί για γκρίνια.
Πάψε να αγοράζεις τις εφημερίδες της προπαγάνδας και ενημερώσου από τους τίτλους στα περίπτερα ή από τους τίτλους στο ιντερνέτ. Ασχολήσου στο να διαβάζεις βιβλία, όχι ότι βιβλία να ‘ναι αλλά αυτά που θα αναπτύξουν την ικανότητα σου να γίνεις Κατεργάρης.
Μετακινήσου με τα πόδια ή με ποδήλατο όπου είναι εφικτό. Αξιολόγησε τις ομάδες που έδωσες την συμφωνία σου, κοίτα στα ψιλά γράμματα και ανάμεσα στα μεγάλα γράμματα, ίσως δεν είναι τόσο αθώες όσο διατείνονται.
Όπου έχεις την δυνατότητα να έχεις πέντε (από οτιδήποτε), κράτα και χρησιμοποίησε ένα ή δύο, άφησε τα υπόλοιπα τρία, στο Σύμπαν, Φύση, Άπειρο.  Δεν σου χρειάζονται. Αυτά είναι μερικά, όχι όλα φυσικά, βήματα για να μπορέσεις να μπεις στο μονοπάτι Δράσης του Κατεργάρη. Για να σταματήσεις να είσαι καταναλωτής-αντιδραστικός-ψηφοφόρος-πρόβατο-πιστός και να γίνεις άνθρωπος-Κατεργάρης.
Όσο σκέφτομαι πως το χαράτσι έσπευσαν και το πλήρωσαν 8 στους 10, αντιλαμβάνομαι πως η αντίδραση είναι αυτή που ταιριάζει στις μάζες-πρόβατα-καταναλωτές. Πόσοι θα έτριβαν τα χέρια τους ή τις ουρές τους, από ικανοποίηση όχι για τα λεφτά αλλά γιατί το πρόβατο εξακολουθεί να βελάζει, χαζοχαρούμενο, περιμένοντας το πάσχα και ξεχνώντας τι σουβλίζουν το πάσχα.
Αντιλαμβάνεσαι πως δεν μιλώ για επανάσταση, αλλά για ένα νέο τρόπο ζωής, ενάντια σε κάθε πεπαλαιωμένη, νεκρή και στείρα νοοτροπία, ανόργανη και άχρηστη, μπροστά στον όλεθρο της καταστροφής, που ορθώνεται απειλητικά μπροστά σου.
Η ολιγάρκεια που ύμνησαν και προτρέπουν όλοι οι Σοφοί ανά τους αιώνες,  σήμερα όχι μόνο επιβάλλεται, αλλά και δίνει αέρα αισιοδοξίας για τις προοπτικές μιας κοινωνίας. Απέναντι σε έναν κόσμο ανελευθερίας, η εξάλειψη των αναγκών, ή η ελαχιστοποίηση τους, είναι η ουσιαστική και συνειδητή ελευθερία. Αυτή η ελευθερία αχρηστεύει στην πράξη την αντιδραστική αχαλίνωτη μορφή των δεσμών, που επιτίθεται εναντίον του ανθρώπου καθιστώντας τον κύριο της ζωής του.
Μάθε να ζεις με ελάχιστα, και στην συνέχεια ελαχιστοποίησε τα. Αυτό θα σε φέρει σε κατάσταση Αιτίας. Μην ξεχνάς πως σε κατάσταση Αιτίας είναι ο δημιουργός κάθε δημιουργίας. Γίνε δημιουργός τουλάχιστον της ζωής σου. Δράσε και μην αντιδράς.
Έχω την θεώρηση πως θα εξακολουθήσεις να είσαι αντιδραστικός καταναλωτής… Αλλά από την άλλη κάθε θεώρηση είναι εν τη γένεση της υπό απόρριψη. Άρα… !


…κάνε παιχνίδι !


Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012


Ψέμα ή ΑλήθειαΨέμα?  η τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη στον καθένα να κόψει να ράψει και να φτιάξει πχ. ένα βίντεο όπως θέλει  να το παρουσιάσει για να κερδίσει τους ακροατές του για διάφορους δικούς του λόγους ώστε να προκαλεί (τρόμο, φόβο, παράνοια )  κτλπ….Αλήθεια?  το φαινόμενο με τους περιέργους ήχους στον ουρανό  έχει εξαπλωθεί σε πολλά μέρη τις γης, αναφορές και οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο  μέσα από στάδιο την ώρα ενός  αθλητικού αγώνα έως και σε μέρη  απομακρυσμένα μέσα σε δάση και βουνά.

Μερικές από τις πιο φημισμένες θεωρίες για το φαινόμενο που προκαλεί ¨πλανητικό τρόμο¨ είναι οι εξής:

Προειδοποίηση της Γαίας για γεωλογικές αναστατώσεις,

Μια επικείμενη μετακίνηση τον μαγνητικών πόλων 

Σχέδιο Μπλε Δέσμη, βλέπε εδώ-( PROJECT BLUE BEAM )

Α.Τ.Ι.Α.

HAARP

Εσωγήινοι

Εξωγήινοι

Και πολλά αλλά που μπορούμε να σκεφτούμε στον χώρο του μυστήριου……
Conklin Alberta, στον Καναδά μυστηριώδης θόρυβος καταγράφει από πυροσβέστες που εργάζονταν στο βουνό εκείνη την ώραΗ.Π.Α. περίεργος ήχος ακούγετε σε στάδιο την ώρα που διεξάγεται αγώναςEdmonton Alberta Καναδά


Βουδαπέστη Ουγγαρία
Η.Π.Α. Louisiana

Νέα Ζηλανδία Auckland North


Τσεχία
Σουηδία
Χιλή


Δανία , Aalborg


Κόστα Ρίκα

Ουκρανία , ΟδησσόςΚίεβο
Βραζιλία , Curitiba
Η.Π.Α. Αλεξάνδρεια Minnesota Η.Π.Α. New Jersey

Η.Π.Α. Colorado
Μια άλλη θεωρία για τους περίεργους ήχους στο παρακάτω βίντεο

(χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους)
Περίεργοι ήχοι απ'όλο τον κόσμοΜην ξεχνάμε πως ο ήχος ταξιδεύει μέσα και στα τέσσερα στοιχεία της Γης...


Ο.Ε.Α.Φ.
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012Πώς ο Ερατοσθένης υπολόγισε την περιφέρεια της γης, πριν από 23 αιώνες.
Αξίζει το κόπο να παρακολουθήσουν το βίντεο, ακόμα και άνθρωποι που βγάζουν σπυριά, στο άκουσμα της λέξης μαθηματικά.
Από: http://freeinquiry.gr/pro.php?id=465

ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟ ΑΣΣΟΥΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο μεγαλοφυής υπολογισμός του Ερατοσθένη

Η πρώτη φορά στην Ιστορία της Μαθηματικής Γεωγραφίας, κατά την οποία έγινε πραγματική μέτρηση για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης, ήταν από τον Ερατοσθένη τον Κυρηναίο, ο οποίος υπολόγισε με εκπληκτική ακρίβεια την περίμετρο της Γης από… ένα πηγάδι στο Ασσουάν. Για τη μέτρηση αυτή ο Ερατοσθένης είχε γράψει ιδιαίτερη πραγματεία, όπως πληροφορούμαστε από την «Διόπτρα» του Ήρωνος του Αλεξανδρέως, ο οποίος αναφερόμενος στο μέγεθος της περιμέτρου της Γης σημειώνει: «Ερατοσθένης εν τω επιγραφομένω περί αναμετρήσεως της Γης».

Πληροφορίες προγενέστερων του Ερατοσθένη αστρονόμων έλεγαν, ότι περί την Συήνη (σημερινό Ασσουάν) την 21ην Ιουνίου οι ακτίνες του Ήλιου έπεφταν κάθετα προς το οριζόντιο επίπεδο. Αυτό το συμπέραιναν εξ αιτίας ενός πηγαδιού, το οποίο κάθε 21η Ιουνίου φωτιζόταν ολόκληρο από τις ακτίνες του Ήλιου μέχρι τον πυθμένα του.Ο υπολογισμός της περιμέτρου της Γής από τον Ερατοσθένη.

Με την βοήθεια του βασιλιά Πτολεμαίου, ο οποίος διέθεσε το αναγκαίο σώμα βηματιστών, ο Ερατοσθένης μέτρησε την απόσταση Συήνης – Αλεξάνδρειας, την οποίαν βρήκε 5.000 στάδια (S, βλ. σχήμα). Μετά μέτρησε τη γωνία, που σχηματίζεται στην Αλεξάνδρεια από την κατακόρυφο του τόπου και των ακτίνων του Ήλιου, και την βρήκε ίση με το πεντηκοστό της περιφέρειας κύκλου και λίγο περισσότερο ακόμη [περίπου 8 πρώτα λεπτά (γωνία φ στο σχήμα)]. Με τον παρακάτω απλό τρόπο υπολόγισε το μήκος της περιμέτρου της Γης ίσο προς 252.000 στάδια.


Το στάδιο της Ελληνιστικής Εποχής υπολογίζεται ίσο με 157,5 μέτρα (κατ’ άλλους 164 μ.). Τα 252.000 στάδια ισούνται με 39.690 χιλιόμετρα. Με σημερινές δορυφορικές μετρήσεις προκύπτει, πως ο μέσος όρος της περιμέτρου της Γης είναι 40.048 χιλιόμετρα.

Ίων ΔημόφιλοςΠέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012


<< Η κριτική φλόγα της ιστορίας γίνεται στο σπουδαστήριο. Η φλόγα όμως που ζωντανεύει τις ιστορικές περιόδους, φέρνοντας στο φως τις μεγάλες και ωραίες στιγμές τους είναι δουλειά των Οραματιστών, των Συσσωρευτών ιδεών που έρχονται η μία πίσω από την άλλη, σαν κύματα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα και που τελικά πνίγουν στην ορμή τους κι αυτούς τους ίδιους οραματιστές. Το ξέρει καλά η θάλασσα της Σαλαμίνας. >>
ΛΙΝΟΣ ΚΑΡΖΗΣ


ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ Η ΗΩ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ;


Ενώ οι Έλληνες εδημιούργησαν και ανέπτυξαν την πρώτη των Πανελλήνων Πολιτεία (ενιαία πληθυσμιακή φυλετικοεθνική και γεωγραφική οντότητα = Κράτος) από το 1916 εκυριάρχησαν σε αυτό οι ελλαδίτες γραικύλοι.
Έκτοτε, και εώς σήμερα, οι τελευταίοι σπρώχνουν συνεχώς τους πρώτους από παγίδα σε παγίδα...
Μια από τις πιο θανάσιμες αλλά η πιο δυσκολοπροσπελάσιμη, όχι όμως απροσπέλαστη, ήταν η "ένταξις της Ελλάδος στην Ε.Ο.Κ."
Τα αποτελέσματα αυτής και αργότερα της εισόδου μας στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, τα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.


Η κατάσταση είναι δυσκολοπροσπελάσιμη γιατί με την εισαγωγή μας, την παραμονή μας στην τότε Ε.Ο.Κ. και στην σημερινή Ε.Ε. επιτύχαμε να εισχωρήσουμε στο βάραθρο της "παγκοσμιοποίησης" και "ο μ ο γ ε ν ο π ο ί η σ η ς" δηλαδή στην οριστική μας μαζικοποίηση και αριθμοποίηση, που σημαίνει: όχι μόνο την απογύμνωση μας από όλα στοιχεία που συνέθεταν την φυλετικοεθνική μας, την πολιτισμική μας , ιστορική μας ταυτότητα και ιδιαιτερότητα, αλλά συνετέλεσαν και στην αποπνευματικοποίηση μας.


Η ένταξη μας στην Ε.Ο.Κ και αργότερα Ε.Ε, είχε και έχει, ως αντικειμενικό της στόχο την δημιουργία και ανάπτυξη των συνθηκών και διαδικασιών αφανισμού των Ελλήνων και διαγραφής της Ελλάδας ακόμα και από τον χάρτη.


Η επιλογή είναι δική μας...


Οι παγίδες διχασμού μας , όπως και το "τρομολαγνικό" κλίμα που καλλιεργείται πολλές... η τελευταία είναι το δίλημμα: Ευρώ ή Δραχμή;


Όλα είναι επιλογές...


ΕΠΙΛΟΓΕΣ...

Πηγή αποσπασμάτων:
"Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα" Ι. Φουράκη, Α' έκδοση 2002, Εκδ. ΤΑΛΩΣ

Τα αποσπάσματα υπέστησαν επεξεργασία από την καθαρεύουσα ώστε να εκλαϊκευθούν στην καθομιλουμένη δημοτικήΤρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης


Η ιστορία για το σπίτι των Winchester  ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1839 με τη γέννηση ενός κοριτσιού του Leonard και της Sarah Pardee στο New Haven, του Connecticut. Το όνομα του μωρού ήταν επίσης  Σάρα. Όπως έφτανε στην ενηλικίωση, έγινε η πιο όμορφη  κοπέλα της πόλης. Ήταν πολύ καλή ,παρευρισκόταν σε  όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, χάρη στις μουσικές ικανότητες της, την άνεσή της να ομιλεί  διάφορες ξένες γλώσσες και την αφρώδη γοητεία της. Η ομορφιά της ήταν επίσης γνωστή από τους νέους άνδρες στην πόλη, παρά το πολύ μικρό μέγεθος της. Ήταν μικροκαμωμένη , στάθηκε  όμως στο δικό της ύψος και έτσι όλοι έβλεπαν την απίστευτη προσωπικότητα και ομορφιά της.


Ταυτόχρονα, όπως μεγάλωνε η Σάρα , ένας νεαρός άνδρας  επίσης ωρίμαζε σε μια άλλη ξεχωριστή οικογένεια  του  New Haven. Το όνομα του νεαρού ήταν William Wirt Winchester και αυτός ήταν ο γιος του Όλιβερ Γουϊντσεστερ, ενός ράφτη  πουκαμίσων  και επιχειρηματία. Το 1857, ανέλαβε τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης   Volcanic Repeater. Η εταιρία πλάσαρε ένα όπλο που χρησιμοποιεί  ένα μηχανισμό με μοχλό για τη φόρτωση σφαιρών στο οπισθογεμές.Προφανώς, αυτό το είδος του όπλου ήταν μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με το ρύγχος-φόρτωση των ντουφεκιών  των τελευταίων χρόνων, αλλά ο Winchester είδε ακόμη πως μπορεί να το τελειοποιήσει. Το 1860, η εταιρεία ανέπτυξε το Henry Rifle- τουφέκι. Ήταν εύκολο να φορτώσει εκ νέου και  μπορούσε να ρίξει γρήγορα. Το Henry Rifle μπορούσε να ρίξει μια σφαίρα κάθε τρία δευτερόλεπτα. Έγινε το πρώτο πραγματικό επαναληπτικό τουφέκι και ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των Βόρειων  στρατευμάτων στο ξέσπασμα του εμφύλιου πολέμου της Αμερικής.Πολλά χρήματα άρχισαν να έρχονται  στον  Όλιβερ Winchester  και σύντομα είχε συγκεντρώσει μια μεγάλη περιουσία από τις συμβάσεις της κυβέρνησης και των ιδιωτικών πωλήσεων. Αναδιοργάνωσε την εταιρεία και άλλαξε το όνομά σε Winchester Repeating Arms Company (Εταιρία πολεμικών όπλων Γουϊντσεστερ). Η οικογένεια ευημερούσε και την 30 η Σεπτεμβρίου 1862, στο αποκορύφωμα του Εμφυλίου Πολέμου, ο νεαρός William Wirt Winchester γιος του Όλιβερ Winchester  και η Sarah Pardee θυγατέρα του Leonard  παντρεύτηκαν με μια μεγάλη γαμήλια τελετή στο New Haven.Τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 15 Ιουλίου του 1866, Η Σάρα γέννησε μια κόρη που ονομάστηκε Annie Pardee Winchester. Ακριβώς λίγο αργότερα, η πρώτη καταστροφή  έπληξε την Σάρα, η κόρη της έπασχε από μία ασθένεια που είναι γνωστή ως "marasmus", μια παιδική ασθένεια κατά την οποία το σώμα χάνει απότομα βάρος και στεγνώνει. Το βρέφος πέθανε στις 24 Ιουλίου. Η Sarah  ένιωσε πως γκρεμίστηκε ο κόσμος γύρω της  και  από αυτό το γεγονός  για κάποιο χρονικό διάστημα είχε φτάσει  στα όρια της τρέλας. Στο τέλος, σχεδόν μετά από μια δεκαετία μπόρεσε και επέστρεψε στον κανονικό εαυτό της, αλλά αυτή και ο William ποτέ δεν θα έκαναν άλλο παιδί.
Μετά από  καιρό η Σάρα επέστρεψε στην οικογένεια και το σπίτι της, αλλά μια άλλη τραγωδία χτύπησε την οικογένεια .Ο  William,  κληρονόμος της αυτοκρατορίας Winchester, άντρας της Sarah χτυπήθηκε με πνευμονική φυματίωση. Πέθανε στις 7 Μαρτίου, 1881. Ως αποτέλεσμα του θανάτου του, η Σάρα κληρονόμησε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια , ένα απίστευτο ποσό, ειδικά σε εκείνες τις ημέρες. Έλαβε επίσης το 48,9 τοις εκατό την εταιρία Winchester Repeating Arms και ένα εισόδημα περίπου 1.000 δολάρια την ημέρα, τα οποία δεν ήταν φορολογήσιμα  μέχρι το 1913.Αλλά με τα νέα πλούτη που είχε αποκτήσει δεν μπορούσε να ξεπεράσει τον πόνο της η Σάρα  ώστε να βγει από την βαθιά κατάθλιψη, δεν είχε χάσει μόνο  τον σύζυγό της, αλλά και το νεογέννητο παιδί της. Λίγο καιρό αργότερα, ένας φίλος της ,της προτείνει να μιλήσει με έναν Πνευματιστή  για τις απώλειες  των αγαπημένων προσώπων της ζωής της .
"Ο σύζυγός σας είναι εδώ,« το μέντιουμ της είπε και στη συνέχεια προχώρησε σε μια περιγραφή του Γουίλιαμ Winchester. "Λέει σε μένα να σας πω ότι υπάρχει μια κατάρα στην οικογένεια σας, που πήρε τη ζωή του  ίδιου και του παιδιού σας. Πολύ σύντομα θα σας πάρει και εσάς στον άλλο κόσμο . Πρόκειται για μια κατάρα που προέκυψε από το τρομερό όπλο που δημιουργήθηκε από την οικογένεια Winchester . Χιλιάδες άτομα έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτών των όπλων και τώρα τα πνεύματα αυτά ζητούν  εκδίκηση. "


 

Είπε στην Σάρα  τότε το πνεύμα του άνδρα της μέσω του μέντιουμ ότι πρέπει να πουλήσει την περιουσία της στο New Haven και να κατευθυνθεί προς τα δυτικά. Ότι θα την καθοδηγεί ο σύζυγό της και όταν βρει το νέο σπίτι της στη Δύση,  θα το αναγνωρίσει αμέσως. «Πρέπει να ξεκινήσει μια νέα ζωή», της είπε το μέντιουμ, «και να οικοδομήσει ένα σπίτι για τον εαυτό της και για τα πνεύματα που έχουν σκοτωθεί από αυτό το τρομερό όπλο. Ποτέ δεν θα πρέπει να σταματήσει η οικοδόμηση του σπιτιού. Αν συνεχίσετε να οικοδομείτε το σπίτι, θα ζήσετε. Αν  σταματήσετε θα πεθάνεται. "


Λίγο μετά την σεάνς, η Σάρα πούλησε το σπίτι της στο New Haven και με μια τεράστια περιουσία που είχε στη διάθεσή της, κινήθηκε δυτικά προς την Καλιφόρνια. Πίστευε ότι την καθοδηγεί το χέρι του νεκρού συζύγου της και εκείνη δεν σταμάτησε   να  ταξιδεύει μέχρι που έφτασε στην Santa Clara Valley το 1884. Εδώ, βρήκε ένα σπίτι υπό κατασκευή με 6 δωμάτια το οποίο άνηκε στον Δρ. Caldwell. Μπήκε σε διαπραγματεύσεις μαζί του και σύντομα τον έπεισε να πουλήσει το σπίτι  και τα 162 στρέμματα που αναπαύονται τριγύρω από αυτό. Απομάκρυνε οποιαδήποτε προηγούμενα σχέδια υπήρχαν για το σπίτι και άρχισαν να χτίζουν όπως είχε επιλέξει η ίδια. Η περιοχή εκεί γνώρισε μεγάλη ανάκαμψη πολλοί εργάτες  και  βιοτεχνίες  για τα επόμενα 36 χρόνια, έχτιζαν και ξαναέκτιζαν, αλλάζοντας και κατασκευάζοντας ένα  σπίτι  δίπλα στο άλλο. Κρατούσε 22 ξυλουργούς στο χώρο εργασίας, όλο το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Οι ήχοι από τα σφυριά και τα πριόνια ακουγόταν όλη την ημέρα και  όλη την νύχτα.
Καθώς το σπίτι αυξανόταν  περιελάμβανε 26 δωμάτια, τα βαγονάκια  πάνω σε μια σιδηροδρομική γραμμή   γύρω από το σπίτι μετέφεραν τα οικοδομικά υλικά και τα  έπιπλα. Το σπίτι αναπτυσσόταν ραγδαία και τα οικοδομικά σχέδια είχαν τελειώσει.  Κάθε πρωί συζητούσε η Σάρα με  τους εργοδηγούς  για τα νέα σχέδια του σπιτιού. Πάνω στο χέρι της σκιαγραφούσε κάθε μέρα το νέο σχέδιο, το έργο της ημέρας. Τα σχέδια ήταν πολύ συχνά χαοτικά, αλλά προέκυψε μια πρωτότυπη αρχιτεκτονική. Μερικές φορές όμως, δεν  λειτουργούσε με τον σωστό τρόπο στα αρχιτεκτονικά  σχέδια και σπάνια δεχόταν συμβουλές,  αλλά η  Σάρα είχε πάντα μια γρήγορη λύση. Εάν αυτό συνέβαινε και είχαν κτίσει ένα δωμάτιο λάθος βάσει όμως των σχεδίων της Σάρας τότε έκτιζαν πάλι ένα δωμάτιο γύρω από το ήδη υπάρχον.Καθώς οι ημέρες, οι εβδομάδες και μήνες περνούσαν, το σπίτι συνέχισε να αυξάνεται. Δωμάτια προστέθηκαν στις αίθουσες και στη συνέχεια μετατράπηκε  ολόκληρο, πόρτες ενώθηκαν με τα παράθυρα, τα πάνω επίπεδα μετατράπηκαν σε πύργους με κορυφές και τελικά αυξήθηκε σε ύψος επτά ορόφων. Στο εσωτερικό του σπιτιού, εγκαταστάθηκαν τρεις ανελκυστήρες και 47 τζάκια.
Υπήρχαν αμέτρητες σκάλες που οδηγούσαν στο πουθενά!!! Μια τυφλή καμινάδα που σταματάει πολύ πάνω από το ανώτατο όριο, ώστε να είναι εκτός σπιτιού. Ντουλάπες που άνοιγες και βρισκόσουν σε κενούς τοίχους!!! Πόρτες παγίδες που οδηγούσαν στο κενό!!! Διπλούς διαδρόμους!!! Φεγγίτες που βρίσκονταν ο ένας πάνω από τον άλλον!!! Μερικές πόρτες άνοιγαν και δεν υπήρχε πάτωμα, αν δεν πρόσεχες έπεφτες!!! και δεκάδες άλλες παραδοξότητες. Ακόμα και τα κάγκελα από τις  σκάλες εγκαταστάθηκαν ανάποδα από την μέσα πλευρά και πολλά από τα μπάνια είχαν γυάλινες πόρτες.
Επίσης  η Σάρα άρχισε από περιέργεια να παίζει με τον αριθμό "13". Σχεδόν όλα τα παράθυρα  περιείχαν  13 υαλοπίνακες από γυαλί!!! Σχεδόν κάθε δωμάτιο είχε 13 τοίχους!!! Το θερμοκήπιο είχε 13 τρούλους. Πολλά από τα ξύλινα δάπεδα από 13 τμήματα. Κάποια από τα δωμάτια είχαν 13 παράθυρα και κάθε σκάλα είχε 13 σκαλιά. Μια τέτοια σκάλα είχε κανονικά  42 σκαλιά , για να φτάνει από ένα χαμηλό επίπεδο στον επάνω όροφο μόνο με 13 σκαλιά,  άλλαξαν το ύψος και το πλάτος αλλά μόνο ένας ορειβάτης θα μπορούσε να σκαρφαλώσει σε αυτήν την σκάλα.
Ενώ όλα αυτά φαίνονται  τρελά σε εμάς, στην Σάρα έκανε μεγάλη  αίσθηση. Με αυτόν τον τρόπο, πίστευε πως θα μπορούσε να ελέγχει τα πνεύματα που ήρθαν στο σπίτι για κακό σκοπό, η για τους εκδικητικούς ανθρώπους που στην προηγούμενη ζωή τους είχαν σκοτωθεί από τα όπλα. Αυτοί οι κακοί άνδρες, που σκοτώθηκαν από τα Winchester τουφέκια, θα μπορούσαν να καταστρέψουν την ζωή της Sarah;
Το σπίτι είχε σχεδιαστεί σαν ένας λαβύρινθος που θα προκαλούσε σύγχυση και θα αποθάρρυνε τα κακά πνεύματα.
Το σπίτι συνέχισε να αυξάνεται και το 1906, είχε φθάσει  όλο, στο επιβλητικό ύψος των  επτά ορόφων για την εποχή εκείνη. Η Σάρα συνέχισε την κατασκευή, και την επέκταση, του σπιτιού, ένιωθε μεγάλη  μοναξιά και είχε πέσει σε μελαγχολία, η μοναδική επικοινωνία και παρέα που είχε ήταν οι εργάτες  και όσοι δούλευαν για το σπίτι και φυσικά τα πνεύματα.. Ειπώθηκε πως τις  άγρυπνες νύχτες, όταν δεν επικοινωνούσε  με τον κόσμο των πνευμάτων για τα σχέδια  του σπιτιού, η Σάρα  καθόταν και έπαιζε  πιάνο μέχρι τα ξημερώματα . Σύμφωνα με το μύθο, οι περαστικοί που άκουγαν την Σάρα να παίζει πιάνο κάθονταν απέξω και θαύμαζαν τις μελωδίες που έπαιζε παρά το γεγονός πως το πιάνο είχε 2 χαλασμένα κλειδιά και δεν έβγαζε τους καταλλήλους τόνους.
Το πιο τραγικό γεγονός που συνέβη στο σπίτι ήταν όταν χτύπησε ο μεγάλος σεισμός του Σαν Φρανσίσκο το 1906. Τα πάνω τμήματα από το  μέγαρο Winchester  είχαν πέσει και έγιναν ένας σορός ερειπίων. Οι τρεις τελευταίοι όροφοι του σπιτιού είχαν καταρρεύσει στον κήπο και ποτέ δεν θα μπορούσαν να αποκατασταθούν. Επιπλέον, το τζάκι που βρισκόταν στο δωμάτιο όπου κοιμόταν η Σάρα Winchester το βράδυ του σεισμού κατέρρευσε, μετατοπίζοντας το δωμάτιο παγιδεύοντας την  Σάρα μέσα. Είχε πιστέψει πως ο σεισμός ήταν σημάδι από τα πνεύματα, ότι ήταν έξαλλα πως  το σπίτι είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. Προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το σπίτι δεν θα τελειώσει, αποφάσισε να κατασκευαστούν άλλα 30 δωμάτια μπροστά από το αρχοντικό, ώστε η κατασκευή να μην είναι πλήρης - και επίσης, έλεγε πως τα πνεύματα που έπεσαν στην πλευρά του σπιτιού που κατέρρευσε θα παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα  μέσα για πάντα.
Για τους επόμενους μήνες, οι εργάτες δούλευαν για την αποκατάσταση των ζημιών που είχε υποστεί το σπίτι, αν και στην πραγματικότητα η τεράστια δομή του το κράτησε σε πολύ καλύτερη κατάσταση  από τα περισσότερα κτίρια της περιοχής τριγύρω.  Μόνο μερικά από τα δωμάτια είχαν πάθει άσχημη ζημιά , αν και είχε χάσει τα υψηλότερα πατώματα και πολλούς τρούλους και  πύργους που είχαν καταρρεύσει. Η επέκταση για το σπίτι άρχισε πάλι. 


Ο αριθμός των υπνοδωματίων αυξήθηκε από 15 σε 20 και στη συνέχεια σε 25. Καμινάδες εγκαταστάθηκαν σε πολλά σημεία , αν και περιέργως, δεν εξυπηρετούσαν κανένα σκοπό. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ίσως να είχαν προστεθεί, διότι κάποιες παλιές ιστορίες λένε πως τα φαντάσματα εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν μέσα από τις καμινάδες. Επίσης στο σπίτι τον τεραστίων διαστάσεων είχαν εγκατασταθεί μόνο δυο καθρέφτες , διότι η Σάρα πίστευε πως τα φαντάσματα φοβόντουσαν το είδωλο τους και αν κοιτούσαν τον καθρέφτη μπορεί να εγκλωβιζόντουσαν μέσα για πάντα.


Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1922, μετά από μια περίοδο διάσκεψης  με τα πνεύματα στο δωμάτιο όπου συνομιλούσε μαζί τους ,η Σάρα πήγε το βράδυ στην κρεβατοκάμαρά της για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή της πρώτες πρωινές ώρες, πέθανε στον ύπνο της στην ηλικία των 83ετων.   Άφησε το σπίτι στην ανιψιά της, Frances Marriot, η οποία είχε είδη πλέον το χειρισμό των επιχειρήσεων της Σάρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Επίσης ο λογαριασμός τραπέζης της Σάρας είχε λιγοστέψει δραματικά. Φήμες λένε  πως κάπου στο σπίτι ήταν κρυμμένος  σε ασφαλές μέρος ένας θησαυρός μια περιουσία σε κοσμήματα και σερβίτσια από χρυσό με τα οποία λένε, πως τα είχε η Σάρα για να δειπνεί με τα φαντάσματα. Οι συγγενείς της άνοιξαν όλα τα χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στο σπίτι, αλλά βρέθηκαν μόνο παλιά ρούχα, κάλτσες, αποκόμματα εφημερίδων σχετικά με την κόρης της και τον θάνατο του συζύγου της, μια κλειδαριά με τρίχες του μωρού, και ένα κοστούμι  μάλλινο και εσώρουχα. Δεν ανακαλύφθηκε  κανένα χρυσό σερβίτσιο ποτέ.

Τα έπιπλα, τα προσωπικά αντικείμενα και ότι είχε αξία και διακοσμητικά υλικά, αφαιρέθηκαν από το σπίτι και  πουλήθηκε σε μια ομάδα επενδυτών που σχεδίαζε να το χρησιμοποιήσει ως τουριστικό αξιοθέατο. Ένας από τους πρώτους που είδε το σπίτι, όταν άνοιξε για το κοινό ήταν ο Robert L. Ripley, ο οποίος έγραψε για το σπίτι στη δημοφιλή στήλη του "Believe it or Not."(Πιστέψτετο η όχι). 

Είχε δημοσιευθεί αρχικά πως υπήρχαν 148 δωμάτια, αλλά κάποια στιγμή επικράτησε σύγχυση κάθε φορά που μετρούσαν τα δωμάτια, υπήρχε ένα λιγότερο η ένα περισσότερο δωμάτιο. Το σπίτι ήταν τόσο μεγάλο και η διαμόρφωση του σε μπέρδευε σαν να βρισκόσουν σε λαβύρινθο, οι εργάτες χρειάστηκαν περισσότερο από έξι εβδομάδες για να πάρουν τα έπιπλα μέσα από το σπίτι, όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι εργάτες στο περιοδικό American Weekly, το 1928. Ήταν ένα σπίτι "όπου οι κάτω σκάλες δεν οδηγούσαν σε κάποιο υπόγειο αλλά ούτε οι σκάλες όπου φαινόταν να οδηγούν στη στέγη, δεν οδηγούσαν πουθενά." Τα δωμάτια του σπιτιού  υπολογίζονται ξανά και ξανά και  πέντε χρόνια αργότερα, εκτιμάται ότι  υπάρχουν 160 δωμάτια ..... αν και κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος.Σήμερα, το σπίτι έχει κηρυχθεί στην Καλιφόρνια ως ιστορικό ορόσημο και έχει καταχωρηθεί στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων ως «ένα μεγάλο κλασσικό σπίτι της εποχής εκείνης, μια παράξενη κατοικία με ένα άγνωστο αριθμό δωματίων."

 

Οι περισσότεροι λένε πως το σπίτι πλέον προστατεύετε από τα φαντάσματα που είχαν έρθει να μείνουν εκεί μετά από την πρόσκληση της Sarah Winchester. Το ερώτημα είναι όμως, είναι όντως στοιχειωμένο πραγματικά; Μερικοί θα έλεγαν ότι ίσως δεν υπήρχαν ποτέ φαντάσματα καθόλου .... ότι το αρχοντικό Winchester δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ¨προϊόν¨ που δημιούργησε μια εκκεντρική γυναίκα και πάρα πολύ πλούσια, όπου αυτός ο πλούτος βρισκόταν σε λάθος χέρια.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να αναφέρουμε το σπίτι αυτό ως ένα από τα "μεγαλύτερα στοιχειωμένα σπίτια στον κόσμο", με βάση του θρύλους που έχουν ακουστεί και μόνο. Αυτή είναι μια περίπτωση όπου πρέπει να τραβήξουμε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του ότι είναι ένα πραγματικό στοιχειωμένο σπίτι  .... ή ότι είναι μια ακόμη άλλη μεγάλη  ιστορία;


 Το Μέγαρο των Winchester είναι πραγματικά στοιχειωμένο; Θα πρέπει να αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του αν το επισκεφθεί , αν και μερικοί άνθρωποι έχουν ήδη αποφασίσει μέσα στο μυαλό τους.


Υπήρξαν μια σειρά από παράξενα και ανεξήγητα γεγονότα που αναφέρονταν για το σπίτι των Winchester για πολλά χρόνια και εξακολουθούν να αναφέρονται μέχρι σήμερα. Δεκάδες μέντιουμ έχουν επισκεφθεί το σπίτι με τα χρόνια και οι περισσότεροι είχαν πάει  πεπεισμένοι πως υπάρχουν πνεύματα στο σπίτι, ή ισχυρίζονται ότι είναι πλέον πεπεισμένοι, ότι τα πνεύματα περιπλανιούνται ακόμη μέσα στο σπίτι. Εκτός από το φάντασμα της Sarah Winchester, υπήρξαν και πολλές άλλες εμφανίσεις όλα αυτά τα χρόνια.


Στα χρόνια που το σπίτι είχε ανοίξει για το κοινό, οι υπάλληλοι και οι επισκέπτες έβλεπαν ασυνήθιστα πράγματα. Άκουγαν βήματα, πόρτες ανοιγόκλειναν!!! Άκουγαν  μυστηριώδεις φωνές!!! Παράθυρα που έκλειναν από μόνα τους με τόση δύναμη που θρυμματίζονταν!!! Κρύα δωμάτια και σημεία που έβλεπες τα χνώτα σου. Παράξενες δέσμες φωτός  εμφανίζονταν από το πουθενά!!! Πόμολα που γυρνούσαν από μόνα τους…. και μην ξεχνάμε τα αποτελέσματα των μέντιουμ οι οποίοι έχουν να αναφέρουν και τη δική τους έκθεση  των φαινομένων μέσα στο σπίτι.Προφανώς, αυτές είναι όλες οι τυποποιημένες αναφορές για το στοιχειωμένο σπίτι ... μήπως είναι όμως αυτές οι ιστορίες απλώς ευσεβείς πόθοι; Για να συνεχιστεί η  περίεργη ιστορία  της Σάρα Winchester με τα φαντάσματα;; Ή θα μπορούσαν οι ιστορίες να είναι αληθινές; Ήταν πραγματικά ένα σπίτι που χτίστηκε ως μνημείο για τους νεκρούς; Τα Φαντάσματα μπορεί να παραμονεύουν ακόμη στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του σπιτιού  της οικογενείας Winchester;;
Ίσως ναι αλλά δεν είναι μόνο εκεί, όλο και κάποιος στην ζωή μας θα μας έχει διηγηθεί μια ιστορία περιέργων φαινομένων φυσικών-μεταφυσικών και υπερφυσικών κτλπ.. τα οποία δεν θα ανήκουν για πάντα  στα ανεξήγητα διότι δεν υπήρξαν ποτέ ανεξήγητα. Κωνσταντίνος Φανουράκης  

Έρευνα

Πηγές

Ο.Ε.Α.Φ.