Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011

Τι κρύβεται στη Σελήνη;Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Η ‘Αντικαπνιστική Ιερά Εξέταση’, το μεγάλο κόλπο της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Ποια η Σχέση Της Ραδιενέργειας με την Αντικαπνιστική Εκστρατεία? Κάθε χρόνο, χιλιάδες γιατροί και μέλη της «Αντικαπνιστικής Ιεράς Εξέτασης», ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να διαιωνίσουν αυτό που αναμφίβολα είναι η πιο παραπλανητική –αν και πετυχημένη – κοινωνική απάτη στην ιστορία.

Με την ενθάρρυνση των περισσοτέρων δυτικών κυβερνήσεων, Οργουελικοί Λομπίστες, καταδιώκουν τους καπνιστές με φανατικό ζήλο, ο οποίος επισκιάζει εντελώς την πανωλεθρία της ποτοαπαγόρευσης, η οποία ξεκίνησε το 1919 και διήρκεσε μέχρι το 1933.

© Joe Vialls. 16 July 2003

© foto Fabrian Perez

© μετάφραση Aliki Stefanou

Σήμερα κοιτάζουμε πίσω στην Αμερικανική απαγόρευση με δικαιολογημένη έκπληξη.Είναι πράγματι αλήθεια ότι, ένα ολόκληρο έθνος παραδόθηκε στην άρνηση μιας μπύρας ή ενός ουίσκι από μία μικρή ομάδα φανατικών θρησκόληπτων, παρά την παντελή έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων ότι το αλκοόλ προκαλεί βλάβη στον άνθρωπο, εκτός αν καταναλώνεται σε αστρονομικές ποσότητες. Δυστυχώς, η ασφάλεια από την κατανάλωση του οινοπνεύματος, δεν ήταν αυτό που πραγματικά ενδιέφερε τους φανατικούς.
Ο πραγματικός τους σκοπός ήταν και είναι ο έλεγχος πάνω στους ανθρώπους

Οι Αμερικανοί ήταν εμφανώς «αμαρτωλοί» που απολάμβαναν μερικά αλκοολούχα ποτά και , οι πουριτανοί μεσολάβησαν για λογαριασμό του Θεού ώστε να τους κάνουν όλους να αισθανθούν άθλιοι. Αν και δεν υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο αλκοόλ και τον καπνό, η ιστορία της αμερικανικής απαγόρευσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε, πως
ένας μικρός αριθμός φανατικών κατάφερε να ελέγξει τη συμπεριφορά
και τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σήμερα, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους καπνιστές, αν και αυτή τη φορά το θέμα είναι στα χέρια των «Κυβερνητικών Φανατικών» καθώς και άσχετων γιατρών και, όχι στα χέρια φανατικών θρησκόληπτων.

Ορισμένες κυβερνήσεις, γνωρίζουν ότι οι οι προηγούμενες ενέργειές τους είναι άμεσα υπεύθυνες για την πρόκληση των περισσοτέρων από τους καρκίνους του πνεύμονα και του δέρματος στον κόσμο σήμερα, οπότε φθάνουν στα άκρα ώστε να αποποιηθούν τις ηθικές και οικονομικές ευθύνες τους και αντ’ αυτών, να κατηγορήσουν τα τσιγάρα.

Όπως θα δούμε παρακάτω,
τα οργανικά προϊόντα καπνού, δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν
και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούμε δικαιολογημένα να ισχυριστούμε ότι,
είναι εκπληκτικοί προστάτες της υγείας.
Δεν έχουν όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως το ίδιο πρόβλημα.
Η Ιαπωνία και η Ελλάδα, έχουν το παγκοσμίως υψηλότερο ποσοστό ενηλίκων καπνιστών αλλά, τη χαμηλότερη εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα.
Σε αντίθεση με αυτό, Αμερική, Αυστραλία, Ρωσία και μερικά νησιά του Νοτίου Ειρηνικού, έχουν το χαμηλότερο αριθμό ενηλίκων καπνιστών στον κόσμο αλλά, την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Αυτό, είναι το υπ’ αριθμόν ένα στοιχείο για τη διαλεύκανση αυτού του παραλόγου αλλά καλά οχυρωμένου ψέματος της δυτικής ιατρικής ότι, «το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα».

Η πρώτη Ευρωπαϊκή επαφή με τον καπνό ήταν το 1492, όταν ο Κολόμβος και ο συνάδελφός του εξερευνητής Rodriguo de Jerez, είδαν τους ιθαγενείς της Κούβας να καπνίζουν. Την ίδια ακριβώς μέρα, ο de Jerez πήρε την πρώτη του ρουφηξιά και το βρήκε πολύ χαλαρωτικό, όπως ακριβώς τον είχαν διαβεβαιώσει οι ντόπιοι.

Αυτή ήταν μια σημαντική ευκαιρία, διότι ο de Jerez ανακάλυψε αυτό που Κουβανοί και αυτόχθονες Αμερικανοί γνώριζαν εδώ και αιώνες:
Ότι ο καπνός των πούρων και των τσιγάρων,
δεν είναι μόνο χαλαρωτικός
αλλά θεραπεύει τον βήχα και άλλες μικρές ασθένειες.
Όταν ο de Jerez επέστρεψε σπίτι του, άναψε περήφανα ένα πούρο στο δρόμο και αμέσως συνελήφθη και φυλακίστηκε για 3 χρόνια από τη φρικτή Ιερά Εξέταση. Ο de Jerez έγινε το πρώτο θύμα του αντί-καπνιστικού λόμπι. Σε λιγότερο από έναν αιώνα, το κάπνισμα έγινε μία αποδεκτή και απολαυστική συνήθεια σε όλη την Ευρώπη, με χιλιάδες τόνους καπνού να εισάγονται από αποικίες, ώστε να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση. Ένας αυξανόμενος αριθμός συγγραφέων, εξήρε τον καπνό ως «πανάκεια για τα δεινά της ανθρωπότητας».

Η Έκρηξη Της Πρώτης Πυρηνικής Βόμβας ( Νέο Μεξικό 16/7/1945 )

Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, σχεδόν ένα στα δύο άτομα κάπνιζε, αλλά η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα παρέμενε τόσο χαμηλή, που ήταν σχεδόν μη μετρήσιμη. Τότε κάτι εξαιρετικό συνέβη στις 16 Ιουλίου του 1945: ένα τρομακτικό κατακλυσμιαίο γεγονός, που θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει τις δυτικές κυβερνήσεις, να νοθεύσουν την αντίληψη περί καπνίσματος για πάντα.


Ο K. Greisen θυμάται:

Όταν η ένταση του φωτός μειώθηκε, κράτησα μακριά το γυαλί και κοίταξα προς το μανιτάρι που είχε σχηματίσει ο καπνός. Τότε κάποιος φώναξε ότι έπρεπε να παρατηρήσουμε το ωστικό κύμα που ταξίδευε κατά μήκος του εδάφους. Αυτό που εμφανίστηκε, ήταν μία φωτισμένη κυκλική περιοχή κοντά στο έδαφος, η οποία σιγά-σιγά απλωνόταν προς το μέρος μας. Είχε κίτρινο χρώμα. Η μονιμότητα του σύννεφου του καπνού ήταν κάτι που με εξέπληξε. Μετά την πρώτη γρήγορη έκρηξη, το κάτω μέρος του νέφους φάνηκε να λαμβάνει ένα σταθερό σχήμα και να παραμένει ακίνητο και κρεμασμένο στον αέρα. Το πάνω μέρος στο μεταξύ, συνέχισε να υψώνεται,ώστε μετά από μερικά λεπτά να είναι 5 μίλια ψηλό. Αργά, δημιούργησε ένα τεθλασμένο σχήμα λόγο της μεταβαλλόμενης ταχύτητας του ανέμου σε διαφορετικά ύψη. Ο καπνός καθώς ανέβαινε, είχε διαπεράσει ένα σύννεφο και φάνηκε να παραμένει εντελώς ανεπηρέαστος απ’ αυτό.]
Αυτό, ήταν το περιβόητο Trinity Test, το πρώτο βρώμικο πυρηνικό όπλο που εξερράγη στην ατμόσφαιρα. Μία μπάλα έξι κιλών πλουτωνίου, συμπιεσμένη με εκρηκτικούς φακούς. Η Trinity εξερράγη πάνω από το Νέο Μεξικό, με δύναμη ίση με 20.000 τόνους tnt. Μέσα σε δευτερόλεπτα, τα δισεκατομμύρια θανατηφόρα ραδιενεργά σωματίδια απορροφήθηκαν στην ατμόσφαιρα, σε ένα ύψος 6 μιλίων, όπου τα υψηλής ταχύτητας αέρια ρεύματα, τα κυκλοφορήσαν πολύ μακριά.

Η Αμερικανική κυβέρνηση η οποία γνώριζε εκ των προτέρων για τη ραδιενέργεια, ήξερε πολύ καλά τη θανατηφόρα της δράση στους ανθρώπους, αλλά στα τυφλά και χωρίς περιστροφές, διέταξε τη δοκιμή με πλήρη αδιαφορία για τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, επρόκειτο για ενοχή βαρείας αμέλειας αλλά αυτό δεν ενδιέφερε καθόλου την κυβέρνηση. Αργά η γρήγορα, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα έβρισκε κάποιον «ένοχο» για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που υπέστησαν οι πολίτες είτε τοπικά είτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Εάν ένα μόνο μικροσκοπικό ραδιενεργό σωματίδιο πέσει πάνω στο δέρμα μας, παθαίνουμε καρκίνο του δέρματος. Αν εισπνεύσουμε ένα τέτοιο ίδιο σωματίδιο, τότε ο θάνατος από καρκίνο του πνεύμονα είναι αναπόφευκτος, εκτός αν τυγχάνει να είμαστε καπνιστές. Το στερεό ραδιενεργό μικροσκοπικό σωματίδιο, θάβεται βαθιά στον πνευμονικό ιστό, κυριεύει εντελώς τα περιορισμένα αποθέματα του οργανισμού σε βιταμίνη Β17 και προκαλεί ανεξέλεγκτο και καλπάζον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Πώς μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι, τα ραδιενεργά σωματίδια προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα κάθε φορά που κάποιος εκτίθεται σε αυτά?

Για τους πραγματικούς γιατρούς, σε αντίθεση με τους ιατρικούς τσαρλατάνους και τους προπαγανδιστές των κυβερνήσεων, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Για οποιαδήποτε θεωρία, προκειμένου να γίνει επιστημονικά αποδεκτή, πρέπει πρώτα να αποδειχθεί σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές οι οποίες είναι αποδεκτές από τους επιστήμονες παγκοσμίως. Πρώτα, πρέπει να απομονωθεί το ραδιενεργό σωματίδιο και μετά να χρησιμοποιηθεί σε ελεγχόμενα εργαστηριακά πειράματα ώστε να παραχθεί το απαιτούμενο αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα «ο καρκίνος του πνεύμονα στα θηλαστικά»…

Οι επιστήμονες, έχουν αδίστακτα θυσιάσει δεκάδες χιλιάδες ποντίκια και αρουραίους όλα αυτά τα χρόνια, αναγκάζοντάς τα εσκεμμένα σε υποχρεωτική επαγωγή ραδιενεργού υλικού στους πνεύμονές τους. Τα τεκμηριωμένα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων είναι ταυτόσημα:

Όποιο ποντίκι ή αρουραίος κάνει «σύμβαση» με καρκίνο του πνεύμονα, τότε κάθε ποντίκι ή αρουραίος πεθαίνει.

Η θεωρία έτσι, έχει μετατραπεί σε άκαμπτο επιστημονικό γεγονός, κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες. Ο ύποπτος παράγοντας (ραδιενεργό υλικό), προκάλεσε το διεκδικούμενο αποτέλεσμα (καρκίνος του πνεύμονα), όταν το εισέπνευσαν τα θηλαστικά.

Εδώ Και Χρόνια Αναπνέουμε Ραδιενέργεια.

Το συνολικό μέγεθος του κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα στους ανθρώπους από ατμοσφαιρικό ραδιενεργό νέφος, δε μπορεί να προσδιορισθεί. Στη Ρωσία, τη Βρετανία και την Αμερική, τον Αύγουστο του 1963 έγιναν δοκιμές, όπου πάνω από 4.200 κιλά πλουτωνίου απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα.
Ξέρουμε ήδη ότι, ένα μικρογραμμάριο εισπνεόμενου πλουτωνίου προκαλεί μόνιμο καρκίνο του πνεύμονα, οπότε ξέρουμε ότι κάποιες «φιλικά προσκείμενες στον άνθρωπο κυβερνήσεις», απελευθέρωσαν 4,2 δισεκατομμύρια θανατηφόρες δόσεις ραδιενεργών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία έχουν τουλάχιστον 50.000 χρόνια ζωής…

Τρομακτικό? Δυστυχώς σε λίγο γίνεται χειρότερο.

Το πλουτώνιο που αναφέραμε, υπάρχει στο πυρηνικό όπλο πριν από τη δοκιμή αλλά, με μεγάλη διαφορά, ο μεγαλύτερος αριθμός ραδιενεργών σωματιδίων, είναι αυτός που προέρχεται από το χώμα ή την σκόνη που απορροφάται από το έδαφος και ακτινοβολημένα ταξιδεύουν κάθετα μέσα από την μπάλα φωτιάς του όπλου. Τα σωματίδια αυτά, σχηματίζουν το μεγαλύτερο μέρος του «καπνού» που βλέπουμε σε κάθε φωτογραφία πυρηνικής έκρηξης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκετοί τόνοι ραδιενεργού υλικού απορροφούνται και μεταφέρονται αλλά, ας φανούμε συντηρητικοί και ας ισχυριστούμε ότι, απορροφούνται μόνο 1.000 κιλά σε κάθε πυρηνική δοκιμή.

Πριν υπάρξει απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, σε Ρωσία, Βρετανία και Αμερική, είχαν διεξαχθεί 711 πυρηνικές δοκιμές, δημιουργώντας έτσι 711.000 κιλά θανατηφόρων ραδιενεργών σωματιδίων, στα οποία πρέπει να προστεθούν και τα 4.200 κιλά από τα όπλα, για ένα μεικτό συντηρητικό σύνολο 715.200 κιλών.
Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο θανατηφόρες δόσεις ανά χιλιόγραμμο, που σημαίνει ότι οι αρμόδιες κυβερνήσεις, μόλυναν την ατμόσφαιρα με πάνω από 715 δισεκατομμύρια τέτοιες δόσεις, αρκετές να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα ή του δέρματος, 117 φορές σε κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί του πλανήτη!

Πριν ρωτήσετε, σας απαντώ πως, ΟΧΙ, τα ραδιενεργά σωματίδια δεν εξαφανίζονται έτσι απλά. Τουλάχιστον όχι σ’ αυτή τη ζωή, ή τη ζωή των παιδιών μας και των εγγονιών μας.
Με ένα μέσο όρο ζωής 50.000 χρόνων,
αυτά τα αμέτρητα τρισεκατομμύρια θανατηφόρων κυβερνητο-κατασκευασμένων
ραδιενεργών σωματιδίων, είναι μαζί μας για πάντα,
Κυκλοφορώντας σε όλο τον κόσμο μέσω δυνατών αερίων ρευμάτων, αυτά τα σωματίδια εγκαθίστανται απρογραμμάτιστα οπουδήποτε αν και, σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, σε απόσταση μερικών χιλιάδων μιλίων από τα σημεία των δοκιμών. Ένας απλός άνεμος, είναι αρκετός για να τα αναδεύσει και να δημιουργήσει κίνδυνο για όσους ζουν στα περίχωρα.

Colpo Grosso!

Δώδεκα χρόνια μετά το κατακλυσμιαίο Trinity Test, στις δυτικές κυβερνήσεις ήταν πλέον εμφανές ότι, η κατάσταση ήταν απολύτως εκτός ελέγχου. Μία μελέτη του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου το 1957, έδειξε ότι:
Οι παγκόσμιοι θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα, ήταν πάνω από διπλάσιοι κατά την περίοδο 1945 έως 1955, αν και καμία εξήγηση δεν προτάθηκε.
Κατά την ίδια περίοδο των 10 ετών, οι θάνατοι από καρκίνο στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τριπλασιάστηκαν.
Μέχρι το τέλος των επισήμων ατμοσφαιρικών δοκιμών το 1963, τα κρούσματα καρκίνου του πνεύμονα στα νησιά του Ειρηνικού ήταν πενταπλάσια από αυτά του 1945.

Εφόσον λοιπόν κατέστρεψαν το περιβάλλον για 50.000 χρόνια, ήρθε η ώρα για τις κυβερνήσεις να αρχίσουν «δυνατή αντιπερισπαστική δράση»

Πώς θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι δημιουργούν στον εαυτό τους καρκίνο του πνεύμονα και είναι ένοχοι για παράδειγμα ότι, αυτό-προκαλούν κάποια βλάβη, για την οποία η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να κατηγορηθεί ή να μηνυθεί?

Η μόνη φανερή ουσία την οποία ο άνθρωπος εισπνέει στους πνεύμονες του,
εκτός από τον αέρα, ήταν ο καπνός του τσιγάρου.
Έτσι, ο άγριος κυβερνητικός διωγμός κατά του καπνίσματος τέθηκε σε λειτουργία.
Πλημμελώς αρμόδιοι ιατρικοί «ερευνητές», βρέθηκαν ξαφνικά να κατακλύζονται από μαζικές κυβερνητικές δωρεές, οι οποίες σκόπευαν στο να επιτευχθεί το ίδιο τελικό αποτέλεσμα:

«Αποδείξτε ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα.»

Πραγματικοί επιστήμονες (ειδικά κάποιοι αξιόλογοι πυρηνικοί φυσικοί) μειδίασαν με τις πρώτες αξιολύπητες προσπάθειες του νεοσύστατου λόμπυ κατά του καπνίσματος. Οι ντεμέκ ερευνητές, προσκλήθηκαν να αποδείξουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, κάτω από τους ίδιους ακριβώς άκαμπτους επιστημονικούς κανόνες, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για να αποδειχθεί ότι, τα ραδιενεργά σωματίδια προκαλούν καρκίνο του πνεύμονα στα θηλαστικά.

Θυμηθείτε ότι, για να γίνει οποιαδήποτε θεωρία αποδεκτή επιστημονικά, πρέπει πρώτα να αποδειχθεί σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές οι οποίες είναι αποδεκτές από τους επιστήμονες παγκοσμίως.

Πρώτα, ο ύποπτος παράγοντας (το κάπνισμα) πρέπει να απομονωθεί, μετά να χρησιμοποιηθεί σε κατάλληλα ελεγχόμενα εργαστηριακά πειράματα για να δημιουργήσουν το ισχυριζόμενο αποτέλεσμα, για παράδειγμα καρκίνος του πνεύμονα στα θηλαστικά.

Η Αλήθεια

Παρά την έκθεση δεκάδων χιλιάδων ιδιαιτέρως ευάλωτων ποντικιών και αρουραίων, στο ισοδύναμο των 200 τσιγάρων ημερησίως επί χρόνια, η «ιατρική επιστήμη» δεν κατάφερε ούτε μία φορά να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα σε κανένα ποντίκι ή αρουραίο.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Επί 40 και πλέον χρόνια, χιλιάδες γιατροί εσκεμμένα μας λένε ψέματα.

Οι πραγματικοί επιστήμονες, έπιασαν τους ημι-επιστήμονες από το λαιμό διότι, συνδυάζοντας το πείραμα των θανατηφόρων ραδιενεργών σωματιδίων με το ‘καλοήθες’ πείραμα για τον καπνό, αποδείχθηκε οριστικά ότι,

Το κάπνισμα δε μπορεί σε καμία περίπτωση να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα.
Επιπλέον, σε ένα μεγάλο ‘τυχαίο’ πείραμα το οποίο δεν τους επιτράπηκε ποτέ να δημοσιοποιήσουν, οι πραγματικοί επιστήμονες απέδειξαν με εντυπωσιακή καθαρότητα ότι,

Το κάπνισμα συμβάλλει στην προστασία κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Όλα τα ποντίκια και οι αρουραίοι, χρησιμοποιήθηκαν μία φορά στο συγκεκριμένο πείραμα και μετά καταστράφηκαν. Με αυτόν τον τρόπο, οι ερευνητές εξασφαλίζουν ότι, τα αποτελέσματα οποιασδήποτε ουσίας είναι υπό δοκιμή, δεν μπορούν να ‘μολυνθούν’ κατά λάθος από τα πραγματικά ή φανταστικά αποτελέσματα κάποιας άλλης ουσίας.
Τότε, μια μέρα ως διά μαγείας, μερικές χιλιάδες ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα για το κάπνισμα, ‘τυχαία’ βρέθηκαν στο πείραμα με τα ραδιενεργά σωματίδια, το οποίο στο παρελθόν είχε σκοτώσει όλα τα ποντίκια της δοκιμής. Αυτή τη φορά όμως, εντελώς αντίθετα από κάθε πιθανότητα, το 60% των ποντικιών του πειράματος για το κάπνισμα, επέζησαν από την έκθεση στα ραδιενεργά σωματίδια. Η μόνη μεταβλητή, ήταν η προηγούμενη έκθεσή τους σε άφθονες ποσότητες καπνού του τσιγάρου…

Η κυβερνητική πίεση εφαρμόστηκε αμέσως και τα στοιχεία αποσιωπήθηκαν αλλά, αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάνει τους πραγματικούς επιστήμονες να σωπάσουν. Με ειρωνεία, ο καθηγητής Schrauzer, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας των Βιο-ανόργανων Χημικών, κατέθεσε ενώπιον Αμερικανικής επιτροπής του Κογκρέσου το 1982 ότι:
είναι γνωστό εδώ και καιρό στους επιστήμονες πως
συγκεκριμένα συστατικά του καπνού,
δρουν ως αντί-καρκινικοί παράγοντες σε δοκιμές σε ζώα.
Συνεχίζοντας είπε πως,
όταν γνωστές καρκινογόνες ουσίες εφαρμοστούν στα ζώα,
η εφαρμογή των συστατικών του καπνού του τσιγάρου τις αντιμετωπίζει.

Ο καθηγητής Schrauzer δε σταμάτησε εκεί.Κατέθεσε ενόρκως στην επιτροπή οτι:
αποδείχθηκε πως, κανένα συστατικό του καπνού των τσιγάρων
δεν προκαλεί στους ανθρώπους καρκίνο του πνεύμονα
και πρόσθεσε:
κανείς δεν ήταν σε θέση να προκαλέσει στα πειραματόζωα
καρκίνο του πνεύμονα από το κάπνισμα.
Ήταν μια εύστοχη απάντηση σε ένα αρκετά πολύπλοκο πρόβλημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η σκληρή αλήθεια οδήγησε την κυβέρνηση και τους ντεμέκ ιατρικούς ερευνητές σε έναν παροξυσμό οργής. Μέχρι το 1982, είχαν αρχίσει να πιστεύουν τη γελοία προπαγάνδα τους και δεν θα επέτρεπαν να φιμωθούν από τα επιφανή μέλη του επιστημονικού κατεστημένου. Εντελώς ξαφνικά, έριξαν το φταίξιμο σε άλλα «μυστικά» συστατικά που οι καπνοβιομηχανίες βάζουν στα τσιγάρα. «ναι, αυτό πρέπει να είναι!» μουρμούριζαν έως ότου αρκετοί επιστήμονες πήραν τηλέφωνο και τους επεσήμαναν ότι, και αυτά τα «μυστικά συστατικά είχαν συμπεριληφθεί στα πειράματα με τα ποντίκια, άρα, επίσης είχε αποδειχθεί ότι δεν είναι ικανά να προκαλέσουν καρκίνο του πνεύμονα.

Τα πράγματα ήταν απελπιστικά για την κυβέρνηση και την ιατρική κοινότητα συνολικά. Δεδομένου ότι, η χρηματοδότηση της αντικαπνιστικής εκστρατείας είχε ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’60, δεκάδες χιλιάδες ιατροί που πέρασαν από την ιατρική σχολή, είχαν διδαχθεί ότι, το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα. Οι περισσότεροι πίστεψαν στο ψέμα αλλά, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται ρωγμές στο ‘δημιούργημα’.

Ακόμη και οι πιο βλάκες γιατροί, δε μπορούσαν να συσχετίσουν τα στοιχεία και, όταν έθεταν ερωτήσεις, η απάντηση ήταν: «Μην κάνετε ηλίθιες ερωτήσεις. Το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα!».

Φράση, που μετατράπηκε σε δόγμα, με σχεδόν τυφλή θρησκευτική πίστη, ως υποκατάστατο της απόδειξης. Ακόμα και η τυφλή πίστη όμως χρειάζεται ένα σύστημα θετικής ενίσχυσης, το οποίο σε αυτή την περίπτωση ήταν οι διαφημιστικές εταιρίες και τα μέσα ενημέρωσης. Ξαφνικά, οι τηλεοπτικές οθόνες είχαν πλημμυρίσει με εικόνες των τρομερά μαυρισμένων πνευμόνων του καπνιστή. Με το συνοδευτικό μάντρα ότι θα πεθάνει μέσα σε φοβερή αγωνία αν δεν το κόψει τώρα. Φυσικά, όλα αυτά ήταν αξιοθρήνητα σκουπίδια.

Στο νεκροτομείο, οι πνεύμονες ενός καπνιστή και οι πνεύμονες ενός μη καπνιστή, έχουν το ίδιο ακριβώς ροζ χρώμα και, ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ένας παθολόγος να σας πει αν είστε καπνιστής ή όχι, είναι αν βρει λεκέδες από νικοτίνη στα δάχτυλά σας, ή αν βρει ένα πακέτο τσιγάρα στην τσέπη σας, ή αν κάποιος συγγενής σας του το παραδεχθεί εμπιστευτικά.

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν, πώς ακριβώς αυτά τα εργαστηριακά ποντίκια ήταν προστατευμένα από τα θανατηφόρα ραδιενεργά σωματίδια και, ακόμη περισσότερο, διερωτώνται, γιατί τα στοιχεία δείχνουν οτι,
πεθαίνουν πολλοί περισσότεροι μη καπνιστές από καρκίνο του πνεύμονα, απ’ ότι καπνιστές.

Ο καθηγητής Sterling του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Καναδά, είναι ίσως πιο κοντά στην αλήθεια, χρησιμοποιώντας ερευνητικές εργασίες για να αιτιολογήσει οτι,
το κάπνισμα προάγει το σχηματισμό ενός λεπτού στρώματος βλεννογόνων στους πνεύμονες,
το οποίο σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα που
εμποδίζει τα καρκινογόνα σωματίδια να εισέλθουν στον ιστό των πνευμόνων.

Αυτό πιθανώς, είναι ότι υπάρχει πιο κοντά στην αλήθεια σήμερα και το οποίο έχει πραγματικά επιστημονικό νόημα.

Αν ένας καπνιστής, εισπνεύσει θανατηφόρα ραδιενεργά σωματίδια,

αυτά αρχικά θα παγιδευτούν από το βλεννογόνο στρώμα
και στη συνέχεια θα αποβληθούν από το σώμα πριν μπορέσουν να εισέλθουν στον ιστό.


Το Κάπνισμα Κάνει Καλό?

..η αντικαπνιστική εκστρατεία και οι οδηγίες για βελτίωση της διατροφής, δόθηκαν στους απαχθέντες από τους Γκρίζους εξωγήινους που τότε θεωρούνταν “καλοκάγαθοι” ήταν στην πραγματικότητα, λόγω της επιρροής των Ερπετοειδών εξωγήινων, και ΟΧΙ επειδή έτρεφαν φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά γιατί τους ενδιέφερε η σωστή διατροφή των πηγών τροφής τους! Με άλλα λόγια, είναι ακριβώς όπως όταν οι άνθρωποι βάζουν τα γουρούνια ή τις αγελάδες σε πρόγραμμα θρέψης με καλαμπόκι, για μια χρονική περίοδο, ακριβώς λίγο πριν τα σφάξουν! Δεν αρέσκονται να τρώνε κόσμο που καταναλώνει χημικά, τρόφιμα-σκουπίδια, ή που καπνίζουν τσιγάρα!

Agenda 21, να ξέρεις

Να ξέρεις τι σε περιμένει ΜΕΤΑ τον s510, που ήδη εφαρμόζεται. Η Agenda 21 σε περιμένει! Άντε και ζωή σ’ ελόγου μας ! Ξέρω πως σε εντυπωσίασε ο κώδικας Alimentarius που από τέλος του Απρίλη 2011, θα ισχύει κι εδώ αυτόματα, λόγω του ότι δεν μάζεψε η Ελλάδα, τις απαιτούμενες υπογραφές για να μην ισχύσει. Ετοιμάσου τότε εκτός από το να παπαγαλίζεις με έμφαση για κάτι που δεν γνωρίζεις, να τρως ακτινοβολημένα (sic εκδοχή του Ραδιενεργού) μαρούλια, μήλα, φρούτα, λαχανικά, όσπρια όλα πλέον θα περνούν από ραδιενεργή ακτινοβολία. Για το καλό σου; Δεν νομίζω! Γάλατα, τυριά, παϊδάκια, μπριζολάκια, και όλα αυτά τα σκουπίδια που σου επέβαλαν να βάζεις στο σώμα σου, λέγοντας σου πως είναι τροφή.

Τέρμα τα βότανα, οι βιταμίνες, τα πρόσθετα διατροφής και τα Βιολογικά τρόφιμα !

Η Ιατρική Βρίσκεται Σε Αδιέξοδο

Όλοι οι άνθρωποι έχουν την τάση να αντιστέκονται στις αλλαγές και στις καινοτομίες καταναλώνοντας για αυτό ένα πολύ μεγάλο μέρος από την ενέργειά τους. Αυτό είναι γνωστό από παλιά. Ισχύει για όλους και ακόμη περισσότερο για τους επιστήμονες, που δεν θα μπορέσουν ποτέ να αποδεχθούν τις νέες θεωρίες, επειδή αυτές θα αντιπροσωπεύουν πάντα απώλεια ισχύος, χρήματος και γοήτρου για εκείνους που αποτελούν το επιστημονικό κατεστημένο. «Είναι ευκολότερο να διασπασθεί ένα άτομο από το να αλλάξει μια πεποίθηση» έλεγε ο Αϊνστάιν, και είχε δίκιο.

Η Νέα Ιατρική Του Ryke Geerd Hamer

ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειών. Στην περίπτωση αυτού του γιατρού, μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε για νόμους, αφού οι επαληθεύσεις που έγιναν από τον ίδιο και από άλλους ερευνητές και θεραπευτές έδειξαν ότι όλοι ισχύουν στις 100% των περιπτώσεων, πράγμα το οποίο δεν είχε ποτέ συμβεί έως τότε στην ιστορία της ιατρικής. Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Ryke Geerd Hamer είναι ο εξής:

«Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε.

Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια».

Διάβασε κι άλλα σχετικά με την φύση των ασθενειών, πως τις προκαλούν σκόπιμα και πως αυτές ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ. Δεν το λέω ΜΌΝΟ εγώ (προσωπική εμπειρία και παρατήρηση χρόνων) οι γιατροί το λένε, είναι αυτοί που τους έχουν διώξει από τον επίσημο ιατρικό (δολοφονικό) σύλλογο. Είναι γνωστό πως από τα ιατρικά λάθη πεθαίνουν κάθε χρόνο περισσότεροι άνθρωποι παρά από οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Καρκίνος Μαστού και η Ροζ Κορδέλα Άλλη Μια Απάτη

Ροζ καρδούλες και ροζ κορδέλες, Πολύ ροζ που όμως παραπέμπει σε σκάνδαλο στο χρώμα του χρήματος… ! Το άρθρο είναι τεράστιο αλλά το σύμπτυξα, μπορείς μόνος σου να ψάξεις περισσότερα στοιχεία. Ερεύνησε και τους συνδέσμους. Σε αυτό το άρθρο το χρώμα θα είναι το ροζ. Ο Dr. Samuel Epstein καθηγητής στο University of Illinois School of Public Health δήλωσε:

«Έχετε μια εταιρεία που είναι υποπροϊόν ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές καρκινογόνων χημικών, ελέγχουν την θεραπεία του καρκίνου του μαστού, ελέγχουν την χημείο-πρόληψη (μελέτες), και τώρα ελέγχουν την καρκινική θεραπεία σε έντεκα κέντρα και θα συνταγολογούν τα δικά τους φάρμακα.»

Καρκίνος: Φλέβα Χρυσού

…για τις Φαρμακοβιομηχανίες. Τα ετήσια κέρδη των φαρμακευτικών ανέρχονται σε πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ότι πιο κερδοφόρο υπάρχει στον κλάδο του εμπορίου με τη διαφορά – σε σύγκριση με άλλα είδη – ότι, είναι νόμιμα και απολύτως απαραίτητα για τη δημόσια υγεία, έχοντας φυσικά τις ευχές των αναρμόδιων «αρμοδίων» που τους παρέχουν άδεια κυκλοφορίας των «αγαθών» που παρασκευάζουν. Και στην τελική, δεν έγινε και τίποτε αν το όλο σύστημα βασίζεται στο: « ο θάνατός σου, η ζωή μου».


http://miastala.com
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Ένας αστεροειδής πρόκειται να πλησιάσει τη Γη, σε μικρή απόσταση στις 2 Ιουνίου αλλά οι επιστήμονες της NASA βεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να αποτελέσει απειλή για τη Γη. Πρόκειται να για τον αστεροειδή 2009BD ο οποίος παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στις 16 Ιανουαρίου του 2009.

Ο αστεροειδής πρόκειται να περάσει από τη Γη σε απόσταση 0,9 ld (lunar distances) όπου ld είναι η απόσταση που χωρίζει τη Γη από τη Σελήνη ήτοι κάπου 380.000 χλμ. στη μέση τιμή της. Έτσι υπολογίζεται πως ο 2009BD θα διέλθει σε μια απόσταση 342.000 χλμ. τιμή εξαιρετικά μικρή βάσει των δεδομένων του διαστήματος, ή με άλλα λόγια θα περάσει εσωτερικά της τροχιάς της Σελήνης γύρω από τη Γη.

Αν και η NASA όπως αναφέρθηκε επεσήμανε πως η τροχιά του αστεροειδούς αυτού δεν πρόκειται να διασταυρωθεί σε κανένα σημείο της με τη Γη, εντούτοις δεν παρέλειψαν, -άραγε για πιο λόγο- να αναφέρουν τι θα γινόταν ένα αυτός ο αστεροειδής έπεφτε τελικά στον πλανήτη μας. Έτσι στην περίπτωση που ο 2009BD ο οποίος έχει περίπου 10 μέτρα μέγιστο πλάτος, είχε πορεία σύγκρουσης με τη Γη, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας τεράστιας έκρηξης στην ατμόσφαιρά της ισχύος πολλών μεγατόνων, και η οποία θα ήταν εν δυνάμει ζημιογόνος αν όχι θανατηφόρος σε αποστάσεις 10 με 20 χλμ. σε κάθε διεύθυνση ειδικά εάν αυτή γινόταν πάνω από πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Όπως αναφέρεται σχετικά δύο αστεροειδείς πέρασαν σε ανάλογη απόσταση στις 8 Σεπτεμβρίου του 2010, ενώ τον Απρίλιο του 2010 ένας άλλος αστεροειδής με μέγεθος περίπου αυτό ενός γηπέδου τένις πλησίασε τη Γη σε απόσταση όσο και η Σελήνη. Ο τελευταίος όμως αστεροειδής ο οποίος πέρασε μέσα από την τροχιά της Σελήνης ήταν ο 2009 JL2 μεγέθους μεταξύ 17 και 37 μέτρων το Μάιο του 2009.

Πάντως και σύμφωνα με τον Clark Chapman αστροφυσικό στο Ινστιτούτο Boulder του Κολοράντο, υπάρχει πιθανότητα 50% για ένα σώμα μεγέθους 30 μέτρων περίπου να καταλήξει στη Γη, κάθε αιώνα.

Αν και ο 2009BD μπορεί για τη NASA να μην αποτελεί πρόβλημα, το ερχόμενο Φθινόπωρο προμηνύεται να είναι «θερμό» από αστρονομικής πλευράς, καθώς ένας κομήτης και δύο τουλάχιστον αστεροειδείς πρόκειται να περάσουν κοντά στη Γη, χωρίς όμως ευτυχώς με πορεία σύγκρουσης.

Παρόλα αυτά το μεγάλο ερωτηματικό είναι ένας εκ των τριών, ο επονομαζόμενος Elenin. Περισσότερα όμως για τον Elenin καθώς και πλήρη ενημέρωση για τα περίεργα δεδομένα που «φέρνει» μαζί του θα έχετε σύντομα από το defencenet.defencenet.gr

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Το ανατολικότερο νησί της Μεσογείου, η Κύπρος, βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και κοντά στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αυτό το γεγονός κάνει την θέση της, μια από τις σημαντικότερες γεωστρατηγικές θέσεις στο πλανήτη.
Κάτι που το παραδέχονται από την αγγλική κυβέρνηση, με βάση τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας το 1996, του Μάικλ Πορτίλο όπου χαρακτήρισε τις αγγλικές βάσεις στην Κύπρο ως εθνικό κεφάλιαο για τη Αγγλία λόγω της θέσης της και από τον αγγλικό στρατό χαρακτηρίζοντας τη βάση του Ακρωτηρίου ως την πιο σημαντική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο αγγλικός στρατός κατέχει στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο, κατάλοιπα της αποικιοκρατίας ή vestiges of colonialism, όρος των Ηνωμένων Εθνών όπου απαγορεύει τα λεγόμενα κυριαρχικά δικαιώματα πρώην αποικιοκρατικών δυνάμεων σε πρώην αποικίες.
Οι Άγγλοι, με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης το 1960, διατηρεί το 3 % του κυπριακού εδάφους υπό μορφή στρατιωτικών βάσεων σε διάφορα σημεία του νησιού και πιο συγκεκριμένα :
στρατιωτική βάση στη Δεκέλεια ( κοντά στη Λάρνακα )
αεροπορική βάση στο Ακρώτηρι και την επιστάθμια Επισκοπής
στρατιωτική βάση για λειτουργία ραντάρ στην κορυφή του Τροόδους
μικρό τμήμα του αεροδρομίου Λευκωσίας που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη
χρησή εδάφους στο Εθνικό Πάρκο Ακάμα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων
Η βάση στο Ακρωτήρι Λεμεσού, είναι η πιο σημαντική βάση των Άγγλων στο νησί και βρίσκεται στις γεωγραφικές συντεταγμένες 34 37 N, 32 58 E. Εκεί υπάρχουν οι εγκαταστάσεις του HAARP, αεροπορική βάση που υποστήριζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τόσο στο Αφγανιστάν, τόσο στο Ιράκ. Δικαίως ο χαρακτηρισμός στο οποίο έχει αποδοθεί στην Κύπρο ως το χερσαίο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ.
Επίσης από την αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου διαχειρίζονται το πρόγραμμα αεροψεκασμών της ατμόσφαιρας με βαρέα μέταλλα, όπως αλουμίνιο ή βάριο (chemtrails).
HAARP
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις εγκατάστασεις του συστήματος HAARP στην Κύπρο και συγκρίνονται με αντίστοιχες εγκατάστασεις HAARP στην Αλάσκα.
HF Ionosonde Antenna


Διακρίνουνται δύο ονομαζομένες Pluto, ύψους 96 μέτρων και πλάτους 200 μέτρων η μεγάλη και ύψους 58 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων η πιο μικρή. Η λειτουργία αυτών των αντέννων είναι η συλλογή των ανακλωμένων κυμάτων προς τη Γη και λόγω ότι οι χρησιμοποιούμενες συχνότητες είναι σχετικά χαμηλές είναι τεράστιων διαστάσεων και υψηλού κόστους.


I.R.I - Ionospheric Research Instrument
Το I.R.I αποτελείται από RHF transmitters, λειτουργία τους είναι να στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλών συχνοτήτων στην ιονόσφαιρα ή στα νέφη δημιουργούμενα από chemtrails. Στο σύστημα του ΗΑΑRP στην Αλάσκα υπάρχουν 360 κεραίες τέτοιου τύπου, στο δε σύστημα στη Κύπρο είναι άγνωστος ο αριθμός τους, όπως και η ισχύς τους
Οι κεραίες του HAARP στην αγγλική βάση Ακρωτηρίου στη Λεμεσό άρχισαν να λειτουργούν από το τέλος του 1993 σε πειραματικό στάδιο. Εως το 2001 το σύστημα μπήκε σε πλήρη λειτουργία κάτι που οδήγησε τον αγγλικό στρατό να αναβαθμίσει το σύστημα με την δεύτερη τεράστια HF Ionosonde Antenna, ύψους 96 μέτρων και πλάτους 200 μέτρων.
Τη εν λόγω αντέννα οι Άγγλοι τη εγκατέστησαν στο υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού διπλά από τη μικρότερη αντέννα του ίδιου τύπου καταλαμβάνοντας συνολική έκταση 13 εκταρίων. Πριν εγκαταστήσουν την αντένα αυτή, οι κυβερνήσεις της Αγγλίας, μέσω της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Λευκωσία και η κυβέρνηση της Κύπρου συμφώνησαν στις 28 Αυγούστου του 2001 να διενεργήσουν από κοινού επιδημιολογικές μελέτες για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους κάτοικους της γύρω περιοχής ( το κοντινότερο χωρίο απέχει 800 μέτρα από τις κεραίες του HAARP ) και να χειριστούν από κοινού τα περιβαλλοντικά θέματα.
Η Αγγλία ανάθεσε μονομερώς, από τις 17 μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2001, τη διεξαγωγή της περιβαλλοντικής μελέτης στο αγγλικό ινστιτούτο Ι.Ε.Μ.Α ( Institute of Enviromental Management and Assessment) και το κλιμάκιο του απαρτιζόταν από δύο εμπειρογνώμονες, ένα Άγγλο και ένα Καναδό.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, δήλωσε τη διαφωνία του για τους εμπειρογνώμονες που ορίστηκαν από τους Άγγλους, αφού υπήρχε η αντίληψη από τις συμφωνίες ότι τη μελέτη θα τη πραγματοποιούσε « μια σεβαστή, ανεξάρτητη, διαφανής και διεθνής ομάδα γνωστών εμπειρογνωμόνων με σχετική πείρα ».
Οι Άγγλοι χωρίς να τηρήσουν τα συμφωνημένα της 28ης Αυγούστου 2001, δημοσιεύουν την απόφαση τους ότι στις 11 Ιουνίου 2002 θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση της αντέννας.
Ο Υπουργός Εξωτερικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών πληροφόρηθηκαν από τις αρχές των βρετανικών βάσεων για την απόφαση τους αλλά την πληροφορία την απέκρυψαν από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος που εξέταζε το θέμα με την εγκατάσταση της γιγαντοκεραίας από τους Άγγλους !! (πρακτικά Κυπριακής Βουλής 20/06/2002 )
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος ενημέρωθηκε για την απόφαση της εγκατάστασης της αντέννας από τον τύπο και από τους κατοίκους της περιοχής. Φαίνεται ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση σαμπόταρε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για τη εξέταση της σχεδιαζόμενης προς εγκατάστασης κεραίας.
Η Κυπριακή Βουλή μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος κατήγγειλε την αυθαιρεσία των Άγγλων και τη στάση της κυβέρνησης σε συνεδρίες της στις 12/07/2001 και 20/06/2002.
Παραθέτουμε απόσπασματα από τα πρακτικά της Κυπριακής Βουλής, συνεδρίες στις 12/07/2001 και 20/06/2002 με θέμα : « Η σχεδιαζόμενη από τους Βρετανούς εγκατάσταση κεραίων στην Αλυκή Λεμεσού και οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των πολιτών »
12/07/2001

ΨΗΦΙΣΜΑ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας,
Εκφράζοντας σοβαρή ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη από τους Βρετανούς εγκατάσταση νέας κεραίας στην Αλυκή Ακρωτηρίου και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και εργαζομένων,
λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και τα προκαταρκτικά πορίσματα των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Άμυνας και Υγείας,
θεωρώντας την περιοχή του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου και ιδιαίτερα το χώρο στον οποίο προγραμματίζεται η εγκατάσταση της νέας κεραίας των Βρετανών εξέχουσας περιβαλλοντικής σημασίας για την Κύπρο και για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,
εκτιμώντας ότι η εγκατάσταση της νέας κεραίας θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου και θα προκαλέσει σοβαρές ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο οικοσύστημα της περιοχής, στη χλωρίδα, την πανίδα και στην πτηνοπανίδα,
υποστηρίζοντας ότι η υγεία των κατοίκων της περιοχής και οι πιθανές επιπτώσεις της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης της κεραίας σ’ αυτήν από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια είναι πρωταρχικής σημασίας,
επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι οποιασδήποτε εγκατάστασης κεραίας πρέπει να προηγηθεί επιστημονικά τεκμηριωμένη και αντικειμενική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων,
Ο μ ό φ ω ν α
Καλεί την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αναστείλει κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση εγκατάστασης της κεραίας, η οποία θα πρέπει απαραιτήτως να τύχει της προηγούμενης συγκατάθεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και τη Βουλή των Κοινοτήτων της χώρας να ενεργήσει προς την ίδια κατεύθυνση.
Καλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να μη συναινέσει στην έναρξη των εργασιών εγκατάστασης της κεραίας πριν από τη διενέργεια των πιο πάνω μελετών.
Εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του σώματος να προβεί σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τους κοινοβουλευτικούς οργανισμούς, το Βρετανικό Κοινοβούλιο και όπου αλλού θεωρεί χρήσιμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των σωμάτων αυτών για αποτροπή της υπό αναφορά βρετανικής ενέργειας.
Απόσπασμα από τη συνεδρία στις 20/06/2002
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, έχοντας ενώπιόν της τα πιο πάνω δεδομένα, δηλώνει τα ακόλουθα:
Θεωρεί αυθαίρετη και απαράδεκτη την ενέργεια των βρετανικών αρχών να προχωρήσουν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία στην αυθαίρετη εξαγγελία της τελεσίδικης απόφασής τους για την εγκατάσταση της κεραίας στον υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού. Οι Βρετανοί έχουν εξαγγείλει την απόφαση για υλοποίηση των σχεδίων τους χωρίς προηγουμένως να υλοποιηθούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες υπήρξε δέσμευση στην κοινή δήλωση της 28ης Αυγούστου 2001 μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστίας. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι οι Βρετανοί εξήγγειλαν την απόφασή τους χωρίς:
να διαμορφωθεί το τελικό πρωτόκολλο διεξαγωγής ιατρικής επιδημιολογικής μελέτης στην περιοχή για τους κατοίκους της περιοχής,
να τεθεί σε εφαρμογή το κοινό πρόγραμμα για την παρακολούθηση των κινήσεων των πουλιών στην περιοχή και για τις επιπτώσεις στη θνησιμότητά τους, οι οποίες οφείλονται στις κεραίες,
να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ένταξη του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου στον κατάλογο υγροβιότοπων διεθνούς σημασίας, με βάση τη Συνθήκη Ramsar του 1971. Σημειώνεται μάλιστα ότι στην πρόταση των βρετανικών βάσεων προς τη γραμματεία της Ramsar δεν έχει περιληφθεί ο χώρος όπου υπάρχει πρόθεση να εγκατασταθεί η νέα κεραία,
να ολοκληρωθεί το διαχειριστικό σχέδιο για την προστασία της Αλυκής Ακρωτηρίου, περιλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας πλήρους προστατευμένης ζώνης στην περιοχή της αλυκής.
Πέρα από τα πιο πάνω που περιλαμβάνονται στην κοινή δήλωση των δύο πλευρών και τα οποία με την ενέργεια των Βρετανών παραγνωρίζονται πλήρως, η επιτροπή θεωρεί ότι η συμπληρωματική μελέτη επανεξέτασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε άλλο παρά θα έπρεπε, λογικά, να οδηγεί στην απόφαση για εγκατάσταση της κεραίας. Πρώτον, γιατί με βάση την ίδια τη μελέτη θεωρείται ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί για σκοπούς διεξαγωγής της έρευνας είναι ελλιπή και άρα η απόφαση είναι πρόωρη, και, δεύτερον, γιατί επισημαίνονται σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το προγραμματιζόμενο έργο.
Ο χαρακτηρισμός της ενέργειας των Βρετανών ως αυθαίρετης ενισχύεται και από το γεγονός ότι ούτε τυπικά δεν υπήρξε από μέρους τους ο στοιχειώδης σεβασμός προς την πλευρά μας και προς την κοινή δήλωση με βάση την οποία θα έπρεπε το αποτέλεσμα της περιβαλλοντικής μελέτης να εξεταστεί από κοινού από τις δύο πλευρές. Αντίθετα προέβησαν στην εξαγγελία της απόφασής τους, ενόσω, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της 11ης Ιουνίου, η μελέτη αυτή εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Συμπερασματικά, λοιπόν, για την επιτροπή προκύπτει ότι οι Βρετανοί δεν αντάλλαξαν ούτε καν απόψεις με τις αρχές της Δημοκρατίας για το θέμα.
Πέρα από τα πιο πάνω, η επιτροπή σημειώνει ότι οι Βρετανοί δεν ενημέρωσαν ή δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε συνεννόηση με τους κατοίκους της περιοχής, όπως θα επέβαλλε η καλή βούληση, η δεοντολογία, αλλά και το πνεύμα της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης.
Σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης η πλειοψηφία της επιτροπής θεωρεί ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε τη δέουσα αποφασιστικότητα ούτε άσκησε την κριτική που θα αναμενόταν στην τόσο αυθαίρετη ενέργεια των Βρετανών, η οποία σαφώς παραβιάζει το πνεύμα, αλλά και το γράμμα της κοινής δήλωσης των δύο πλευρών.
Η πλειοψηφία της επιτροπής θεωρεί ότι η ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε στις 11 Ιουνίου 2002 από το Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί μια στεγνή παράθεση γεγονότων χωρίς να γίνεται καμιά προσπάθεια να καταγγελθεί η παραβίαση των συμφωνηθέντων και η αυθαιρεσία των Βρετανών. Η πλειοψηφία της επιτροπής πιστεύει ότι, εκτός από όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η κυπριακή κυβέρνηση θα έπρεπε να αντιδράσει τουλάχιστο για το γεγονός ότι, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει αξιολογήσει ακόμα τη μελέτη, οι Βρετανοί έχουν προχωρήσει στην εξαγγελία της απόφασής τους.
Η πλειοψηφία της επιτροπής σημειώνει επίσης ότι η κυβέρνηση παρέλειψε να ενημερώσει την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος για τις τελευταίες εξελίξεις, με αποτέλεσμα η τελευταία να πληροφορείται μέσω του τύπου τα τεκταινόμενα. Εκτός από την αποστολή της έκθεσης των εμπειρογνωμόνων η επιτροπή θα ανέμενε περαιτέρω ενημέρωση από την κυβέρνηση, πράγμα το οποίο επανειλημμένα έχει ζητήσει, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να την ενημερώνει.
Τα μέλη της επιτροπής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, διαφωνώντας με την πιο πάνω θέση της πλειοψηφίας της επιτροπής σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών, δήλωσαν ότι η θέση αυτή δεν τεκμηριώνεται από τα γεγονότα.
Το μέλος της επιτροπής βουλευτής των ΕΔΗ κ. Ανδρούλα Βασιλείου, διαφωνώντας επίσης με τη θέση της πλειοψηφίας της επιτροπής σε σχέση με τη στάση της κυβέρνησης, δήλωσε ότι θα έπρεπε να είχε κληθεί ενώπιον της επιτροπής ο Υπουργός Εξωτερικών εκ νέου για να την ενημερώσει πάνω στα πραγματικά γεγονότα, όπως ήταν και η εισήγησή της.
Υποβάλλοντας την πιο πάνω συμπληρωματική έκθεσή της προς το σώμα, η επιτροπή με μοναδικό γνώμονά της την ανάγκη προστασίας μιας περιοχής με σημαντική περιβαλλοντική αξία, που δεν αποτελεί προσωπικό απόκτημα των Κυπρίων αλλά κληροδότημα για όλη την ανθρωπότητα, και επιθυμώντας επίσης να προστατεύσει την υγεία και να διασφαλίσει την ευημερία των κατοίκων της περιοχής καλεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων να υιοθετήσει σχετικό ψήφισμα, με στόχο την ανάκληση της απαράδεκτης και αυθαίρετης απόφασης των Βρετανών να προχωρήσουν στην εγκατάσταση της κεραίας στην Αλυκή Ακρωτηρίου.
Ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης στη συνεδρία στις 20/06/2002 δήλωσε τα εξής :

«....Νομίζω ότι, εάν αυτές οι αντένες, που χρησιμοποιούνται ούτε ξέρω για ποιο σκοπό... Άλλοι λένε για κατασκοπευτικούς λόγους. ένας Βρετανός που μου έχει γράψει μου έστειλε στοιχεία που λένε ότι πιθανό να χρησιμοποιούνται και για ένα ειδικό ηλεκτρομαγνητικό πόλεμο. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι γίνονται εδώ και χρόνια μελέτες του ανθρώπινου μυαλού και του τρόπου σκέψης μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Μου ανέφερε μάλιστα ότι με την έκθεση σε συγκεκριμένες συχνότητες μπορεί να προκληθεί παράνοια, μπορεί να προκληθεί μανία, μπορεί να προκληθεί τάση προς αυτοκτονία και διάφορα άλλα πράγματα. Και μου είπε ότι ήδη η Αμερική ιδιαίτερα από το 1960 με το σύστημα “Πανδώρα”, η Ρωσία από το 1970 με το σύστημα “Woodpecker” και η Αμερική σήμερα με το σύστημα “Haarp” κάνουν πειράματα με τα οποία μπορούν, εκθέτοντας πληθυσμούς σε συγκεκριμένες συχνότητες, να επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται ή μάχονται, μπορούν να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα σε πληθυσμούς και μπορούν να επηρεάσουν το ηθικό των στρατιωτικών. Δε γνωρίζω αν αυτά μπορούν να γίνουν, αλλά γίνονται ήδη και πειραματίζονται με τέτοια ηλεκτρομαγνητικά όπλα οι μεγάλες δυνάμεις...»
Οι Άγγλοι προχώρησαν στην εγκατάσταση της κεραίας και στην αναβάθμιση του συστήματος HAARP με τις ευλογίες της Κυπριακής Κυβέρνησης...

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
Όσο για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής, απλά επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους με την επιδημιολογική έρευνα που διεξήγαγε το το Τμήμα Ογκολογίας και Ιατρικής Φυσικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, τον Ιούνιο του 2005 σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι οι κάτοικοι του Ακρωτηρίου και Ασώματου, που είναι στις κεραίες των Βρετανών, έχουν αυξημένα συμπτώματα από ημικρανίες, πονοκεφάλους, ζαλάδες και κατάθλιψη. Επίσης στο χωριό Ασώματος υπάρχει αύξηση σε καρδιόπαθειες και άσθμα, ενώ στο Ακρωτήρι υπάρχει πολύ ψηλότερο ποσοστό συναισθηματικού άγχους. Η μελέτη αναγνωρίζει, επίσης, ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τα νευρολογικά συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι ζουν κοντά στις αντένες.
Σημειώνεται ότι στις Πάνω Κυβίδες η ακτινοβολία μετρήθηκε σε επίπεδα 0,001volt /m, ενώ στο Ακρωτήρι 0,57volt/m και στον Ασώματο 0,46volt/m (δηλαδή 500-600 φορές παραπάνω).
Όσο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ανεπανόρθωτες. Οι Άγγλοι με την κατασκευή του συστήματος HAARP κατάστρεψαν τον υγροβιότοπο της Αλυκής Λεμεσού στο Ακρωτήρι. Εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών σε στοιχεία του στην επιτροπή σχετικά με την περιβαλλοντική σημασία του υγροβιότοπου Ακρωτηρίου, και ιδιαίτερα λόγω της γεωγραφικής του θέσης,βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους οκτώ μεγαλύτερους μεταναστευτικούς διαδρόμους των πουλιών από Ευρώπη και Ασία προς Αφρική και αντίστροφα και αποτελεί ένα από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους στη Μέση Ανατολή.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;
Τα δεδομένα άλλαξαν και αυτό πρώτα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι μας. Οι επιπτώσεις στη υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής και η καταστροφή του υγροβιότοπου είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου από τις προεκτάσεις που παίρνει η ύπαρξη ενός τέτοιου υπερόπλου στη Κύπρο. Οι δυνατότητες ενός τέτοιου όπλου καθιστούν αδυνάτη την Κυπριακή κυβέρνηση να προστατεύσει τους κατοίκους της αλλά και την εθνική της ασφάλεια.
Αν δούμε το θέμα ρεαλιστικά οι Άγγλοι δεν έχουν καμιά διάθεση να αποχωρήσουν από το νησί, έτσι και αλλιώς κανείς δεν τους πιέζει. Ας επικεντρωθούμε στην απομάκρυνση αυτού του όπλου . Ο ΟΗΕ απαγορεύει την κατοχή και χρήση τέτοιων όπλων.. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για το σύστημα HAARP στην Κύπρο αλλά και σε όλα τα ΗΑΑRP του κόσμου, που συνεχώς αυξάνονται..
enouranois.gr
Σάββατο, 23 Απριλίου 2011Ένα από τα κυρίαρχα δόγματα του Χριστιανισμού είναι εκείνο της «Ανάστασης του Ιησού». Από τους πιστούς θεωρείται ως η μεγαλύτερη απόδειξη για την θεϊκή φύση του Χριστού. Η ιστορική αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Από τα αρχαία κείμενα πληροφορούμαστε, ότι στο σύνολο τους οι αρχαίες θρησκείες πίστευαν σε θεούς που είχαν πεθάνει και στη συνέχεια αναστηθεί.Ο Πλούταρχος, αναφέρει:«Οι Φρύγες, επίσης, που πίστευαν ότι ο θεός κοιμάται τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι είναι ξυπνητός, έκαναν βακχικές τελετές προς τιμήν του, τον χειμώνα τους κατευνασμούς και το καλοκαίρι τις ανεγέρσεις. Οι Παφλαγόνες, τέλος, ισχυρίζονται ότι τον χειμώνα είναι ο θεός δεμένος και φυλακισμένος, ενώ την άνοιξη κινείται και ελευθερώνεται»

(Πλούταρχος, Ηθικά, «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 378E).


Που οφειλόταν, άραγε αυτή η πανάρχαια πεποίθηση ότι ο θεός αναγεννιέται την Άνοιξη; Ο Πλούταρχος, το αποδίδει στην ίδια την φύση της εποχής:


«Η ίδια η εποχή υποβάλλει τη σκέψη πως η κατήφεια οφείλεται στην εξαφάνιση των καρπών, τους οποίους οι παλιοί δεν θεωρούσαν βέβαια θεούς, αλλά δώρα των θεών αναγκαία και μεγάλα για να μη ζούμε σαν τα άγρια θηρία. Την εποχή, λοιπόν, που έβλεπαν από τη μια τους καρπούς να εξαφανίζονται εντελώς από τα δέντρα και να λείπουν, ενώ, από την άλλη, οι ίδιοι τους φύτευαν με πολλή δυσκολία και μεγάλα προβλήματα ξύνοντας τη γη με τα χέρια και με τα χέρια καλύπτοντάς τους πάλι, βάζοντας τους εκεί, χωρίς να ξέρουν, αν θα εμφανιστούν ξανά, έκαναν πράγματα παρόμοια με εκείνα που κάνουν όσοι θάβουν τους νεκρούς και τους πενθούν. Έπειτα, όπως εμείς λέμε γι’ αυτόν που αγοράζει τα βιβλία του Πλάτωνα ότι αγοράζει Πλάτωνα και όποιον παρουσιάζει τα ποιήματα του Μενάνδρου ότι παίζει Μένανδρο, έτσι κι εκείνοι δεν δίσταζαν να ονομάσουν τα δώρα και τα έργα των θεών με τα ονόματα των θεών, τιμώντας τα, επειδή τους ήταν αναγκαία, και λατρεύοντάς τα.


Οι επόμενοι όμως, απαίδευτοι και αμαθείς, τα παραλάμβαναν, κατ’ αντιστροφή απέδιδαν τα παθήματα των καρπών στους θεούς και δεν αποκαλούσαν μόνον, αλλά και πίστευαν, την εμφάνιση και την εξαφάνιση των αναγκαίων καρπών ως γέννηση και θάνατο των θεών, γεμίζοντας έτσι το μυαλό τους με άτοπες, αυθαίρετες και συγκεχυμένες δοξασίες, μολονότι έβλεπαν καθαρά το άτοπο και τον παραλογισμό. Ο Ξενοφάνης, λοιπόν, ο Κολοφώνιος έθεσε ως αρχή στους Αιγυπτίους, αν τους θεωρούν θεούς, να μην τους θρηνούν και, αν πάλι τους θρηνούν, να μην τους πιστεύουν για θεούς… αλλά ότι είναι γελοίο να τους θρηνούν και συνάμα να προσεύχονται στους καρπούς (σαν σε θεούς) να ξαναφανούν πάλι και να ωριμάσουν για χάρη τους, ώστε να τους καταναλώσουν πάλι και να τους θρηνούν. (71) Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, αλλά θρηνούν τους καρπούς και προσεύχονται στους θεούς, που τους γεννούν και τους δωρίζουν, να δημιουργήσουν πάλι άλλους καινούριους και να τους κάνουν να φυτρώσουν στη θέση εκείνων που χάθηκαν. Για τούτο πολύ σωστά λένε οι φιλόσοφοι πως όσοι δεν ασκούνται να καταλάβουν σωστά τις λέξεις, χρησιμοποιούν λανθασμένα τα πράγματα»
(Πλούταρχος, Ηθικά, «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 379A έως C).

Ο Πλούταρχος, λοιπόν, υποστηρίζει, ότι η ανάσταση του θεού συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης ύστερα από τον χειμερινό της λήθαργο.


Ο Μανίλιος μας πληροφορεί, ότι τα άστρα που θεωρούνταν και θεοί, όταν έδυαν και χάνονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα έκαναν τους απλούς ανθρώπους να πιστεύουν, ότι ο θεός (άστρο) ήταν νεκρός. Κατά την επιτολή του άστρου, έλεγαν, ότι ο θεός με τον οποίον ταυτιζόταν είχε αναστηθεί ή είχε γεννηθεί :


«Οι άνθρωποι κοίταζαν την εξωτερική εμφάνιση της δημιουργίας δίχως να την καταλαβαίνουν. με κατάπληξη έβλεπαν το καινούργιο φως του σύμπαντος. Μερικές φορές θρηνούσαν επειδή πίστευαν πως το είχαν χάσει. ύστερα πάλι χαίρονταν επειδή τα άστρα έμοιαζαν να ξαναγεννιούνται [ακολουθεί αβέβαιο κείμενο]»

(Μανίλιος, «Αστρονομικόν», 1.25-112).Το ίδιο ίσχυε και με τις τελετές του αστέρα Σείριου. Το άστρο αυτό ταυτιζόταν από τους Αιγυπτίους με τον Όσιρι και από τους Έλληνες με τον Διόνυσο. Επίσης, το ίδιο το ταύτιζαν οι Αιγύπτιοι με την Ίσιδα και οι Έλληνες με την Αθηνά. Τις πληροφορίες αυτές μας διασώζει ο Πλούταρχος στο «Περί Ίσιδος και Οσίριδος».

Σήμερα ξέρουμε, ότι στις 24 Ιουλίου κατά την επιτολή του Σείριου στην Αθήνα γιορταζόταν η γέννηση της θεάς Αθηνάς και το άστρο αυτό ευθυγραμμιζόταν με τον σηκό του Παρθενώνα της Ακρόπολης των Αθηνών.

Επίσης, τόσο οι Αιγύπτιοι όσο και οι Έλληνες, πίστευαν, ότι ο Όσιρις – Διόνυσος είχε πεθάνει και στην συνέχεια αναστηθεί:

«Συν τοις άλλοις, οι μύθοι για τους Τιτάνες και τα λεγόμενα Νυκτέλια έχουν αντιστοιχίες με το διαμελισμό του Οσίριδος, την ανάσταση και την αναγέννηση του. Το ίδιο και τα περί της ταφής, γιατί όπως οι Αιγύπτιοι, σύμφωνα με όσα ήδη έχουν λεχθεί, δείχνουν σε πολλά σημεία φέρετρα του Οσίριδος, έτσι και οι κάτοικοι των Δελφών πιστεύουν ότι τα λείψανα του Διονύσου απόκεινται στην πόλη τους…»

(Πλούταρχος, Ηθικά, «Περί Ίσιδος και Οσίριδος», 364F)
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν, ότι κάθε άνθρωπος αποτελείται από το Νοητό (θεϊκό στοιχείο) και από την Ύλη. Το πρώτο, για λόγους που δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούν εδώ, έπρεπε να αφυπνισθεί. Η διαδικασία αυτή, αφύπνισης του εσωτερικού θείου, συμβολιζόταν μέσα από τα μυστήρια και τις τελετές της ανάστασης. Η αναγέννηση του Θείου, ήταν πρωτίστως μία εσωτερική νίκη του ανθρώπου η οποία εξελισσόταν στην οδό που στο τέλος τον ένωνε με το Θείον. Ο κοσμικός άνθρωπος για να το πετύχει αυτό, πρέπει να εναρμονιστεί (Νοητό – Ύλη) με τρόπο ανάλογο του σύμπαντος. Ο Πλάτων, λέει σχετικά:

«Η σωστή φροντίδα για όλα τα πράγματα είναι μία και μοναδική: να προσφέρεις στο καθένα τις οικείες τροφές και κινήσεις. Οικείες όμως και συγγενείς κινήσεις για το θεϊκό στοιχείο που υπάρχει μέσα μας είναι οι σκέψεις και οι περιφορές του σύμπαντος. Αυτές πρέπει να ακολουθούμε όλοι. Και τους δικούς μας κύκλους, που διαστρεβλώθηκαν κατά την γέννηση μας, πρέπει να τους επαναφέρουμε στην ορθή τροχιά μαθαίνοντας την αρμονία και την ομαλή περιφορά του σύμπαντος. Έτσι θα εξομοιώσουμε τη νόηση μας με το αντικείμενο της – ομοιότητα σύμφωνη με την πρωταρχική της φύση. Και με την εξομοίωση αυτή θα κατακτήσουμε την προδιαγεγραμμένη άριστη ζωή, έχοντας εκπληρώσει τον σκοπό που έθεσαν και θα συνεχίσουν να θέτουν πάντα στους ανθρώπους οι θεοί»

(Πλάτων, «Τίμαιος», 90c).Αλλά και στην περσική θρησκεία, ο Ζωροάστρης πέθανε και αναστήθηκε:
«Ο Πλάτωνας αναφέρει ότι αυτός ο Ζωροάστρης, δώδεκα μέρες μετά τον θάνατο του, όταν είχε ήδη τοποθετηθεί πάνω στην πυρά, ξαναγύρισε στην ζωή…»(Κλήμης, «Στρωματείς», Βιβλίο Πέμπτο, σελ 711).
Στέφανος Μυτιληναίος