Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2009


Είναι δαιμονικά όντα, που κατά τη λαϊκή αντίληψη, έρχονται στη γη και ενοχλούν κατά τις νύχτες τους ανθρώπους, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα θεοφάνεια.

Οι καλικαντζαραίοι, έρχονται από κάτω από τη γη, όπου ολόκληρο το χρόνο, προσπαθούν με τσεκούρι, πριόνια κ.λ.π. να κόψουν το δέντρο που βαστάει τη γη. Κόβουν, κόβουν μέχρι που έχει μείνει πολύ λίγο ακόμα, αλλά τότε έρχονται τα Χριστούγεννα και λένε "χάιστε να πάμε πάνω στη γη και θα πέσει μοναχό του". Ανεβαίνουν λοιπόν πάνω στη γη και τα θεοφάνεια που γυρίζουν, βλέπουν το δέντρο ολάκερο, ακέραιο, άκοπο. Και πάλι κόβουν και πάλι έρχονται τα Χριστούγεννα, και όλο απ' την αρχή.

Καθένας από τους καλικαντζαραίους έχει κι από ένα κουσούρι: Κουτσοί, στραβοί, μονόματοι, μονοπόδαροι, στραβοπόδαροι, στραβοχέρηδες, ξεπλατισμένοι, Κοντολογής, όλα τα κουσούρια τα βρίσκεις πάνω τους.

Επίσης, μεταξύ τους είναι διχόγνωμοι, φιλόνεικοι και έτσι δεν μπορούν να κάνουν μέχρι το τέλος καμιά δουλειά κι όλα τα αφήνουν στη μέση, γι' αυτό δεν μπορούν να κάνουν κακό και στους ανθρώπους, αν και έχουν μεγάλη επιθυμία. Οι καλικάντζαροι είναι μαυριδεροί, με κόκκινα μάτια, τραγίσια πόδια, χέρια σαν της μαϊμούς και με τριχωτό όλο τους το σώμα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, έρχονται απ' έξω απ' το χωριό και περιμένουν να σμίξει η μέρα με τη νύχτα για να μπουν μέσα. Είναι κακά και πονηρά όντα, μα δεν μπορούν να βλάψουν τους ανθρώπους, γιαυτό και οι γυναίκες ακόμα τα περιπαίξουν και τα βρίζουν και τα λενε σταχτοπόδηδες, σταχτιάδες, κατουρλήδες κ.λ.π. Ερχονται τις νύχτες του δωδεκαήμερου και μπαίνουν στα σπίτια από τις καπνοδόχους, γιαυτό και τα τζάκια εκείνες τις μέρες είναι αναμένα και έχουν πολύ φωτιά, γιατί τη φωτιά τα σκαρκατσούλια τη φοβούνται πολύ.

Αν καμιά φορά μπει κάποιο σκαρκατζούλι στο σπίτι οι νοικοκυρές το κυνηγάνε με πυρωμένα δαυλιά. Λένε πως μερικοί από τους καλικάντζαρους έχουν στη ράχη τους από φυσικού τους μια κούνια αγκαθερή και σ'αυτήν βάνουν όσα παιδιά αρπάζουν και τα κουνούν για να ματώνουν τα παιδιά από τ' αγκάθια και να πίνουν αυτοί το αίμα. Συνήθως δεν αφήνουν μαλλί πάνω στη ρόκα οι νοικοκυρές αυτές τις μέρες, γιατί οι κατουρλήδες, έρχονται και προσπαθούν να γνέσουν κι αυτοί το στρίβουν, το πετάνε, το μπερδεύουν κι έτσι το μαλλί είναι για πέταμα.

Αλλοίμονο σε κείνον που θα πρέπει να βγει τη νύχτα και να πάει σε μακρινή δουλειά κυρίως έξω απ'το χωριό. Τα πνεύματα αυτά παρουσιάζονται μπροστά του με διάφορες μορφές για να τον εκφοβίσουν ή να τον βλάψουν παντοιοτρόπως. Οταν έψηναν τηγανίτες ή άλλα σκευάσματα στο τηγάνι από αλεύρι (πλαστά), οι καλικάντζαροι ανέβαιναν στην καπνοδόχο και άπλωναν το χέρι τους ως κάτω στην εστία (γιατί μπορούσαν να απλώνουν και να μακραίνουν τα χέρια τους και τα πόδια τους όσο ήθελαν) και ζητούσαν ή βουτούσαν ότι υηήρχε στο τηγάνι ή στη θράκα.

Αλλά η πιο προσφιλής τροφή για τους καλικάντζαρους ήταν το χοιρινό κρέας και κυρίως το λίπος του (το πάχος), το οποίο όταν ψηνόταν και έπεφτε στην ανθρακιά, σκορπούσε μια πολύ ευώδη και πολύ ευάρεστη κνίσσα.

Γι' αυτό οι νοικοκυραίοι στο χωριό, σκέπαζαν το χοιρινό με σπαράγγια. Το σπαράγγι όταν είναι βλαρό είναι πολύ νόστιμο και τρώγεται, όταν όμως παλιουρώσει γίνεται πολύ σκληρός αγκαθωτός θάμνος και γι' αυτό σκέπαζαν μ' αυτές το χοιρινό για να μην πλησιάζουν οι καλικάντζαροι. Με σπαράγγια επίσης σκέπαζαν και τα λουκάνικα και οτιδήποτε είχαν ετοιμάσει που είχε σαν πρώτη ύλη το χοιρινό.

Του "Σταυρού" που περνούσε ο Παπάς και Αγίαζε τα σπίτια οι καλικάντζαροι, όπου φύγει φύγει.

Φεύγετε να φεύγουμε
έφτασε ό τουρλόπαπας
με την αγιαστούρα του
Ο παπάς με αγιασμό
οι χωριανοί με το "θερμό"

Με την αναχώρηση των καλικάντζαρων, η στάχτη από το τζάκι μαζεύεται και το τζάκι καθαρίζεται. Η στάχτη πετιέται σε μέρος που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανένα λόγο (αλισίβα, λίπασμα κ.λ.π.)

Επίσης καθαρίζονται και τα κόπρια των ζώων από τα κατώγια και οι άνθρωποι πλένονται, το εικονοστάσι καθαρίζεται, αλλάζει το νερό στο καντήλι κ.λ.π. γιατί οι σταχτοπάτηδες πέρα από τα προβλήματα που έχουν προξενήσει στους νοικοκυραίους έχουν μαγαρίσει και όλους τους χώρους.

ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Ο καθένας από τους καλικάντζαρους έχει και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει . Από αυτό το χαρακτηριστικό ο λαός μας τους έδωσε και τα ονόματά τους . Είναι ως επί το πλείστον λέξεις σύνθετες και αστείες

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΛΑΓΑΝΑΣ
Ο Μαλαγάνας θέλει πολύ προσοχή γιατί ξεγελάει τα παιδιά με γλυκόλογα και έτσι καταφέρνει να τους παίρνει τα γλυκά .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΗΣ
Ο Τρικλοπόδης έχει χταποδίσιο χέρι που το χώνει παντού και σκουντουφλάνε πάνω του οι άνθρωποι . Του αρέσει πολύ να μπερδεύει τις κλωστές από το πλεχτό της γιαγιάς .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΟΣ
Ο Πλανήταρος πλανεύει τους ανθρώπους γιατί μπορεί να μεταμορφώνεται σε ζώο ή σε κουβάρι

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΛΑΠΕΡΔΑΣ
Του Μαλαπέρδα του αρέσει να κατουράει και στα φαγητά την ώρα που μαγειρεύονται . Γι’ αυτό όσες νοικοκυρές τον ξέρουν φροντίζουν να κλείνουν καλά το καπάκι της κατσαρόλας τους.

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΓΑΡΑΣ
Ο Μαγάρας έχει μια κοιλιά σαν τούμπανο και αφήνει βρομερά αέρια πάνω στα φαγητά των ανθρώπων .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΒΑΤΡΑΚΟΥΚΟΣ
Ο Βατρακούκος είναι θεόρατος και ολόιδιος βάτραχος .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΤΑΧΑΝΑΣ - ΠΕΡΙΔΡΟΜΟΣ
Ο Καταχανάς τρώει διαρκώς και τα πάντα . Ρεύεται και βρομάει απαίσια .
Ο Περίδρομος είναι ο άλλος φαταούλας της παρέας .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ
Ο Κουλοχέρης είναι σαραβαλιασμένος , μ’ ένα χέρι κοντό κι ένα μακρύ , κι όλο μπερδεύεται και πέφτει κάτω.

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΑΡΩΡΙΤΗΣ
Ο Παρωρίτης έχει μύτη σαν προβοσκίδα και πολύ μαλακή . Εμφανίζεται λίγη ώρα πριν λαλήσει ο πετεινός , αξημέρωτα , κι έχει μανία να παίρνει τις φωνές των ανθρώπων .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΓΟΥΡΛΟΣ
Ο Γουρλός έχει τα μάτια του τεράστια σαν αυγά και πεταμένα έξω . Φυσικά δεν του ξεφεύγει τίποτα .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΟΨΟΜΕΣΙΤΗΣ
Ο Κοψομεσίτης είναι κουτσός κα καμπούρης και πιο πολύ απ’ όλους τους άλλους καλικάντζαρους του αρέσουν οι τηγανίτες με το μέλι .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΣΤΑΒΟΛΑΙΜΗΣ
Το χαρακτηριστικό του Στραβολαίμη είναι ότι στριφογυρνάει διαρκώς σα σβούρα το κεφάλι του .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ
Του Κοψαχείλη τα δόντια είναι τεράστια και κρέμονται έξω από τα χείλη του . Του αρέσει να κοροϊδεύει τους παπάδες και γι αυτό φορά συνήθως ένα ψεύτικο καλυμμαύκι .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΩΛΟΒΕΛΟΝΗΣ
Ο Κωλοβελόνης είναι μακρύς σαν μακαρόνι κι έτσι μπορεί εύκολα να περνάει από τις κλειδαρότρυπες κι από τις τρύπες του κόσκινου . Είναι ιδιαίτερα σβέλτος και γρήγορος στις κινήσεις του . Λένε πως ίσως ο Κωλοβελόνης να έχει ουρά που καταλήγει σε βέλος .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΜΑΝΤΡΑΚΟΥΚΟΣ
Μαντρακούκος ή Πρώτος ή Κουτσός .
Αυτός ο αρχικαλικάντζαρος την ημέρα κρύβεται στις μάντρες και τη νύχτα βγαίνει και πειράζει τις γυναίκες που περπατούν στο δρόμο . Είναι κοντόχοντρος , τραγοπόδαρος , καραφλός , ασχημομούρης , πιο πολύ απ’ τους άλλους και πολύ επικίνδυνος .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΠΑΓΑΝΟΣ
Παγανός ή Πρώτος ή Μεγάλος .
Η αφεντιά του είναι κουτσός . Λένε μάλιστα πως τον κούτσανε μια κλωτσιά από το γαϊδούρι της Μάρως , μιας χωριατοπούλας που την κυνηγούσε κάποτε ο Παγανός για να την κάνει γυναίκα του , αλλά αυτή κρύφτηκε στα σακιά με το αλεύρι που είχε φορτωμένα στο γαϊδούρι της και κατάφερε να του ξεφύγει . Ο Παγανός έτρεξε μανιασμένος κοντά στο γαϊδούρι και την έψαχνε . Το ζωντανό τότε τρόμαξε τόσο πολύ που άρχισε να κλωτσάει . Μια δυνατή φαίνεται πως έφαγε ο Παγανός και σακατεύτηκε . Ο Παγανός λατρεύει τη στάχτη και γι’ αυτό τρυπώνει από τις καμινάδες . Φοβάται όμως πιο πολύ απ’ όλους τους Καλικάντζαρους τη φωτιά και γι’ αυτό οι νοικοκύρηδες φροντίζουν να μη σβήσει κατά τη διάρκεια του δωδεκαήμερου . Ρίχνουν μάλιστα και αλάτι που κάνει θόρυβο όταν πέσει στη φωτιά , για να τον τρομάξουν ακόμα περισσότερο.

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΔΑΡΟΣ
Κατσικοπόδαρος ή Κατσιποδιάρης ή Μέγας Καλικάντζαρος .
Η μεγαλειότητά του είναι φαλακρός και κασιδιάρης κι έχει ένα κατσικίσιο ποδάρι . Είναι κακορίζικος , ελεεινός και γρουσούζης. Όπου βάλει το κατσικίσιο του ποδάρι φέρνει καταστροφή .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ (ii)
Οι Βυζαντινοί, γιόρταζαν το Δωδεκαήμερο με μουσικές, τραγούδια και μασκαρέματα. Οι άνθρωποι, έχοντας κρυμμένα τα πρόσωπά τους, έκαναν με πολύ θάρρος και χωρίς ντροπή ό,τι ήθελαν. Πείραζαν τους ανθρώπους στους δρόμους, έμπαιναν απρόσκλητοι σε ξένα σπίτια κι αναστάτωναν τους νοικοκύρηδες: ζητούσαν λουκάνικα και γλυκά για να γλιτώσουν απ' αυτούς έκλειναν πόρτες και παράθυρα. Οι μασκαρεμένοι όμως έβρισκαν πάντα κάποιους τρόπους να εισβάλλουν στα ξένα σπίτια, ακόμα κι από τις καμινάδες. Κι όλα αυτά για δώδεκα μέρες, ως την παραμονή των Φώτων, οπότε με το Μεγάλο Αγιασμό όλα σταματούσαν κι οι άνθρωποι ησύχαζαν.
Με το πέρασμα του χρόνου όλα αυτά τα παράξενα φερσίματα, τα μασκαρέματα και οι φόβοι των ανθρώπων έμειναν ζωντανά στη μνήμη του λαού μας κι η πλούσια φαντασία του γέννησε σιγά σιγά τα μικρά, αλαφροΐσκιωτα πλάσματα που τα ονόμασε καλικάντζαρους ή παγανά ή καλιοντζήδες ή τσιλικρωτά...

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ (i)
Λένε πως η αρχή των μύθων που είναι σχετικοί με τους καλικάντζαρους βρίσκεται στα πολύ παλιά χρόνια. Οι Αρχαίοι πίστευαν πως οι ψυχές σαν έβρισκαν την πόρτα του Άδη ανοιχτή, ανέβαιναν στον απάνω κόσμο και τριγύριζαν παντού χωρίς έλεγχο και περιορισμούς.• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ (ii)
Οι καλικάντζαροι είναι πειραχτήρια – περισσότερο πειράζουν τις γυναίκες – και φοβεροί ζημιάρηδες . Είναι ακόμη μεγάλοι πεινάλες και λιχούδηδες με ιδιαίτερη προτίμηση στα μελωμένα χριστουγεννιάτικα γλυκά . Όλοι ανεξαιρέτως είναι βλάκες και γι’ αυτό οι άνθρωποι μπορούν πολλές φορές και τους ξεγελούν κι έτσι γλιτώνουν από αυτό το μπελά . Τους αρέσουν οι καυγάδες και τσακώνονται πολύ μεταξύ τους .

• ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ (i)
Λένε ότι το Δωδεκαήμερο(από τις 25 Δεκεμβρίου τα Χριστούγεννα, έως τις 5 Ιανουαρίου ) κάθε νύχτα κυκλοφορούν οι Καλικάτζαροι στους δρόμους και στα σπιτικά. Μα τι είναι αυτοί; Είναι αερικά, λέγανε οι γιαγιάδες. Έναν ολόκληρο χρόνο παλεύουν να κόψουν το δέντρο που στηρίζει τη γη. Ενώ όμως κοντεύουν να τελειώσουν το κόψιμο του δέντρου, φτάνουν τα Χριστούγεννα... Τότε αφήνουν κάτω τα πριόνια και τα τσεκούρια κι αποφασίζουν ν' ανέβουν στη γη να γλεντήσουν λιγάκι, πειράζοντας τους ανθρώπους... Ο λαός μας τους βλέπει σαν κάτι μαυριδερά, ψηλά και ξερακιανά όντα που χορεύουνε και σαλταπηδούνε . Είναι μαυριδεροί και κακομούτσουνοι με διάφορα σωματικά ελαττώματα . Δεν κόβουν ποτέ τα νύχια τους και γι’ αυτό είναι μεγάλα σαν τσαμπιά και πολύ βρώμικα . Φορούν σκουφιά από γουρουνότριχες και τα ρούχα τους , να φορούν , είναι κουρέλια

• ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
Το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου έχει ξενική προέλευση και όπως λέγεται το εισήγαγαν οι Βαυαροί. Για πρώτη φορά στολίστηκε δέντρο στα ανάκτορα του Όθωνα το 1833 και μετά σε διάφορα σπίτια της Αθήνας. Από το Β’ παγκόσμιο πόλεμο και μετά το δέντρο με τις πολύχρωμες μπάλες μπήκε σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Πρόδρομος του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι το χριστόξυλο ή δωδεκαμερίτης ή σκαρκάνζαλος ένα χοντρό ξύλο δηλαδή από αχλαδιά ή αγριοκερασιά. Τα αγκαθωτά δέντρα, κατά τη λαϊκή αντίληψη, απομακρύνουν τα δαιμονικά όντα, όπως τους καλικάντζαρους.

• ΕΘΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ
Από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα έβαζαν άλλοτε στο τζάκι δώδεκα αδράχτια για να τα βλέπουν οι καλικάντζαροι να μη κατεβαίνουν από την καπνοδόχο. Οι πιστοί στις παραδόσεις από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια που φεύγουν οι καλικάντζαροι, δεν τρώνε ελιές, φασόλια και σύκα για να μην κάνουν καλογήρους.


Τα ξωτικά της Ισλανδίας

Σύμφωνα με τους μύθους της Σκανδιναβικής χερσονήσου, τα ξωτικά του φωτός και του σκότους βγήκαν απο το πτώμα του γίγαντα Ιμίρ. Τα καλά, φωτεινά ξωτικά κατοικούν στον αέρα, ενώ τα κακά τα λεγόμενα σκοτεινά ξωτικά τριγυρίζουν στο σκοτάδι. Στην Ισλανδία, υπάρχει μια άλλη εκδοχή της γέννησης των πνευμάτων αυτών.Μια μέρα η Εύα (μετά την πτώση) πήγε στο ποτάμι για να πλύνει τα παιδιά της. Τότε άκουσε την φωνή του Θεού να την καλεί. Τότε γεμάτη άγχος και ντροπή ξεχώρισε όσα παιδιά δεν είχαν πλυθεί και τα έκρυψε στο κοντινό δάσος. Ο Θεός την ρώτησε αν είχε δίπλα της όλα τα παιδιά της, κι εκείνη απάντησε καταφατικά. Εκείνος τότε είπε οτι όλα τα κρυμμένα παιδιά θα ζούσαν πλέων στα δάση και θα ονομάζονταν ξωτικά και νεράιδες. Από τότε η φυλή αυτή ζει στο λυκόφως των δασών.

Σε αυτόν τον λαό υπάρχουν κι άλλες φυλές που είναι η φυλή του Χουλντού, οι νάνοι.Οι νάνοι κατά την λαογραφία των Ισλανδών εμφανίζονται σε καταρράκτες, σε εγκατελημένα δικαστήρια και εκκλησίες.

Μια άλλη φυλή είναι και οι Χουλντρε, οι όμορφες νεράιδες που έχουν το χάρησμα να τραγουδούν πολύ ωραία, όμως έχουν ένα ελάτωμα. Μερικές απο αυτές έχουν ουρά αγελάδας!Ενώ άλλες είναι πολύ όμορφες αλλά απο πίσω είναι κούφιες σαν μια κουφάλα δέντρου δε ξωτικά της Ισλανδίας λένε οι παραδώσεις και οι μύθοι τους ότι ζουν στα δάση και στις σπηλιές και βοηθούσαν πάντα τους χαμένους κυνηγούς να βρουν το δρόμο τους.

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009Το Web Bot αναφέρεται σε ένα bot Διαδίκτυο πρόγραμμα λογισμικού που υποτίθεται ότι είναι σε θέση να προβλέψει τις μελλοντικές εκδηλώσεις από τον εντοπισμό λέξεων-κλειδιών που εγγράφονται στο Διαδίκτυο. Δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά για την πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς μετοχών. Ο δημιουργός του έργου Web Bot, Clif High, μαζί με το συνεργάτη του George Ure , οι οποίοι αυτοαποκαλούνται "The Time Monks" , διατηρούν την τεχνολογία και τους αλγόριθμους ως ένα μεγάλο μυστικό και πωλούν τις προβλέψεις που κάνει το web bot μέσω του δικτυακού τόπου website halfpasthuman.com

http://www.youtube.com/watch?v=09uOK9DZFUc

Μεθοδολογία

Ο Clif High και ο George Ure λειτουργούν ένα Παγκόσμιος Ιστό Bot χρησιμοποιώντας μια μορφή, της συνομιλίες του πλήθους στον διαδικτυακό τόπο, με ειδικές μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο για περίπου 300.000 λέξεις-κλειδιά με συναισθηματικό πλαίσιο και καταγράφει τις πριν και μετά λέξεις για να δημιουργήσει ένα "στιγμιότυπο". Μέσω αυτού, η τεχνολογία ισχυρίστηκε ότι ήταν σε θέση να εξετάσει το συλλογικό ασυνείδητο του κόσμου στο σύνολό του. Έτσι λέγεται ότι είναι σε θέση να προβλέψει καταστροφικά γεγονότα σε 60 έως 90 ημέρες νωρίτερα.


Το Web ε Bot ισχυρίστηκε ότι είχε προβλέψει πολλά γεγονότα πριν αυτά που συμβαίνουν, κυρίως οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και το 2003 Northeastern μπλακάουτ Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι οι προβλέψεις είναι ασαφείς και, στην καλύτερη περίπτωση, ψευδοεπιστημονική.Επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου – Τον Ιούνιο του 2001 στο Web Bot προβλέψει ότι ένα καταστροφικό γεγονός θα συμβεί εντός των επόμενων 60-90 ημερών.


American Airlines Flight 587

Διαστημικό Λεωφορείο Columbia καταστροφή

Βορειοανατολικά Blackout του 2003 

2004 Σεισμός του Ινδικού Ωκεανού τσουναμι

Ο τυφώνας Κατρίνα και την καταστροφή του


Μελλοντικές προβλέψεις


Μεγάλη καταστροφή το 2012 - Το Web Bot έχει κερδίσει περισσότερο κακή φήμη για τη συμβολή στο φαινόμενο 2012 από την πρόβλεψη ότι ο κατακλυσμός θα καταστρέψει τον πλανήτη κατά το έτος 2012, πιθανώς, μια αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης ή μια μικρή σειρά πυρηνικών επιθέσεων που οδήγησαν σε μια μεγάλη επίθεση σε αυτή την ημέρα. Η πρόβλεψη δεν απαιτεί το τέλος του κόσμου.


Πρόσφατες προβλέψεις έγκυρες και μη.
Μια μεγάλη κρίση θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου 2009. Θα μπορούσε το Ισραήλ βομβαρδίσει το Ιράν, ή ότι η γρίπη των χοίρων πηγαίνει σε ένα επίπεδο εξαιρετικής θνησιμότητας. 10 ημέρες αργότερα, σε σχέση με την παρούσα κρίση, η διοίκηση Ομπάμα θα ριχτεί στο χάος.


Όταν το Ισραήλ βομβαρδίσει το Ιράν, θα χρησιμοποιήσουν πυρηνική μύτες bunker buster όπου θα χτυπήσει ένα απρόοπτο υπόγειο. Ως αποτέλεσμα, ένα ραδιενεργό νέφος θα μολύνει όλοι την Νοτιοανατολική Ασία. Αυτό θα προκαλέσει μεγάλο μέρος του κόσμου να στραφούν εναντίον του Ισραήλ.

http://www.youtube.com/watch?v=jyPzBo_ukmE&feature=player_embedded


Ο "θάνατος του δολαρίου» θα είναι μια συνεχιζόμενη τάση, με μια υπερ πληθωριστική περίοδο του 2010, και τραπεζικές κρίσεις / με τεράστιες ζημίες θα αρχίσει τον Αύγουστο του 2009 και θα κλιμακωθούν μέχρι το Νοέμβριο του 2009.  • "Παγκόσμια παράκτια φαινόμενα" θα είναι σταδιακά, αλλά μέχρι το Μάρτιο / Απρίλιο 2011, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ενοχλητική για πολλούς ανθρώπους. Ασυνήθιστες κινήσεις της Σελήνης που προήλθε από ανωμαλίες στη μαγνητόσφαιρα θα μπορούσε να προκαλέσει παράκτιες διαταραχές.

* Τα προβλήματα στη μαγνητόσφαιρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπεριώδεις καταστροφές των καλλιεργειών και τροφίμων. Η καλλιέργειες σιτηρών θα καούν, κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο, που οδηγεί σε αναταραχές στα τρόφιμα το χειμώνα του 2010/και την άνοιξη του 2011. Συγκεκριμένα, οι αναταραχές θα επεκταθούν στη Ρώμη και στο Βατικανό.

http://www.youtube.com/watch?v=1Ypil4bajHs&feature=player_embedded

* Στη Νότια Αμερική, θα είναι μεγάλη η θέαση των UFO που συνδέονται με περίεργα φαινόμενα. Το καλοκαίρι του 2010, ένα βίντεο θα δημοσιευθεί με μια συνέντευξη ενός δραπέτη από μυστικές εγκαταστάσεις εγκλεισμού. Ο νεαρός φαλακρός άνδρας αργότερα θα αποκαλύψει πως δεν είναι γήινος με πολύ σοβαρά στοιχειά.


http://www.youtube.com/watch?v=DcdcGGEWvdg&feature=player_embedded


http://www.youtube.com/watch?v=YJexd5TQSss&feature=player_embedded


http://www.youtube.com/watch?v=YXJwI2RlWLY&feature=player_embedded


http://www.youtube.com/watch?v=7pWbgRYzcHo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=IgHwofGYLv4&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=y8LZorDYNM8&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=8ChcqIZw_hQ&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=VKNU-22G_iQ&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=cCj0H_xqzcM&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=FK_UU_iqmPc&feature=player_embedded

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009Χιλιάδες Νορβηγοί βομβάρδιζαν με τηλεφωνήματα το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο τη είναι αυτό το απίστευτο το φως που έβλεπαν στον ουρανό και επεκτείνονταν μακριά σε πολλά χιλιόμετρα. Τη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι.Το φαινόμενο έχει ονομαστεί Star-GATE από κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου και πως πίσω από όλο αυτό είναι μπλεγμένες στρατιωτικές δυνάμεις

Θεωρίες που κυμαίνονται γύρο από όλο το συμβάν είναι ΄΄ρωσικός πύραυλος όπου επιστήμονες δεν το δέχονται , μετεωρίτης, το βόριο σέλας, «μαύρη τρύπα» η και ακόμη εξωγήινοι οι οποίοι άνοιξαν χρόνοπύλη για να έρθουν στην γη΄΄.

Μάρτυρες σε όλη τη Νορβηγία, που είδαν πρώτοι την παράσταση 8:45 π.μ., περιγράφουν πως έβλεπαν μια δίνη λευκού φωτός, επικεντρωμένη γύρω από ένα λαμπρό φεγγάρι-σαν αστέρι,

και μια μπλε ουρά φαίνεται να επεκτείνετε για πολλά χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό πριν το φως "εξερράγη." Κατόπιν είδαν μια πελώρια μαύρη τρυπά στον ουρανό.
Το θέαμα σπείρα διήρκεσε δύο λεπτά - θεωρήθηκε πως είχε πλάτος τεράστιο όπου κάλυπτε την σκανδιναβική χώρα για περίπου πέντε εκατομμύρια πληθυσμό, με διοπτεύσεις απο το βόρειο Finnmark εως Trondelag στο νότο.

"Οι άνθρωποι απλά σταματούσαν μετά αυτοκίνητα τους και κοίταζαν, ήταν σαν κάτι από μια ταινία του Hollywood."

Ο Axel Berg, από Alta, στο βόρειο τμήμα της χώρας, πρόσθεσε: «Ήταν σαν μια τεράστια σπείρα - ένα ανερχόμενο αστέρι που περιστρέφεται γύρω απ’ όλη την περιοχή.

"Εγώ αρχικά σκέφτηκε ότι ήταν ένας προβολέας, αλλά στη συνέχεια είδε « το φως με την ουρά »και ο τεράστιος κύκλος όπου άνοιγε όλο και περισσότερο " οι αστρονόμοι τις Νορβηγίας σχεδόν το γιόρταζαν, ο Knut Jorgen Roed Odegaard, είπε ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι σαν την σπείρα . Είπε: «Αυτό φάνηκε πάνω από μια εξαιρετικά μεγάλη περιοχή της χώρας - σε όλα τα βόρεια της Νορβηγίας και της Trondelag.

"Η πρώτη σκέψη μου ήταν ότι επρόκειτο για μετεωρίτη αλλά διήρκεσε πάρα πολύ ώρα.

"Μπορεί να ήταν πύραυλος από τη Ρωσία - αλλά δεν πιστεύω πως είναι αυτή η σωστή απάντηση.


"κάλεσα το πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Tromse. Είπαν ότι ήταν πάνω από δύο λεπτά η θέαση του. Για μένα, αυτό είναι πάρα πολύς χρόνος γι 'αυτό μπορεί να είναι ένα αστρονομικό φαινόμενο.


«Αυτό το σχήμα της σπείρας είναι μοναδικό. Δεν είναι σίγουρα μια παραλλαγή του το βόρειο σέλας.Ο διευθυντής Erik Tandberg, από το Νορβηγικό Διαστημικό Κέντρο, είπε ότι ήταν "εντελώς έκπληκτος" από αυτό που έβλεπε ( τη σπείρα.)

Συμφώνησε με πολλούς άλλους εμπειρογνώμονες ότι ο τρόπος διεξαγωγής της σπείρας θα μπορούσε να είχε προκληθεί από έναν πύραυλο από τη Ρωσία - κάτι που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν έντονα αρνηθεί.


Ο Δρ. Tandberg δήλωσε: «Συμφωνώ με όλους στην επιστημονική κοινότητα ότι αυτό το φως ήταν το πιο περίεργο πράγμα. Ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο ποτέ. 

Αποκλείετε ένας πύραυλος να διαρκούσε τόσα πολλά λεπτά.


«Μπορεί να ήταν από έκρηξη πυραύλου που εκτοξεύτηκε προς έναν κομήτη ή άλλων ουράνιων αντικειμένων που για κάποιο λόγο συμπεριφέρθηκε περίεργα.»

«Ο κύκλος η σπείρα είναι από μαθηματικά που αποδίδεται συνήθως στον Αρχιμήδη.»

Διαρροή καυσίμων πυραύλων θα μπορούσε να αντιπροσωπεύουν το μπλε φως.

"Αλλά ξέρω ότι ο στρατός έχει αρνηθεί αυτή την εξήγηση. Έτσι θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ένα εντελώς νέο φυσικό φαινόμενο.

Όπως ήταν αναμενόμενο - ο ρωσικός στρατός μετά από την άρνηση του πως δεν εκτόξευσαν κανέναν πύραυλο πήγανε με τα νερά της ευρωπαϊκής ένωσης και της αμερικανικής κυβέρνησης και δήλωσαν μετά από 2 μέρες πως τα περίεργα φωτά και η σπείρα πάνω από την Νορβηγία ήταν μια αποτυχημένη εκτόξευση ενός ελαττωματικού πύραυλου και τερματίστηκε αμέσως.

Όπως βλέπουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι προετοιμασμένα άμεσα από τις κυβερνήσεις να ενημερώσουν τον κόσμο πως ότι ανεξήγητο βλέπουμε υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση.

Οι ρώσοι στην πρώτη ανακοίνωση που έκαναν αναφέρουν πως δεν εκτόξευσαν κανένα πύραυλο, τα αμερικανικά πρώτα και τα ευρωπαϊκά δημοσιογραφικά media τρέχουν να διαδώσουν πως είναι ρωσικός πύραυλος ο οποίος βγήκε εκτός ελέγχου και καταστράφηκε χειροκίνητα., χωρίς να έχουν καμία ηδέα οι ρώσοι για όσα λένε.


κανένας πύραυλος δεν μπορεί να δημιούργησε μια τόσο μεγάλη σπείρα στον ουρανό ΄΄και πρώτον από όλα δεν δημιουργούν σπείρες η πύραυλοι για αρκετή ώρα πάνω στον ουρανό εάν είναι εκτός έλεγχου ΄΄

Δεύτερον δεν γίνονται ασκήσεις πυραύλων αέρος τόσο κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Και Τρίτον ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία με τεράστια άλματα. Όλα τα μεγάλα κράτη και επιστήμονες έχουν δηλώσει πως ένας πύραυλος κατά 99,9999999…% θα πετύχει τον στόχο του , ένας πύραυλος για να ξεφύγει εκτός πορείας δεν υπάρχουν πιθανότητες , είναι μηδαμινές ( 0 ) !!!!!!!


http://www.youtube.com/watch?v=pV08q4SCaBQ&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=fy8OugQWz7w&feature=player_embedded


http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1562587976?bctid=55946023001

http://www.youtube.com/watch?v=PrNh8b_0elw&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=WMM2vWXXMeE&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=g-h4l4K7SUo&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=1jy4pIok6Ng&feature=player_embedded

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Η έννοια του χρόνου βασάνιζε πάντα τον ανθρώπινο νου. Απ' τα αρχαία χρόνια ήταν αυτός & ο «άγνωστος», ο «άπιαστος», ο «δυνάστης», πάντα απρόσιτος σαν έννοια και πολλές φορές...και σαν βίωμα. Πώς να ελέγξεις άραγε το παρόν, το παρελθόν ή το μέλλον; Δεν ήταν λίγοι αυτοί που σκέφτονταν τη δημιουργία μιας «μηχανής του χρόνου» που θα μπορούσε να μας γυρίσει στο παρελθόν ή να μας προβάλλει στο μέλλον, δίνοντας ακόμα τη δυνατότητα να αλλάξουμε ακόμα και την Ιστορία !!!


Κάπου εδώ σταματάει η «επιστημονική φαντασία» και αρχίζει η «επιστημονική πραγματικότητα», καθώς κάποιες τελευταίες μελέτες θέλουν να μας πείσουν ότι, η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να επηρεάσει τη ροή του χρόνου. Άλλωστε την ιδέα την έδωσε στις αρχές του 20ου αιώνα ο Αϊνστάιν, περιγράφοντας έναν κόσμο όπου ο χρόνος είναι σχετικός.

Για τους «άπιστους» παραθέτουμε την παρακάτω επιστημονική διήγηση.

Στις 27-1-1995 μια ομάδα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων που βρίσκονταν σε αποστολή στην Ανταρκτική, παρατήρησαν μια περιστρεφόμενη γκρίζα ομίχλη πάνω απ' τον Ν. Πόλο και αποφάσισαν να στείλουν ένα μετεωρολογικό αερόστατο για την μελετήσουν. Όμως, ως δια μαγείας, το αερόστατο εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια τους και & ξαναεμφανίστηκε μετά από λίγο όταν το τράβηξαν με ένα σκοινί με το όποίο ήταν δεμένο. Και τότε έγινε η εκπληκτική διαπίστωση: το χρονόμετρο του αερόστατου έδειχνε ακριβώς 30 χρόνια πίσω (!!!), δηλ. στις 27-1-1965.

Εμβρόντητοι οι επιστήμονες επανέλαβαν το πείραμα ξανά και ξανά, και πάντα διαπίστωναν ότι το χρονόμετρο γυρνούσε στο παρελθόν. Μάλιστα, το γεγονός είχε αναφερθεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Έκτοτε κάποιοι θεωρούν τον Ν. Πόλο σαν μια «Πύλη του Χρόνου», ικανή να μεταφέρει κάποιον στο παρελθόν. Ακόμα και η CIA και το FBI μπήκαν σε σκέψεις για επηρεασμό της ιστορίας μέσω κάποιας αποστολής στον Ν. Πόλο.

Αν δεν πειστήκατε, ίσως να το ξανασκεφτείτε αν δεχτείτε την περιγραφή ενός ορειβάτη που χτυπήθηκε από κεραυνό. Αυτό που περιέγραψε δεν είναι κάτι συνηθισμένο: είδε την αστραπή να διατρέχει αργά - αργά το χέρι του και να του καίει τα κύτταρα. Προφανώς ο χρόνος έρεε εντελώς διαφορετικά γι' αυτόν απ' ό,τι στους γύρω του. Ο χρόνος είχε επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό !


Δεν ενδιαφέρονται όμως μόνο οι Αμερικανοί για το θέμα. Στη Ρωσία αρκετοί θεωρητικοί έχουν προσεγγίσει το ζήτημα του χρόνου και κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι έχουν καταφέρει να επιβραδύνουν ή να επιταχύνουν τη ροή του. Για παράδειγμα ο Vadim Chernobrov και η επιστημονική του ομάδα, ισχυρίζονται ότι κατάφεραν «παίζοντας» με μαγνητικά πεδία σε περιβάλλον εργαστηρίου να επιβραδύνουν μία ώρα (60 λεπτά) κατά 1,5 δευτερόλεπτο.

Με άλλο πείραμα που διεξάχθηκε τον Αύγουστο του 2001 στην περιοχή Volgograd της Ρωσίας, επιτεύχθηκε μια μεταβολή της ροής του χρόνου κατά 3% μετρημένη με ακρίβεια με κρυσταλλικούς ταλαντωτές (κρυστάλλους των ρολογιών ακριβείας). Ο εκτελεστής του πειράματος Vadim Chernobrov περιέγραψε την εμπειρία του σαν να ήταν για λίγες στιγμές ταυτόχρονα «εδώ» και «εκεί», σε δύο χρονικές στιγμές ή σε & δύο κόσμους !

Υπάρχουν ακόμα και αναφορές ότι στην ΕΣΣΔ της εποχής του Στάλιν υπήρξε ένα «Ερευνητικό Ινστιτούτο Παράλληλων Κόσμων» που ασχολούνταν με τον επηρεασμό της ροής του χρόνου και - γιατί όχι - με ταξίδια μέσα στον χρόνο. Μάλιστα ο Lavrenty Beria, αρχηγός της Μυστικής Αστυνομίας το 1952, αποκάλυψε ότι 18 καθηγητές που ασχολήθηκαν με τέτοια πειράματα εκτελέστηκαν και άλλοι 59 στάλθηκαν σε & «κατασκηνώσεις» στη Σιβηρία. Για να μην αποκαλύψουν μήπως κάποιο μυστικό;

Μάλιστα, τα πειράματα επαναλήφθηκαν το 1961 με καταστροφικά αποτελέσματα καθώς 8 επιστήμονες εξαφανίστηκαν και κάποια κτίρια καταστράφηκαν μέσα σε λίγες στιγμές.

Έκτοτε τα πειράματα σταμάτησαν για να συνεχιστούν το 1987, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία καθώς οδήγησαν σε μια εξαιρετικά δυνατή έκρηξη στις 30-8-1989 κάπου στα νησιά Anjou. Μια εκδοχή υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του πειράματος υπήρξε σύγκρουση με έναν αστεροειδή ή κάποιο άλλο τεράστιο αντικείμενο σε κάποιον παράλληλο κόσμο ! Μάλιστα υπάρχουν κάποια - λίγο ανατριχιαστικά - ηχητικά ντοκουμέντα απ' τους ετοιμοθάνατους επιστήμονες που συμμετείχαν στο πείραμα.